Thuisleven.com
Schoonmaakexpert Marja Middeldorp met haar favoriete schoonmaakmiddel.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Schoonmaken > Een milieubewuste voorjaarsschoonmaak maakt je blij (winactie)

Een milieubewuste voorjaarsschoonmaak maakt je blij (winactie)

We streven ernaar en voelen de noodzaak om de impact op het milieu tot een minimum te beperken, vooral tijdens de grote voorjaarsschoonmaak. Daarom raden we aan om soda en groene zeep te gebruiken voor het reinigen van je huis. Deze producten zijn effectief tegen vuil en tegelijkertijd mild voor het milieu. Op deze manier kun je de grote schoonmaak transformeren tot een milieuvriendelijke schoonmaak.

Met Zilver Soda en Groene Zeep van Tricel kun je elke schoonmaakklus aanpakken die je maar kunt bedenken, en alles grondig reinigen. Deze reinigingsmiddelen hebben zich al decennialang bewezen. Op schoonmakenmetsoda.nl vind je tal van handige tips en toepassingen.

Soda is het ultieme schoonmaakmiddel

Soda reinigt, ontvet en verdrijft nare geuren als geen ander. Het is werkelijk een wondermiddel: van keuken en badkamer tot woonkamer, soda laat alles weer stralend schoon achter. Maar dat is nog niet alles. Het reinigt ook de afvoer, verwijdert aanslag van pannen en theekopjes, en zelfs nare geurtjes uit kleding verdwijnen als sneeuw voor de zon. Buiten is soda ook een ideale schoonmaakhulp: je barbecue, tuinstoelen en stoeptegels met groene aanslag zijn in een handomdraai weer als nieuw.

Met slechts één eetlepel soda per liter warm water kun je aan de slag. Het is niet alleen zeer effectief, maar ook nog eens een van de minst milieubelastende reinigingsmiddelen die er zijn. Tricel Zilver Soda is zuinig in gebruik en erg voordelig. Zorg er dus voor dat je dit veelzijdige schoonmaakmiddel altijd bij de hand hebt!

Groene zeep reinigt op basis van natuurlijke bestanddelen

Tricel Groene Zeep is buitengewoon doeltreffend en levert een uitmuntend schoonmaakresultaat op. Het is samengesteld uit natuurlijke bestanddelen en wanneer je het verdunt met water, krijg je de meest veelzijdige allesreiniger die je je maar kunt wensen. Het hele huis wordt weer sprankelend schoon en ruikt heerlijk fris. Bovendien is het aanzienlijk milieuvriendelijker dan chemische reinigingsmiddelen.

Met een sopje van groene zeep krijg je het toilet net zo brandschoon als met een scheut chloor. Het reinigt moeiteloos sanitair, vloeren, deuren en ramen. Zelfs vette ovens en fornuizen worden weer stralend schoon. Daarnaast is het een uitstekend middel om hardnekkige vlekken uit kleding of tapijt te verwijderen. Het feit dat je met slechts één product zo grondig kunt reinigen, is werkelijk ongelofelijk.

Klok voorjaarsschoonmaak

Informatie

Je kunt Tricel schoonmaakmiddelen vinden in de supermarkt en online op www.klok-eco.nl. Zoals Tricel Zachte Groene Zeep, verkrijgbaar in een kuipje van 750 gram voor € 2,79. Ook is er Tricel Vloeibare Groene Zeep, verkrijgbaar in een flacon van 1 liter voor € 2,79. En vergeet Tricel Zilver Soda Fijn of Grof niet, verkrijgbaar in een zak van 1000 gram voor slechts € 1,69.

Over Senzora

Senzora, een familiebedrijf gevestigd in Deventer, staat bekend om haar uitgebreide assortiment van was- en reinigingsmiddelen. Het bedrijf investeert in de toekomst door zich te richten op de productie van ecologische- en huidvriendelijke wasmiddelen. In 2001 werd Senzora bekroond tot hofleverancier, een erkenning voor haar constante streven naar kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid in haar bedrijfsvoering. Wil je meer weten? Bezoek dan www.senzora.com.

Win

Thuisleven mag een Tricel pakket inclusief duurzame set keukentextiel verloten onder de de deelnemers. Deelnemen aan de winactie is heel eenvoudig. Laat onder dit artikel en onder 2 willekeurige andere artikelen op Thuisleven.com een reactie achter.

De inhoud van het pakket:

De winactie loopt tot en met 14-4-2024. De winnaar krijgt in de dagen erna een mail. En heeft dan 48 uur de tijd om de prijs te claimen, daarna gaat de prijs naar iemand anders.
Door deel te nemen aan deze winactie ga je automatisch akkoord met onze spelregels.
Kijk hier voor meer winacties op Thuisleven of neem een kijkje op PrijsvragenGala.nl.

Lees ook:

Welke schoonmaak klus staat er op jouw lijstje?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

101 reacties

 • Ik heb geen schoonmaakklusje op een lijstje want schoonmaken is niet mijn hobby haha. Ik zou de badkamer willen opfrissen

 • Nu met de lente en zomer in zicht moet ik eerst alle ramen maar eens wassen van binnen en van buiten, en daarna zijn er nog genoeg andere schoonmaakklusjes helaas

 • Handig pakket, de badkamer kan wel een opfrisbeurt gebruiken en daarna verder met de tuinmeubels poetsen

 • Helaas staan er nog net iets teveel schoonmaakklusjes op mijn lijstje. Doordat ik een chronische ziekte heb en sindskort een parttime baan kom ik energie tekort om alles zo te doen als ik zou willen. Al is het niet zo dat het meteen een smeerboel is, dat je moet blijven dansen omdat je anders vastplakt aan de vloer. De ramen bijvoorbeeld, die zouden best iets eerder gedaan kunnen worden, net als de binnenkant van de (kleding)kasten. De ramen is een ding, als jonge twintiger riep ik dat ik in mijn huis heel graag hoge ramen wilde, vanaf het plafond tot de vloer. Prachtig zulke hoge ramen. Nu heb ik ze, zowel van de woonkamer naar het inpandig balkon als het balkon zelf over de gehele breedte van de woning. Ook in de keuken en in de master bedroom. Heerlijk zoveel licht in huis, maar minder heerlijk als ik ze moet zemen. Vooral omdat ik niet altijd even goed op een trapje kan staan en werken met een verlengde steel vind ik ook niet ideaal. Helemaal niet omdat de ramen zemen met doekjes zoveel prettiger en makkelijker werkt. De tips van Marja, voorheen Liny & Marja, maakt het schoonmaken wel leuker. Het zorgt ervoor dat ik sommige klusjes eens op een andere manier aanpak. De tips zijn erg nuttig en gebruiksvriendelijk. Het zorgt er bovendien voor dat ik bijna geen standaard schoonmaakmiddelen meer koop omdat soda, groene zeep en azijn/Citroen de klusjes prima aankunnen. Mijn moeder had het boekje dat de dames hebben uitgebracht, had want nu staat in het in mijn kast. Graag maak ik kans op dit pakket om met frisse moed de klusjes van mijn lijstje en de standaard klusjes, aan te pakken samen met manlief omdat er genoeg is om allebei tegelijk een taak op ons te nemen. Of manlief het daarmee eens is valt nog te bezien. (-:

 • Whohohoo, kom maar doorrr met dit mooie schoonmaakpakket. Ik ben er klaar voor! Heb zin om aan de voorjaarschoonmaak te beginnen!

 • Zit nu uit te stellen om de glazen wand van de veranda te wassen… nog een paar sites doorneuzen en dan ga ik echt aan de slag.

 • De bovenkant van de keukenkastjes voorzien van nieuw papier, en opruimen, heel veel opruimen en naar de kringloop brengen

 • zou mijn ramen zowieso een goede poetsbeurt willen geven en misschien met het mooie weer in verschiet iets buiten om het huis heen poetsen..??!!!

 • Nou, als ik dit schoonmaakpakket win, zal ik de huishoudelijke taken transformeren tot een ware danspartij! Wie heeft er tenslotte een Swiffer nodig als je een Swivel Hip hebt? Tricel, bereid je voor op een revolutie in schoonmaken – met een vleugje funky beats en een heleboel sprankelende schone vloeren! ✨

 • Jahaa, zo’n mooi pakket wil ik ook wel winnen. Eerlijk gezegd heb ik nooit in de gaten gehad dat er fijne en grove soda bestaat. Ik ga er graag mee schoonmaken.

 • Een mooi pakket! Schoonmaken zal nooit mijn hobby worden, maar zo wordt wel draaglijker 😉 Eerst de badkamer eens grondig en daarna alle kamers boven dat is de planning.

 • Ik gebruik al jaren groene zeep en wil beslist niets anders meer. Dit pakket zou goed terecht komen ik ga het ook gebruiken op mijn werk.

 • Nu we het er over hebben spoel ik direct wat soda met heet water door de gootsteen. Dat was het makkelijke schoonmaakklusje. Ramen lappen staat ook nog op mijn lijstje, maar dat stel ik nog even uit…

 • Met de producten van De Klok zit je altijd wel goed. De klok gaat vooruit met de tijd. Ook letterlijk dit weekend. Een uur eerder de keuken een opfrisbeurt geven op ecologische wijze.

 • De bijkeuken staat altijd onderaan mijn poetslijstje, waardoor ik daar meestal niet aan toe kom. Die kan dus wel een flinke poetsbeurt met groene zeep en soda gebruiken!

 • Hier staat de schoonmaak van de badkamer op het program, een grondige schoonmaakbeurt van ligbad, vloer tot borstel en kam!

 • Wat zou het fijn zijn om dit pakket te winnen.
  Zelf gebruik ik wel soda maar (nog) geen groene zeep. Ideaal om dat dan uit te proberen

 • Wat een fijn pakket, ik doe graag mee.
  Ik gebruik al wel groene zeep om te dweilen, blijft de laminaat vloer erg mooi bij en schoon.
  Soda gebruik ik niet , maar ben wel erg benieuwd naar de werking ervan.

 • Voordeel voor het milieu maar zeker ook voor mijn overgevoelige huid, geparfumeerde schoonmaakmiddelen verdraag ik niet dus hier ben ik zeker blij mee, en de vloeibare zeep ruikt ook heerlijk.

 • Fijn om duurzame producten te gebruiken voor het schoonmaken! Nu het zonnetje steeds meer te zien is krijg je daar ook steeds meer energie voor.

 • Welk achoonmaakklusje niet pff maar de keuken en de badkamer zijn aan de beurt voor een grote beurt . Alles leeg en dan soppen. Blij als dat weer gedaan is maar jammer genoeg komt het steeds terug.

 • Uhhh nou zoveel nog… Het buitenhok, de tuinstoelen, en de kelder zijn toe aan een flinke poetsbeurt. Met dit pakket zal ik wel aan de slag MOETEN! En stiekem hoop ik dat ik win zodat ik eindelijk de boel op orde heb.

 • Wat een mooi pakket om lekker aan de schoonmaak te beginnen.
  En soda is niet alleen een heel goed middel om je huis schoon te maken. Maar wij gebruiken het in het ziekenhuis nog steeds bij ontstekingen. Dan maken we een sopje met soda en laten we de patiënt (met bijv. een ontsteking aan de voet) 3 x per dag 15 minuten in een soda badje zitten. Dat helpt echt heel goed om de wond te reinigen. Dus het reinigt niet alleen je huis, maar ook ontstoken wonden in bepaalde gevallen. Echt een TOP-middel dus. Ik zou het graag willen winnen.

 • Wat super leuk pakket! Met die pakket kan de voorjaarsschoonmaak beginnen! Ik vind het heerlijk om met soda schoon te maken. En nu maar duimen

 • Het huis schoonmaken is meer dan alleen een hele klus; het is een bevredigend ritueel dat mij om verschillende redenen diepe voldoening schenkt. Ten eerste geeft het een onmiskenbaar gevoel van voldoening als je een rommelige of vuile ruimte transformeert in een ruimte die ongerept en georganiseerd is. Getuige zijn van de tastbare resultaten van mijn inspanningen vervult mij met trots en motiveert mij om rein te blijven.

  Bovendien dient het schoonmaken van huizen als een therapeutische ontsnapping aan de stress van het dagelijks leven. De ritmische bewegingen van vegen, afstoffen en schrobben zorgen voor een kalmerend effect, waardoor mijn geest tot rust kan komen en troost kan vinden in de eenvoud van de taak die voor mij ligt. Terwijl ik me op elk oppervlak concentreer, ervaar ik een gevoel van mindfulness, volledig aanwezig zijn in het moment en de harmonie van een schone omgeving waarderen.

  Bovendien bevordert een schoon huis een gevoel van welzijn en harmonie in mezelf. Rommel en rommel kunnen mentale rommel veroorzaken, terwijl reinheid helderheid en sereniteit bevordert. De wetenschap dat mijn leefruimte schoon en georganiseerd is, verbetert mijn algehele humeur en verhoogt mijn productiviteit, waardoor ik andere aspecten van het leven met hernieuwde kracht kan aanpakken.

  Bovendien stelt het schoonmaken van mijn huis mij in staat creativiteit en zelfexpressie uit te oefenen. Het inrichten van meubels, het inrichten van ruimtes en het vinden van innovatieve opbergoplossingen zijn allemaal mogelijkheden om mijn persoonlijke stijl te laten zien en mijn huis echt als een thuis te laten voelen.

  In wezen komt mijn liefde voor het schoonmaken van huizen voort uit het diepe gevoel van prestatie, de therapeutische voordelen en de persoonlijke voldoening die het met zich meebrengt. Het gaat niet alleen om het onderhouden van een opgeruimde ruimte; het gaat over het koesteren van mijn welzijn en het creëren van een toevluchtsoord waar ik kan gedijen.

 • Oh, ik ben echt fan van soda! Handig om dingen in te weten (ook je voet, als je er iets in hebt gekregen). Op mijn schoonmaakkluslijstje staat nu vooral dingen afstoffen waarvoor ik op een trapje moet, die stel ik soms uit. 🙂
  Maak heel graag kans op dit superpakket!!

 • Dat is een mooi pakket om te winnen, maak graag kans. Met groene zeep de groene aanslag buiten verwijderen staat op ons lijstje.

 • Dat kunnen we goed gebruiken! We proberen al een tijdje wat milieubewuster schoon te maken, te wassen, af te wassen e.d.

 • ik houd ervan als alles schoon en fris is , en met deze milieuvriendelijke producten wordt het helemaal fijn, ook beter voor mijn huid die vaak gevoelig is voor schoonmaakproducten

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics