Thuisleven.com > Buiten > Barbecueën hier, Barbecueën daar, Barbecueën overal!

Barbecueën hier, Barbecueën daar, Barbecueën overal!

Soep, aardappels, groente en vlees staat intussen niet bij elke Nederlander meer dagelijks op de tafel. Tegenwoordig maken we namelijk graag pasta’s, salades en andere wereldse gerechten. Die variatie maakt dat wij Nederlanders lekker gevarieerd kunnen eten. Echter zodra de zon aan de hemel staat en de temperatuur naar de 25ºC gaat zie je toch een andere trend opkomen. Namelijk de barbecue tijd.

Zo komen er in vele winkels diverse “BBQ” afdelingen. Biedt de slager vleespakketten aan, heeft de groenteboer kant en klare salades en lekker zomerse groente en fruitsoorten en komen andere winkels vol te staan met barbecues, speciaal servies en noem het allemaal maar op. En wat is er dan fijner om even advies te mogen krijgen van iemand die in het verleden al het e.e.a. heeft geprobeerd en recentelijk iets mega cools heeft ontdekt?

Om er maar niet heel lang om heen te draaien… ik mocht namelijk van Ditverzinjeniet.nl een barbecue testen. En niet zomaar één dit is namelijk een mini-model die je mee kunt nemen (maar ook in de tuin kunt gebruiken zoals wij dat doen). In de theorie ideaal maar wijst de praktijk dat ook uit?

De barbecue is makkelijk extreem makkelijk in elkaar te zetten, zelfs voor mensen met 2 linkerhanden. Ik hoef slechts de voorbewerkte, houten stukken in elkaar te zetten en vast te schroeven. Vervolgens kan ik de bak erin zetten door de punten van de bak op de houten stukken te rusten, daarna leg ik het rooster op de bak. Een kind kan de was doen. En daar staat die dan op de kast te pronken en te wachten op het mooie weer.

Gelukkig liet dat niet lang op zich wachten en wilde zoonlief nu toch echt het ding in gebruik gaan nemen. Hij was zelfs zo enthousiast dat hij alles zelf bij elkaar zou shoppen. Met wat hulp van een juist boodschappenlijstje maken en de shopbeurs te vullen haalde hij vervolgens alles bij elkaar.
Meloen, aardbeien, krieltjes, wortels, sla en meer (groente is gezond). En natuurlijk diverse vleessoorten.

Omdat er niet veel kolen in hoeven en de bak vrij klein is gaat de hitte snel over naar de andere kolen en kunnen we al aardig snel barbecueën. Eerst was ik even bang dat er niet veel op zou passen, echter blijkt dat geen enkel probleem te zijn. De warmte is namelijk zo goed compact dat het vlees snel klaar is zonder te verbranden mits je er bij blijft. Zo kan er weliswaar iets minder op dan een grote barbecue, de gezelligheid om nu samen rondom de bak te zitten is echter een stuk groter. En gezelligheid wilt ook iets.

Zodra we uitgegeten zijn halen we het rooster eraf met het bijpassend “vorkje”. Komen de grote spiesen tevoorschijn waar we marshmallows opprikken en beginnen we aan het toetje. Deze barbecue is dus niet alleen theoretisch geweldig maar ook in de praktijk.
De bak is eenvoudig schoon te maken en inderdaad handig om mee te nemen onderweg. Gaan we dus ook zeker een keer (of meer) doen.

Wat barbecue jij het liefst?

Miranda

Vriendin van Tom en moeder van Daan (14), Vera (12), Tim (10) en Iris (8).
Houdt van: vakantie's, dagje uit, winkelen, de zon, luieren in de tuin met mooi weer, gamen, kinderboeken (voor) lezen, koken, D&D spelen met vrienden en meer.

2 reacties