Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > Barbecue tips & recepten (verzamelblog)

Barbecue tips & recepten (verzamelblog)

Op Thuisleven zijn al vele tips & recepten verschenen omtrent de barbecue. In deze blog heb ik alle recepten, en onderaan de tips, voor je verzameld zodat je alles in één makkelijk overzicht hebt. Hoe handig is dat?

Recepten

Lactosevrije kruidenboter

Marion neemt ons mee in de wereld van lactosevrije kruidenboter. Zo geeft ze aandacht aan de Santa Maria Rub- Classic American Kruidenboter, kruidenboter met kruiden uit de tuin en bespreekt ze de alternatieven.

BBQ-tips: Groots genieten voor een klein bedrag (met recepten)

Groots genieten voor een klein bedrag

Chantal, bekend van Lifestyle Mommy’s, heeft een tijdje voor Thuisleven geschreven. In één van haar geschreven blogs deelde ze haar BBQ tips omtrent groots genieten voor een klein bedrag. Ook deelt ze een lekker recept waarmee je zo’n 30 tot 35 kipsaté stokjes kunt maken.

Een zomerse salade met Cumelo

De Cumelo is in Nederland nog vrij onbekend, tijd dus om deze zomerse vrucht nog eens onder de aandacht te brengen. Het leent zich namelijk perfect voor een vegetarische salade bij de barbecue.

Haaien-meloen

Een stukje meloen doet het altijd verrassend goed bij de barbecue. Maar wat als je van de meloen een leuke creatie maakt? Wie eet wie als eerste op?

Caprese stokjes

Een kleine bite voor het barbecueën daadwerkelijk begint? Deze caprese-stokjes zijn makkelijk en snel te maken en bovendien lekker en gezond om te eten.

Gezonde schalen

Of je maar één schaal maakt of ze allemaal, smaken zal het! De meest linker schaal is natuurlijk het makkelijkste om te maken. Kies een paar soorten groenten/fruit uit en snijd ze in stengels. De middelste zijn tomaten met mozzarella bolletjes afgetopt met basilicum en een balsamico dip en de linkerfoto laat verfrissende fruitspiesen zien. Hoe je precies te werk gaat kun je in de blog lezen.

Vis op de BBQ, dat doe je met hout!

Mamasatwork maakt haar vis op de barbecue warm door middel van een cederhouten plankje. Wat citroen toevoegen, kruiden erbij en na wat geduld valt er wat te smullen. In haar blog over vis op de barbecue vind je nog meer lekkere recepten. Zeker de moeite waard om even te kijken (en te testen).

Vleesvervangers op de barbecue

Alles over vleesvervangers op de barbecue lees je bij Vega!Vega, vegan lifestyle magazine.

Tips voor tijdens de barbecue

Bakstick

Er gaat niks boven een goed klaar gemaakt stuk vlees. Uit de oven, de bakpan of van de barbecue. Maar hoe weet je nou wanneer het precies gaar is? Linda testte de Bakstick en deelde haar mening in een review. En ik zal stiekem verklappen dat de bakstick niet alleen handig zijn om te controleren of het vlees gaar is…

Familie bbq met anti-insect spray Natural

Anti-insecten – na de beet

Voorkomen is beter dan genezen, word hier altijd gezegd. Wij smeren ons daarom tijdig in met een deet middeltje. Dat werkt niet alleen fantastisch tegen muggen maar houdt ook de wespen, de bijen, de teken en andere insecten op afstand. Toch gestoken? Dan maak je gebruik van de AfterBite pennen.

Lees ook:

Heb jij nog lekkere recepten en of tips voor de barbecue? Deel ze dan met ons.

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Leuke tips voor BBQ!! Ik had nog nooit van de zomerse vrucht Cumelo gehoord! Weer wat geleerd en wat een leuke CREATIEVE variaties allemaal!!!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics