Thuisleven.com
Het onhandige vleermuisje
Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Het onhandige vleermuisje – De Vier Windstreken

Het onhandige vleermuisje – De Vier Windstreken

Nadat ik de nieuwe folder van De Vier Windstreken zag, viel het boek “Het onhandige vleermuisje” mij gelijk op door de mooie illustraties. Bij de persaanvragen stond dit boekje dan ook bovenaan op het lijstje om te mogen recenseren. En met succes want het boekje hebben we in juli mogen ontvangen. Sindsdien lees ik elke avond een kwartietje voor en zijn we gisteren aan het eind gekomen. Lees verder om te ontdekken waar het verhaal over gaat alsook wat wij ervan vinden.

Het onhandige vleermuisje

Het onhandige vleermuisje is een voorleesboek met maar liefst 6 bedtijdverhalen. In elk verhaal beleeft Vera, het onhandige vleermuisje, een avontuur. Nou is dat natuurlijk niet zo bijzonder want iedereen beleeft avonturen. Nee Vera is een vleermuis die er niet ’s nachts maar overdag op uit trekt en dat levert, met haar grote voeten en enorme vleugels, leuke en grappige taferelen op.

In de zes bedtijdverhalen maken we kennis met Vera, zien we hoe ze een vriendin vindt, hoe dapper ze is, hoe ze leert fietsen, hoe ze haar verjaardag viert en wilt ze graag een huisdier. Krijg jij al zin om dit leuke boek voor te lezen?

Wat vinden wij ervan

Onze oudste dochter, Vera, heeft in groep 8 een spreekbeurt gehouden over vleermuizen. Het is dan ook niet alleen erg geinig dat het onhandige vleermuisje Vera heet, maar ook dat die twee de onhandigheid gemeenschappelijk hebben. Onze Vera kon er maar hard om lachen en heeft braaf elke avond meegeluisterd als ik aan het voorlezen was. En ofschoon dit boekje bedoelt was voor onze Evi, hebben we samen besloten dat dit boekje in de boekenkast van Vera verdwijnt en zij het later aan haar kinderen kan voorlezen.

Enfin… Het boekje heeft maar liefst zes verhalen die allen even leuk zijn. Dankzij het handige rode lint, is makkelijk te zien waar je bent gebleven met lezen.
Het lettertype vind ik zelf heel aangenaam om naar te kijken, leuk en speels zijn de gekleurde woorden die er zo nu en dan tussen staan.
De illustraties sluiten mooi aan bij het verhaal en zijn een lust voor het blote oog. Dit boekje is er zeker een waar we nog vaak uit voor zullen lezen.

Informatie

Het onhandige vleermuisje
Auteur: Nanna Neßhöver
Illustraties: Wiebke Rauers
ISBN: 9789051168600
Uitgeverij: De Vier Windstreken

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics