Een haaienmeloen

Je hebt de Cantaloupe (suikermeloen), de galia meloen, de Charentais meloen, de honingmeloen, de oogmeloen en de Piel de sapo. De meest bekende meloen is met de grootste waarschijnlijkheid de (mini)watermeloen. De overeenkomst tussen deze meloenen? Ze zijn altijd lekker fris, sappig en zoet! Perfect als tussendoortje, maar ook heerlijk in sapjes, salades en desserts op een warme zomerse dag.

Ik stel je graag voor aan…

Meloenen zijn en blijven een heerlijk tussendoortje. Dankzij de verschillende soorten (en dus ook smaken) meloenen is er een heerlijke afwisseling mogelijk. Over afwisseling gesproken… Ken je de nieuwste meloen al?
Geheel vanuit de blauwe zee kwam deze variant aangezwommen. Met zijn grote aanwezige tanden lijkt hij erg gevaarlijk maar schijn bedriegt. Je moet alleen weten hoe je het beestje goed weet te temmen.

Hoe tem je een haaienmeloen?

Het temmen gaat vrij eenvoudig. Neem een groot bord en leg daar heel veel blauwe bessen op. Houdt vervolgens het bord zo dicht mogelijk bij de haai en lok hem met wat stukjes watermeloen. Verder is het een kwestie van wachten tot hij honger heeft. Zodra hij een stukje watermeloen verorberd heeft zal hij op het bord springen en wilt hij meer. Voer hem zoveel mogelijk, want hoe meer je de haaienmeloen voert des te rustiger hij is. Zodra de haaienmeloen eenmaal rustig is kun je er alles mee doen wat jij wilt! En dat is leuk voor een komend feestje…

Hoe creatief ben jij met eten?

Voor een verzamelblog van bijzonder eten zijn wij op zoek naar meer leuke foto’s (en eventueel unieke verhalen). Mocht je het niet erg vinden dat jouw foto(‘s) wordt gebruikt op Thuisleven, stuur dan de foto door naar thuisleven@gmail.com. Zodra het artikel is gepubliceerd ontvang je uiteraard een mailtje met daarin de link en dus ook jouw eeuwige roem!
Wil je liever anoniem blijven? Geef dat gerust aan. Linkje naar je eigen website? Ook dat is mogelijk. Immers als jij ons helpt, helpen wij jou!

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Deze vind ik erg leuk! Mijn zoontje is dol op haaien en meloen, leuk om eens te proberen deze vakantie. Ben niet zo creatief, maar de fruitegel (druiven en peer) blijft ook erg leuk.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics