Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Kookbenodigdheden > Bakstick- de herbruikbare controlestick voor gaar vlees (en baksels)

Bakstick- de herbruikbare controlestick voor gaar vlees (en baksels)

Dat zal je net zien, de avond voor de ontvangst van de Bakstick verpakking hebben we net onze eerste barbecue achter de rug. Als vanouds snijden we op een plankje met een mes het vlees doormidden voor we het goedkeuren. Precies het idee achter de ontwikkeling van de Bakstick.
We eten later die week een kogelbiefstukje uit de grillpan. Tot mijn schik blijft de stick zwart, terwijl manlief verheugd uitroept: Well done! Ach natuurlijk, de biefstuk is nog niet gaar maar medium gebakken en zo eten wij het graag.

Afbakbroodjes

Dan dient Pasen zich aan. In de Paasbox treffen wij afbakbroodjes aan en direct gaat er bij mij een belletje af. De Bakstick is ook geschikt voor deegwaren. Ik volg de aanwijzingen op de verpakking van het breekbrood en steek de Bakstick midden in het afgebakken brood. En warempel de Bakstick kleurt heftig rood en het breekbrood is klaar om te serveren. En inderdaad het brood is goed afgebakken en we genieten samen van een heerlijke paasbrunch.

Onze mening over de Bakstick

De Bakstick is na gebruik eenvoudig schoon te maken. Er zitten 10 sticks in een verpakking. Dat is ruim voldoende om ze altijd bij de hand te hebben. Op mijn vraag waarom de Bakstick niet gecodeerd of gekleurd is per vlees of vissoort is het antwoord simpel: Zoveel mensen, zoveel wensen. Ik heb dit thuis opgelost door twee controlesticks bij de bakspullen te bewaren. Ook heb ik er vier meegenomen naar ons landje, daar zullen we waarschijnlijk veel gaan barbecueën.
Bakstick is verkrijgbaar bij Slimopgelost.nl voor 9,99 euro.

Lees ook:

Hoe controleer jij of je vlees gaar is?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

29 reacties

 • Wat een handig stokje! Ik serveer altijd opengesneden vlees om het te weten.. dat is hiermee verleden tijd, ik ben voor 🙂

 • Met de baksticks ga ik kijken of het vlees, en dan vooral de kip, goed gaar gebakken is. En de sticks zien er ook klein genoeg uit om ze te gebruiken bij het gourmetten. Dat zou ik geweldig vinden, want daar houden wij van!

 • Ik vond het lastig bij sommige vleessoorten om te zien of het gaar is, maar ook bij cake die ik bak is dit soms moeilijk te zien, daarom doe ik mee met deze prijsvraag, dan kan ik zien wanneer iets gaar is…

 • dit lijkt me erg handig, want dat blijft altijd onze grootste twijfel .. gaar of niet gaar..

 • Geweldig. Dit lijkt me superhandig en gelukkig vaker te gebruiken. Met de Bakstick ga ik controleren of mijn rollade goed gaar gebakken is.
  Ik doe graag mee.

 • Met de bakstick ga ik controleren of ik zelf goed gaar gebakken ben in het voorjaarszonnetje! O, wacht we hebben nog geen voorjaarszon. Dan om te beginnen maar controleren of de perentaart voor mijn vader zijn (en mijn!) verjaardag gaar is. Ik ben niet zo’n ster in zoete taarten bakken, ik zal de stick dan ook vooral gebruiken bij het bakken en braden van vlees/vis(gerechten) of hartige taarten, daar ligt gelukkig wel mijn kracht. Een heerlijk braadkuiken, al dan niet gevuld, een zelfgemaakte (gevulde) rollade, (zalm) forel
  of een hartige taart met seizoensgroenten, allemaal uit de oven en te controleren met een bakstick. Daarnaast natuurlijk ook voor cakes, appeltaarten, perentaarten en kwarktaarten… 😉 Nee, zo dramatisch is het niet met mij gesteld dat ik de kwarktaart in de oven ga zetten In ieder geval ga ik de bakstick regelmatig gebruiken voor simpele zoete creaties en culinaire hoogstandjes voor het diner/avondeten. En ja, ik wil best mijn creaties delen die gecontroleerd zijn met de bakstick.

 • oeh dit is handig! Zeker voor op de camping als wij aan het bbq-en zijn. En ik zou het voor mijn brood gebruiken, kijken of het goed gaar is.

 • Dit is echt iets wat nog ontbreekt in mijn keuken.
  Nu gaat er veel meer lukken!
  Ik volg op Bloglovin en ik doe graag mee voor dit handige bakhulpje.

 • Met de Bakstick ga ik controleren of de cake of taart goed gaar gebakken is.
  Dit lijkt mij echt super handig en fijn in gebruik, Vooral bij het bakken van taart en cake wil het bij mij wel eens misgaan. Maar ook bij vlees braden kan dit een handige hulpmiddel zijn.

 • Ik heb altijd moeite met het bakken van zalm. Die word altijd iets te gaar. Dus… Met de Bakstick ga ik controleren of zalm goed gaar gebakken is. 😉

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics