Thuisleven.com
Souwtje en de potvis - Monica Maas
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Souwtje en de potvis – Monica Maas

Souwtje en de potvis – Monica Maas

De boeken van Monica Maas spreken mij, en de kinderen, elke keer weer aan. Niet alleen vanwege de leuke illustraties en prachtige verhalen maar ook omdat het grotendeels lekker Nederlands is. Ik hou daar wel van. Met het nieuwste boek van Monica Maas voor mijn neus, Souwtje en de potvis, duik ik weer even lekker weg in haar verhalen. Zal deze net zo leuk zijn al de andere boeken? Je leest het in dit artikel.

Souwtje en de potvis

Souwtje woont nog steeds tevreden op haar eiland in het scheef gewaaide huis. Ze repareert een raam voordat ze haar neefje Tom op gaat halen. In haar bootje vaart ze naar het platteland, zeehond gaat mee. Zodra ze bij het platteland aankomen staat Tom al op de kade te wachten. Souwtje maakt de boot vast en Tom stapt in. Ze varen terug naar het eiland en Souwtje laat de logeerkamer zien. Na het eten neemt Tom een kijkje in de schuur van Souwtje. Er liggen een hoop spullen in de schuur van Souwtje. Al die spullen zijn aangespoeld. Tom ziet flessen liggen maar ook zandvormpjes, poetjes, reddingsboeien, een surfplank en een gitaar! Zou er nog geluid uitkomen?

Souwtje en de potvis - Monica Maas

Wat vinden wij van het boek

Ook dit boek is door ons weer met veel plezier in ontvangst genomen. Wederom zijn de illustraties verbluffend en het verhaal zit heerlijk in elkaar. Binnenkort toch maar weer eens een ritje richting strand maken om onze eigen verhalen aan het strand te beleven. Wie weet nemen we wel een van de gitaren mee…

Informatie

Souwtje en de potvis
Auteur: Monica Maas
Illustraties: Monica Maas
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051168341

Meer van Monica Maas: Souwtje, Wat gaan we doen?, Joupy, de kleine zeehond, Joupy en KokmeeuwJoupy gaat juttenDag opa Henk, Tessel viert Sint-Maarten en Bobbi

Welke Monica Maas boeken heb jij allemaal (voor)gelezen?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics