Thuisleven.com
Souwtje en de potvis - Monica Maas
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Souwtje en de potvis – Monica Maas

Souwtje en de potvis – Monica Maas

De boeken van Monica Maas spreken mij, en de kinderen, elke keer weer aan. Niet alleen vanwege de leuke illustraties en prachtige verhalen maar ook omdat het grotendeels lekker Nederlands is. Ik hou daar wel van. Met het nieuwste boek van Monica Maas voor mijn neus, Souwtje en de potvis, duik ik weer even lekker weg in haar verhalen. Zal deze net zo leuk zijn al de andere boeken? Je leest het in dit artikel.

Souwtje en de potvis

Souwtje woont nog steeds tevreden op haar eiland in het scheef gewaaide huis. Ze repareert een raam voordat ze haar neefje Tom op gaat halen. In haar bootje vaart ze naar het platteland, zeehond gaat mee. Zodra ze bij het platteland aankomen staat Tom al op de kade te wachten. Souwtje maakt de boot vast en Tom stapt in. Ze varen terug naar het eiland en Souwtje laat de logeerkamer zien. Na het eten neemt Tom een kijkje in de schuur van Souwtje. Er liggen een hoop spullen in de schuur van Souwtje. Al die spullen zijn aangespoeld. Tom ziet flessen liggen maar ook zandvormpjes, poetjes, reddingsboeien, een surfplank en een gitaar! Zou er nog geluid uitkomen?

Souwtje en de potvis - Monica Maas

Wat vinden wij van het boek

Ook dit boek is door ons weer met veel plezier in ontvangst genomen. Wederom zijn de illustraties verbluffend en het verhaal zit heerlijk in elkaar. Binnenkort toch maar weer eens een ritje richting strand maken om onze eigen verhalen aan het strand te beleven. Wie weet nemen we wel een van de gitaren mee…

Informatie

Souwtje en de potvis
Auteur: Monica Maas
Illustraties: Monica Maas
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051168341

Meer van Monica Maas: Souwtje, Wat gaan we doen?, Joupy, de kleine zeehond, Joupy en KokmeeuwJoupy gaat juttenDag opa Henk, Tessel viert Sint-Maarten en Bobbi

Welke Monica Maas boeken heb jij allemaal (voor)gelezen?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics