In de zomer Foodybox tref ik een HG oven, grill en barbecue reiniger, kookplaat reiniger en keukenonstopper aan. Dat zijn nou net de producten die handig zijn om de keuken eens een grondig schoon te maken. In dit artikel vertel ik je meer over de HG producten en laat ik je weten wat mijn bevindingen zijn. Snel lezen dus.

HG oven, grill en barbecue reiniger

Met de HG oven, grill en barbecue reiniger verwijder jij in een handomdraai al het aangebrande en zelfs ingebrande vet uit ovens, grills, barbecues en zelfs van bakplaten. De reiniger heeft een zelfwerkende schuimformule welke voor betere hechting en inwerking zorgt. Zo krijg je alle aan- en ingebrand vet weg. En het fijnste is natuurlijk dat het product biologisch afbreekbaar is.

De grote keukenschoonmaak met HG.

Gebruiksaanwijzing:

  1. Verwarm de oven, grill of barbecue totdat deze handwarm is.
  2. Besproei het oppervlak.
  3. Laat 3 tot 5 minuten inwerken.
  4. Maak schoon met een natte spons.
  5. Nadat alles goed is verwijderd, schoonmaken met heet water.
  6. Bij sterk vervuilde de behandeling enige malen herhalen.

HG ECO kookplaat reiniger

De ECO producten van HG zijn verpakt in 100% recyclebare materialen en vrij van allerlei schadelijke stoffen. Hierbij kun je denken aan conserveringsmiddelen, fosfaten, fosfonaten, kleurstoffen en microplastics. Maar ook grondstoffen zoals allergenen, parabenen en chloor worden in het HG ECO-assortiment niet gebruikt. En dat met de vertrouwde effectiviteit die we gewend zijn van HG. Met de HG ECI kookplaatreiniger verwijder je makkelijk en snel dagelijkse vervuiling zoals vet, kookvocht en lichte kalkaanslag. Hierdoor heb je een prachtige en stralende kookplaat.

De grote keukenschoonmaak met HG.

Gebruiksaanwijzing:

  1. Spray een aantal keren de HG ECO kookplaatreiniger op de kookplaat.
  2. Laat het intrekken.
  3. Neem het af met een vochtige doek.
  4. Wrijf vervolgens het oppervlak droog met een schone doek of keukenpapier

HG keukenontstopper

Als je goed omgaat met je wasbak is het eigenlijk onnodig om je wasbak te ontstoppen. Toch zal het ooit wel eens voorkomen dat de afvoer verstopt raakt. Met de HG keukenontstopper pak jij het probleem in een oogwenk aan (lees: giet het voor het slapengaan in de gootsteen en de volgende dag merk je het verschil). De ontstopper lost natuurlijk vet en voedselresten op, is gemaakt op basis van natuurlijke enzymen en microben, geschikt voor sceptic tanks en is biologisch afbreekbaar.

De grote keukenschoonmaak met HG.

Gebruiksaanwijzing:

Laat voor de behandeling een beetje lauw water lopen door de gootsteen. Giet vervolgens 300 ml ontstopper in het rooster van de gootsteen. Giet hierna meteen 300ml lauw water erachter aan om de enzymen en microben van de ontstopper te activeren. Laat daarna de keukenontstopper 6 tot 8 uur inwerken, het liefst ’s avonds laat. Laat hierna weer water door de afvoer lopen.

Onze ervaring

Sinds wij een stoomoven hebben gebruiken wij deze met grote regelmaat. Stomen, grillen, hete luchtstand zo’n beetje alle functies die de oven heeft passeren hier wekelijks de revue. Hetzij om broodjes te bakken, om de groenten te stomen of om de kaas te grillen boven een gerecht. Met zo’n intensief gebruik is er ook zo nu en dan een grondige schoonmaakbeurt nodig en daar is de HG oven, grill en barbecue reiniger perfect voor. Oven insprayen, even wachten en daarna schoon maken met een doek en klaar is Miranda. Met datzelfde gemak is ook de barbecue hier goed te reinigen.

De HG kookplaatreiniger gebruik ik eigenlijk alleen als er echt noodzaak toe is of één keer per 3 / 4 dagen vanwege de hygiëne. Andere dagen gebruik ik gewoon een doek met heet water. Mijn ervaringen met de HG ECO kookplaatreiniger zijn erg positief.

De keukenontstopper wordt natuurlijk alleen gebruikt als het ook daadwerkelijk nodig is en dat is eigenlijk nooit het geval. Deze fles staat dan ook nog ongebruikt in de kast te wachten tot hij gebruikt kan worden. Toch hebben we in het verleden wel eens gebruik gemaakt van de HG ontstoppers en altijd weer met een goed aflopend resultaat. Fijn dan ook om deze fles in voorraad te hebben voor het geval dat.

Lees ook:

Welk schoonmaak artikel mag bij jouw niet ontbreken als je de keuken schoonmaakt (en waarom)?

#hgnederland #doetwathetbelooft #hgfoodies
* Voor het het schrijven van dit artikel hebben wij review-exemplaren ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics