Thuisleven.com
Drie spellen die je kunt spelen met de Stapelstein.
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Kinderspellen > Drie spellen die je kunt spelen met de Stapelstein

Drie spellen die je kunt spelen met de Stapelstein

De Stapelstein, je kent ze of je kent ze niet. Maar als je ze eenmaal hebt ontdekt of in dit geval onze kinderen, dan wil je niets anders meer. Bij de Stapelstein telt het principe minder is meer. Door het eenvoudige ontwerp blijft er juist ruimte over voor oneindige creativiteit en fantasie.

Kwaliteit van Stapelstein

Het is een waardevolle aanschaf, maar voor ons was het dit ook zeker waard. Het product is van een onwijs fijne stevige kwaliteit, schokabsorberend, 180gr licht en tot 180kg sterk, voor een leeftijd van 1-99 jaar. De Stapelsteinen zijn gemaakt van lichtgewicht materiaal (Polypropeen/PP05) en kunnen tevens eenvoudig gerecycled worden. Ze kunnen wel tegen water, maar niet tegen extreme hitte. Opletten bij scherpe voorwerpen.

Spellen spelen met Stapelstein

Wat zo leuk is aan de Stapelstein is dat je er oneindig veel mee kunt variëren wat spel betreft. Eigenlijk kan je er gewoon van alles mee. En het lijkt wel of er elke dag iets nieuws mee ontdekt wordt of een spel mee wordt verzonnen.
Ik zal jullie een kijkje geven in de top 3 van onze spelletjes favorieten met de Stapelstein.

Drie spellen die je kunt spelen met de Stapelstein.

1. De vloer is lava

De vloer is lava is de grootste favoriet van onze dochter en ook eigenlijk de hoofdreden geweest om ze aan te schaffen, omdat ze dit spelletje eerst speelde met losliggende boeken en ander minder veilig en geschikt speelgoed.
In de kinderfantasie is de vloer al snel van Lava en dan mag je niet met je voeten op de grond komen. De oplossing is simpel, via een stenen pad van het speelkleed naar de bank zien te komen. Door zelf na te denken hoe je met 6 (of meer) stenen zo’n grote afstand moet zien te overbruggen maakt het gelijk een leerrijk spel. Vanaf het startpunt leg je de stenen voor je uit neer en wanneer je bij de laatste bent aangekomen stap je terug om de achterste te pakken en naar voren te leggen. Of wanneer je het met meer speelt, kan je de achterste steen uit de rij laten aangeven en zo samen de overkant veilig zien te bereiken.

Drie spellen die je kunt spelen met de Stapelstein.

2. Wiebelbord

Je hebt ook een optie voor een wiebelbord, een Stapelstein Balance Board. Deze hadden wij bij onze set gekozen, voor wat extra uitdaging. De kinderen hebben naast het leren balanceren hierop ook ontdekt dat je er een spel mee kunt spelen. Door boven op het wiebelbord een toren proberen te bouwen en alle stenen opgestapeld zien te krijgen voordat deze omvalt. Een leuk en uitdagend spelletje.

Stapelstein spellen: wiebelbord voor balans.

3. Stenendans

Een leuk alternatief voor stoelendans, is om hiermee de stenendans te doen. Een bekend spelletje maar dan in een nieuw jasje. Leg de stenen in een kring, start de muziek en wanneer deze stopt zorg dat je op een steen zit of staat. Na elke stop van de muziek verdwijnt er een steen en wie niet op een steen heeft kunnen zitten of staan is helaas af. Totdat er uiteindelijk 1 steen en 1 winnaar overblijft. Een stapje moeilijker is om bijvoorbeeld iemand die af is uiteindelijk een kleur te laten roepen van de stenen die nog mee doen in het spel.

Natuurlijk zijn er nog veel meer spelopties te bedenken en is het gewoon een multifunctioneel product als speelgoed, krukje, hoed, bakje enz.

Lees ook:

Ben je bekend met de Stapelstein en weten jullie nog leuke spelletjes om hiermee te doen?

*Dit product is niet gesponsord maar zelf aangeschaft

Marion Poeste

Getrouwd en moeder van 2 kinderen. Bij ons thuis draait het allemaal om lactosevrij eten in verband met lactose intolerantie

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

32 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics