Thuisleven.com
Dag opa Henk
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Dag opa Henk, van Monica Maas

Dag opa Henk, van Monica Maas

Definitief afscheid van iemand moeten nemen is geen makkelijke klus. Zeker niet als de persoon waar je omgeeft te vroeg is overleden. In 2014 kreeg Monica Maas, bekend van onder andere de Bobbi boekjes, het nieuws dat haar man Henk een ongeneeslijke hersentumor heeft. Lang heeft haar lieve Henk niet meer mogen leven na dit verschrikkelijke nieuws. Enkele weken na de crematie schreef Monica een verhaaltje voor haar kleindochters. Het verhaal lag jarenlang op het werkbureau van Monica, pas vorig jaar kon ze het emotioneel aan om er passende illustraties bij te maken. Sinds kort is het boek, Dag opa Henk, verkrijgbaar bij uitgeverij De Vier Windstreken, boekenhandels en online.

Dag opa Henk

Je ziet en hoort het niet maar opa Henk is heel erg ziek. Als Ella en Cato op bezoek komen. Alle dingen die ze eerder samen deden, op bezoek gaan bij de zeehonden, op de schoot paardje spelen, in de tuin met Lotta (de hond) spelen, kunnen nu niet meer. Opa praat ook zacht, zo zacht dat ze hem niet meer verstaan, ook maakt opa Henk geen grapjes meer.

En dan is opa Henk dood. Alle grote mensen huilen. Ook oma huilt.
Ella en Cato hebben het druk. Ze maken mooie tekeningen voor opa Henk en dansen zo mooi als ze kunnen rond en rond…

Conclusie

Dag opa HenkEen kinderboek recenseren terwijl je in feite een kijkje bij iemand binnen neemt is toch wel erg bijzonder. Zeker omdat we zelf ook wat crematies en een begrafenis achter de rug hebben komt het verdriet weer dichtbij. Dat merk ik ook bij de kinderen. Toch zie ik veel positiefs in het boek. Zo worden gesprekken rondom het overlijden bespreekbaar.

Ik kan mij dan ook heel goed indenken dat dit een prachtig en tegelijkertijd indrukwekkend boek is voor jonge kinderen.

Informatie

Dag opa Henk
Auteur: Monica Maas
Illustraties: Monica Maas
ISBN: 9789051167788
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Leeftijd: vanaf 3 jaar

* voor dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Ohhh, wat een goede tip! Zoals hieronder al genoemd is: wat goed dat er steeds meer boekjes voor kinderen komen rondom dit onderwerp! Toen ik drie was en mijn vader overleed, hadden we thuis Kikker en het vogeltje.

  • Wat fijn dat er steeds meer boekjes over dit onderwerp komen voor kleine kinderen! Toen mijn moeder overleed en mijn kinderen zo jong waren kon ik alleen een boek van Nijntje vinden.

  • Mooi en fijn dat deze boekjes onder de aandacht worden gebracht.
    Vorige week werd er bij een uitvaart een gedeelte voor de jongere kinderen, die thuis via de livestream de dienst konden volgen, een gedeelte uit het boekje Derk “Das blijft altijd bij ons” gelezen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics