Airtex fotobehang
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonaccessoires > In the jungle the fotobehang Jungle sleep the kids tonight…

In the jungle the fotobehang Jungle sleep the kids tonight…

Eind februari ontvingen wij de sleutels van onze huidige woning. Van te voren wisten we al dat het een grote klus zou worden. Maar wie had zich kunnen indenken dat wij de sleutels zouden ontvangen net voor de Social Lockdown?!? De verhuizing en de verbouwing waren dan ook een bijzonder gebeurtenis. Met wat uitloop kunnen wij nu echter zeggen dat de grootste klussen achter de rug zijn en het stucwerk zelfs droog is. Eindelijk kunnen we beginnen om de slaapkamers in orde te krijgen. Te beginnen bij de slaapkamer van de jongens.

Jungle slaapkamer

De jongens hebben al vaker aangekaart dat ze graag grote planten willen op hun kamer. Omdat hun slaapkamer niet al te groot is, hebben we het daarom op de meest ruimtebesparende manier opgelost namelijk met Airtex fotobehang jungle. Op het behang zie je de waterval van Erawan, die in de jungle van Thailand te vinden is. Vooral opvallend zijn de mooie kleurencombinaties (blauw, groen, bruin). Bovendien is de foto niet te donker en niet te licht. Met de rest van de slaapkamer kunnen we daardoor diverse kanten op, waardoor het op den duur ook niet saai wordt. Nadat ik dit behang aan de jongens heb laten zien zijn ze meteen enthousiast. De maten worden dan ook opgemeten en het fotobehang wordt besteld.

Airtex fotobehang jungle
Van links naar rechts: randen voorzien van lijm – behang opplakken – hoekje van eindresultaat

Waarom kiezen voor Airtex fotobehang?

Airtex fotobehang heeft de volgende voordelen:

  • Verschillende designs (New York behang, dierenbehang, Jungle behang en meer)
  • Beschikbaar in 7 verschillende plafondhoogtes en haast elke gewenste breedte
  • Geen naden
  • Kreuk en krasvrij
  • Brandvertragend
  • Waterafstotend
  • UV-bestendig
  • Makkelijk aan te brengen

Plakken – ook jij kunt het!

Airtex fotobehang jungle Omdat Airtex fotobehang uit één geheel bestaat, moet je het dan ook in een geheel op de muur plakken. Controleer dan ook voor je gaat plakken of het fotobehang in orde is en de muren schoon, droog en stof-en vetvrij zijn. Heb je een sterk zuigende muur, behandel die dan eerst voor. Je kunt nu het fotobehang weer oprollen. Rol het behang zodanig op dat je het later van links naar rechts af kunt rollen. Is dit allemaal in orde dan kun je de medium zware behanglijm, die geschikt is voor zware wandbekleding, de muur instrijken. Hierbij gebruik je een kortharige vachtroller en/of een blokkwast. Een kleine verfkwast voor de randen is ook erg handig.

Pak het behang weer erbij en begin, samen met iemand die de rol vast houdt en afrolt, in de linkerbovenhoek met plakken. Zolang de lijm nog nat is kun je het behang nog verschuiven of loshalen. Maak hier gebruik van om het beste resultaat te behalen.
Zodra het behang goed zit, duw je het met een spatel of rakel aan, werk hierbij van boven / midden naar buiten toe. Verwijder eventuele randen met behulp van een scherp stanleymes (tip: wees niet te zuinig met de mesjes, liever een mesje te veel af breken en mooie randen hebben, dan rafelige randen vanwege zuinigheid). Gebruik bij het snijden de spatel zodat je het strak kunt afsnijden. Loopt er wat lijm uit, verwijder dit dan met een schone natte doek. Is de doek gebruikt neem dan een nieuwe schone doek om lijmresten te voorkomen.

Airtex fotobehang jungleNadat het behang goed hangt kan de eventuele afwerking beginnen. In ons geval is dat het ophangen van het stopcontact en de plinten bevestigen aan de muur. Daarna zijn we naar de winkel gegaan voor een bijpassend vloerkleed en alsnog een grote plant voor 3D effect. Het resultaat vinden wij verbazingwekkend mooi en jij?

Heb jij al eens overwogen om de slaapkamer (van je kinderen) met fotobehang op te vrolijken?

 

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics