Thuisleven.com > Eten en drinken > Bakstick- de herbruikbare controlestick voor gaar vlees (en baksels)

Bakstick- de herbruikbare controlestick voor gaar vlees (en baksels)

In de mailbox van Tuin- en Buitenleven verscheen een leuk persbericht over de Bakstick en onze interesse was gewekt. Bakstick wilde meewerken aan een review met winactie. Eerst beginnen bij het begin.

Bakstick, de review

Dat zal je net zien, de avond voor de ontvangst van de Bakstick verpakking hebben we net onze eerste barbecue achter de rug. Als vanouds snijden we op de plastic wegwerpbordje met een gammel mes het vlees doormidden voor we het goedkeuren. Precies het idee achter de ontwikkeling van de Bakstick. Omdat we het opzetten van de winactie niet willen vertragen eten we later die week een kogelbiefstukje uit de grillpan. Tot mijn schik blijft de Bakstick zwart, terwijl manlief verheugd uitroept: Well done! Ach natuurlijk, de biefstuk is nog niet gaar maar medium gebakken en zo eten wij het graag. Ik zou me natuurlijk kunnen verschuilen achter een wetenschappelijke nulmeting, maar laat ik open kaart spelen.

Dan dient Pasen zich aan. In de Paasbox treffen wij afbakbroodjes aan en direct gaat er bij mij een belletje af. De Bakstick is ook geschikt voor deegwaren. Ik volg de aanwijzingen op de verpakking van het breekbrood en steek de Bakstick midden in het afbaksel. Warempel de Bakstick kleurt heftig rood en het breekbrood is klaar om te serveren. En inderdaad het brood is goed afgebakken en we genieten samen van een heerlijke paasbrunch.

Onze mening over de Bakstick

De Bakstick is na gebruik eenvoudig schoon te maken. Er zitten 10 sticks in een verpakking. Dat is ruim voldoende om ze altijd bij de hand te hebben. Op mijn vraag waarom de Bakstick niet gecodeerd of gekleurd is per vlees of vissoort is het antwoord simpel: Zoveel mensen, zoveel wensen. Ik heb dit thuis opgelost door twee controlesticks bij de bakspullen te bewaren. Ook heb ik er vier meegenomen naar ons Landje, daar zullen we waarschijnlijk veel gaan barbecueën.
Bakstick is verkrijgbaar bij Slimopgelost.nl voor 9,99 euro.

Bakstick, de winactie

Wij mogen 3 setjes Bakstick verloten. Wil je graag kans maken op deze leuke prijs maak dan onderstaande zin af:

Met de Bakstick ga ik controleren of …. goed gaar gebakken is.
Foto’s van gerechten en liever nog familiebarbecues zien we graag de tijdlijn van Thuisleven opvrolijken.

Zou je ons willen helpen?

Wij helpen jou graag aan leuke en nieuwe winacties. Wij zouden het dan ook leuk vinden om meer bekendheid te krijgen bij bedrijven én bij potentiële nieuwe lezers. Hoe kun je ons helpen?
Zoals je wellicht weet zijn wij actief op FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin en Youtube. Wij vragen je om ons te helpen door deze kanalen te volgen en mensen hierop te attenderen. Dat kan door te taggen, delen en reacties achter te laten. Ook reacties achter laten onder andere blogs vinden wij fijn. Zo weten we namelijk waar interesse in is en waar we wel of niet op verder kunnen bouwen. Hartelijk dank!

Op 15 mei 2019 maken wij de winnaars bekend in de W.O.W. blog. Houdt deze in de gaten want je hebt dan één dag de tijd om je cadeau te claimen. Daarna gaat je prijs naar iemand anders en dat zou zonde zijn. Wil je meedoen aan nog meer winacties? Check dan onze Win(naar) pagina.

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

25 reacties

 • Ik heb altijd moeite met het bakken van zalm. Die word altijd iets te gaar. Dus… Met de Bakstick ga ik controleren of zalm goed gaar gebakken is. 😉

 • Met de Bakstick ga ik controleren of de cake of taart goed gaar gebakken is.
  Dit lijkt mij echt super handig en fijn in gebruik, Vooral bij het bakken van taart en cake wil het bij mij wel eens misgaan. Maar ook bij vlees braden kan dit een handige hulpmiddel zijn.

 • Dit is echt iets wat nog ontbreekt in mijn keuken.
  Nu gaat er veel meer lukken!
  Ik volg op Bloglovin en ik doe graag mee voor dit handige bakhulpje.

 • oeh dit is handig! Zeker voor op de camping als wij aan het bbq-en zijn. En ik zou het voor mijn brood gebruiken, kijken of het goed gaar is.

 • Met de bakstick ga ik controleren of ik zelf goed gaar gebakken ben in het voorjaarszonnetje! O, wacht we hebben nog geen voorjaarszon. Dan om te beginnen maar controleren of de perentaart voor mijn vader zijn (en mijn!) verjaardag gaar is. Ik ben niet zo’n ster in zoete taarten bakken, ik zal de stick dan ook vooral gebruiken bij het bakken en braden van vlees/vis(gerechten) of hartige taarten, daar ligt gelukkig wel mijn kracht. Een heerlijk braadkuiken, al dan niet gevuld, een zelfgemaakte (gevulde) rollade, (zalm) forel
  of een hartige taart met seizoensgroenten, allemaal uit de oven en te controleren met een bakstick. Daarnaast natuurlijk ook voor cakes, appeltaarten, perentaarten en kwarktaarten… 😉 Nee, zo dramatisch is het niet met mij gesteld dat ik de kwarktaart in de oven ga zetten In ieder geval ga ik de bakstick regelmatig gebruiken voor simpele zoete creaties en culinaire hoogstandjes voor het diner/avondeten. En ja, ik wil best mijn creaties delen die gecontroleerd zijn met de bakstick.

 • Geweldig. Dit lijkt me superhandig en gelukkig vaker te gebruiken. Met de Bakstick ga ik controleren of mijn rollade goed gaar gebakken is.
  Ik doe graag mee.

 • Ik vond het lastig bij sommige vleessoorten om te zien of het gaar is, maar ook bij cake die ik bak is dit soms moeilijk te zien, daarom doe ik mee met deze prijsvraag, dan kan ik zien wanneer iets gaar is…