Joupy gaat jutten
Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Joepie! Voorlezen uit het boek ‘Joupy gaat jutten’.

Joepie! Voorlezen uit het boek ‘Joupy gaat jutten’.

Dat de boekjes van Monica Maas een groot feest zijn, hoef ik u waarschijnlijk niet te vertellen. We hebben namelijk al vaker aandacht besteed aan de boeken van bobbi en vonden het nu hoog tijd om ook eens een boekje van Joupy in de spotlights te zetten. Joupy is namelijk een heel lief zeehondje dat leuke avonturen beleeft. Zo ook dit keer in ‘Joupy gaat jutten’.

Joupy gaat jutten.

Joupy is aan het dobberen in de zee, zodra hij een bekend meisje ziet gaat hij naar haar toe. Hij roept een paar keer maar het meisje hoort hem niet. Het meisje is druk bezig bij een strandhuisje waarna ze het water in stapt. Nu het meisje dichterbij is grijpt Joupy zijn kans en zwemt naar haar toe. Het meisje herkent Joupy en ze raken aan de praat. Het meisje vertelt dat ze Ella heet en op zwemles zit. Ella doet voor wat ze allemaal geleerd heeft, Joupy is niet echt onder de indruk en laat Ella zien hoe je moet zwemmen. Hij duikt kopje-onder en zwiept met zijn staart. Ella lacht en zegt dat ze dat ook kan en ze spettert zo hard ze kan. Dat kan ze wel alleen zwemmen is nog een beetje moeilijk.

Nadat Ella uitgezwommen en gespetterd is gaat ze schelpen zoeken op het strand. Ella loopt langs de zee en Joupy bobbert met haar mee. Ze vinden mooie schelpen in verschillende formaten, kleuren en vormen. Er ligt nog veel meer op het strand. Steentjes, zandvormpjes, stukje afgesleten glas… Ella neemt alles mee voor haar verzameling. En dan ineens zien ze een krokodil in het water… Benieuwd hoe het af gaat lopen? Lees dan zelf dit leuke (en leerzame) boekje van Joupy.

Mijn mening.

Voor ik begon met voorlezen vroeg ik aan de kinderen wat het woord jutten betekent. De jongste meid wist hier geen antwoord op te geven, dus ik gaf haar de opdracht dat ze dan goed op moest letten en als het verhaal afgelopen was mij mocht vertellen wat jutten is. Nou dat kon ze hierna wel!

Joupy gaat jutten

Net als de andere Joupy boekjes die wij hebben is ook dit verhaal makkelijk volgbaar en goed te lezen door kinderen die in groep 4 zitten. Toch denk ik dat we het meest fan zijn van de prachtige illustraties die bij de tekst horen.
Persoonlijk houd ik de Facebook pagina van Monica Maas nauwlettend in de gaten. Zo zie ik alle leuke post voorbij komen. Ik kan het iedereen aanraden om zo de preview-foto’s van illustraties die een nieuw boekje gaan vormen te bewonderen.

Info en waar te koop.

Auteur: Monica Maas
Illustraties: Monica Maas
Uitgever: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051163643
Het boekje is te koop voor €9,95

Lees ook:

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics