Wat leeft er op het wad? Een nieuw boek van De Vier Windstreken.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Informatief > Wat leeft er op het wad? Een nieuw boek van De Vier Windstreken

Wat leeft er op het wad? Een nieuw boek van De Vier Windstreken

Het leven in Zuid-Limburg zou ik absoluut niet willen inruilen voor een leven ergens anders in Nederland. Vanuit onze omgeving zijn we zo in een grote stad maar ook in het heuvellandschap of zelfs in de bergen net over de grens. De veelzijdigheid en de rust hier is gewoon heerlijk. Toch is er één ding dat we hier niet hebben: zee. En laat dat nou net een dingetje zijn waar ik toch wel gek op ben. Niet de zee zelf om in te zwemmen, maar wel van het lopen in de duinen en op het strand. Die ene keer in het jaar dat we naar het strand toe gaan dan nemen we uiteraard de kinderen mee. Maar op de vragen die ze stellen als ze een schelp vinden of iets anders zien kunnen we ze vaak geen goed antwoord geven. Je kunt je wel voorstellen dat we nog minder vaak bij de Waddenzee komen en daar nog minder over weten. Toch vind ik de Waddenzee mooier dan het strand elders in het land, of dat komt natuurlijk ook doordat de Waddenzee uniek is in zijn soort. Met het boek “Wat leeft er op het wad” nemen we vanuit het “verre” Zuid-Limburg een kijkje naar verschillende waddenbewoners en hun leefgebieden. Kijk je met ons mee?

Wat leeft er op het wad?

Het Waddengebied is een prachtig stukje natuur in Nederland, Duitsland tot aan het Deens schiereiland Skallingen bij Esbjerg. Niet alleen de mens, maar ook dieren kunnen dit natuurlandschap waarderen. Boven en onder water, bij de vloedlijn, in de duinen en in de lucht wemelt het van de dieren. In dit uitbundige boek en levensecht geïllustreerd prentenboek leer je de verschillende waddenbewoners kennen in hun leefgebieden. Van de aalscholver tot de zoutkever. Vele van hen kun je bij een wandeling op het strand of de wadden spotten. Hoe en waar? Ook dat ontdek je in dit boek!

Wat vinden wij ervan?

Het valt ons gelijk op dat dit boek niet zozeer voor een bepaald doelgroep is. Ja het is gemaakt voor kinderen, dat kun je ook duidelijk zien aan de prenten en de tekst opmaak. Maar de leeftijd van kinderen is erg divers. Zo kan dit boek bij jonge kinderen gebruikt worden om de dieren aan te wijzen en te benoemen. Bij de iets oudere kinderen kan er een korte uitleg worden gegeven en de kinderen die goed zelfstandig kunnen lezen, of tieners met een spreekbeurt hebben dankzij dit boek een zeer compleet boek voor hun neus met alle belangrijke informatie. Door de vele, levensechte, prenten in het boek spreekt het boek ook niet alleen aan vanwege de tekst maar juist ook door de prenten. Dat maakt dat dit boek een echte topper is. Het kan dan ook niet anders dan dat dit boek gezien gaat worden in vele bibliotheken, klassen en zelfs in boekenkasten thuis als informatieboek of om gewoon door heen te bladeren omdat het zo leuk is.

Informatie

Wat leeft er op het wad?
Auteur: Ilka Sokolowski
Illustraties: Janine Czichy
Vertaald door: Django Mathijsen
ISBN: 9789051168969
Uitgeverij: De Vier Windstreken

Lees ook:

Ben jij al eens gaan wad lopen met je kind?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics