Thuisleven.com
Een (gepersonaliseerde) inductiebeschermer. (1)
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Kookbenodigdheden > Een (gepersonaliseerde) inductiebeschermer

Een (gepersonaliseerde) inductiebeschermer

In onze nieuwe woning hebben wij vrijwel meteen een nieuwe keuken laten plaatsen met een inductiekookplaat. Want twee jaar geleden wisten wij al dat groene stroom de toekomst zou zijn. Wie had toen gedacht dat Rusland Oekraïne zou binnenvallen en de gasprijzen nu flink omhoog zijn gegaan? In elk geval waren wij al milieubewust bezig en hoeven wij ons daar dus geen zorgen over te maken. Waar we ons wel zorgen over maken zijn de strepen op de inductieplaat en de mogelijke krassen die erop kunnen komen. Gelukkig heeft Fotocadeau.nl een inductiebeschermer op de markt gebracht. Wil jij ook een inductie kookplaat beschermer kopen bij Fotocadeau lees dan snel verder om onze bevindingen te lezen.

Inductiekookplaat streeploos schoon houden

Voor een ieder die een kookplaat heeft zal het vast en zeker herkenbaar zijn dat er dagen bij zitten dat je het ding verwenst omdat de strepen maar zichtbaar blijven. Hoe goed je ook schoon maakt. Omdat ik er al vaker over hoorde vroeg ik dan ook meteen bij montage hoe je nu het beste de kookplaat schoon kon maken. Ik had verwacht dat er een of ander (duur) middeltje zou zijn waarmee ik dagelijks aan de slag zou moeten gaan. De oplossing is echter een stuk goedkoper én wederom milieuvriendelijker.

Een (gepersonaliseerde) inductiebeschermer. (1)

Tijdens het gebruik is het zaak om zo snel mogelijk de vuile plekken (etensresten, overgekookt water, etc.) schoon te maken. Zo voorkom je na gebruik dat het in de plaat kan trekken en lelijke plekken voor eeuwig zichtbaar zijn. Voor het schoonmaken na het koken is het zaak om de kookplaat eerst af te laten koelen. Een (koud) doekje op heet glas kan namelijk schade veroorzaken. Zodra de kookplaat schoon is neem je deze af met een vochtige doek. Als de kookplaat erg vuil is dan kan een klein drupje afwasmiddel wonderen verrichten, neem daarna alsnog af met een doek zonder afwasmiddel. Nadat de kookplaat afgenomen is droog je deze met keukenpapier.

Krasvrij

Niet alleen een streepvrije kookplaat is mooi, ook een krasvrije kookplaat siert de keuken. Aangezien er vele handelingen plaats vinden in de keuken bestaat er dan ook een kans dat de kookplaat bekrast raakt. Om dit te voorkomen is een inductiebeschermer de ideale oplossing. De inductiebeschermer is dé manier om je kookplaat te beschermen tegen krassen. Maar ook tegen vuil, stof en meer! Bovendien vergroot het je aanrecht en werkruimte en styled het je keuken. Kortom, het perfecte oprolbare materiaal voor op elke kookplaat.

Een (gepersonaliseerde) inductiebeschermer. (1)

Gepersonaliseerde inductiebeschermer van Fotocadeau

Bij Fotocadeau.nl kun je een indictiebeschermer bestellen. In de webshop zijn vele voorbeelden (zie hieronder een kleine compilatie) die te bestellen zijn. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je meteen weet dat deze, ongeachte de grootte van de beschermer, geschikt zijn. Heb je liever een foto uit je eigen collectie dan kun je deze eenvoudig maken. Wil je nog een stapje verder gaan, kies dan voor een personaliseerbare inductiebeschermer. Hier heb je keuze uit een hele reeks prachtige voorbeelden. Kies je voor een rustige achtergrond met een favoriet recept? Ga je voor jullie huwelijksfoto met datum? Of laat jij je geest de vrije ruimte en ontwerp je zelf de meest coole inductiebeschermer van de wereld?

Welke het ook mag worden, je zult er veel plezier aan beleven. Fotocadeau heeft ook een keuken plaat, ideaal om je wand te beschermen.

Enkele voorbeelden van fotoprints die te bestellen zijn bij Fotocadeau.

Onze ervaring

Wij hebben de inductiebeschermer nu zo’n 2 weken in huis en zijn er heel erg tevreden over. Voorheen hadden we, ondanks de goede schoonmaaktips van de monteur, toch met enige regelmaat strepen op de kookplaat. Het lag hierbij niet zozeer aan het schoonmaken, maar vooral omdat de kookplaat net naast het raam dat op het zuiden staat geplaatst is.

Nu we de beschermer hebben maken we uiteraard de kookplaat nog dagelijks schoon maar niet meer met een keukenpapier die uiteindelijk weggeworpen wordt, maar met een theedoek. Immers zijn we nog steeds bezig met het milieu en wegwerpspullen proberen we zoveel mogelijk te vermijden.

Een (gepersonaliseerde) inductiebeschermer. (1)

Zodra we gaan koken rollen we de inductiebeschermer op en leggen hem daarna weer neer zodra de kookplaat afgekoeld en schoon is. Eenvoudiger dan dat is het eigenlijk ook niet. Ik heb gekozen voor een foto die gratis te downloaden is van Pexels. We hebben heel veel eigen gemaakte foto’s van Rome maar geen een matcht goed met de kleuren van onze keuken en dat vond ik natuurlijk ook wel een dingetje.

Lees ook:

Hoe maak jij je inductiekookplaat schoon? En bescherm je hem ook?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics