Thuisleven.com
DIY-een gezellige tafel voor de paasbrunch..
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > DIY-een gezellige tafel voor de paasbrunch..

DIY-een gezellige tafel voor de paasbrunch..

Over een maand is het Pasen en dat is voor veel mensen een reden om gezellig samen met familie te eten. Een Paasbrunch is dan een leuk alternatief en we laten zien hoe je op een goedkope manier je tafel gezellig aan kunt kleden zonder dat er een flink prijskaartje aanhangt. Hierbij hebben we gedacht aan mensen met kinderen, mensen zonder kinderen in de familie of eventueel met oudere kinderen. Vandaar dat we een kindertafel bespreken en een tafel voor volwassenen.

Etagère zelf maken.

Vaak als je door tijdschriften of woon magazines bladert zie je de mooiste etagères op tafel staan en het staat natuurlijk prachtig om op je paastafel. Helaas zijn deze etagères meestal erg duur en is het zonde om een groot bedrag uit te geven voor 1 dag per jaar. Daarnaast neem je dan vanwege de prijs maar een exemplaar in een neutrale kleur zodat je hem wel vaker kunt gebruiken. Daar hebben wij nu een goede tip voor waar iedereen wat aan heeft. Je kunt namelijk een etagère maken van je eigen servies. In de kleur of stijl die jij op dat moment in huis hebt of waarvan je het de moeite waard vindt om een paar van aan te schaffen. Hiervoor heb je een groot bord, een (soep)kom en een ontbijtbord.

DIY-een gezellige tafel voor de paasbrunch..

Naamkaartjes.

Voor de kinderen hebben we leuke naamkaartjes gemaakt zodat ze kunnen zien waar ze mogen zitten. Om in het thema van Pasen te blijven staat er uiteraard een paasei op en omdat kinderen dol zijn op lintjes hebben we ook dat erin verwerkt. We hebben alles vastgeplakt met dubbelzijdige tape. Wat heb je nodig?

 • Witte kaarten
 • Verschillende kleuren papier naar keuze
 • Satijnlint in kleur naar keuze
 • Schaar
 • Dubbelzijdige tape
 • Zwarte stift

Paashaas voor bestek.

Ook vinden de kinderen het leuk dat hun borden leuk opgemaakt zijn dus hebben we een paashaas van papierkarton gemaakt waar we hun bestek in hebben geschoven. Hiervoor hebben we een afbeelding gebruikt van Pinterest. Deze hebben we uitgeprint en als mal gebruikt om een omtrek te maken op papier in een kleur naar keuze. Vervolgens hebben we met een mesje de sneetjes gemaakt waar het bestek door kan. En om het geheel af te maken hebben we er weer een lintje en strikje aangemaakt en alles vastgeplakt met dubbelzijdige tape. Wat heb je hiervoor nodig?

 • Mal: template haas
 • Kaartkarton in kleur naar keuze
 • Snijplank/snijmat
 • Mesje
 • Satijnlint in kleur naar keuze
 • Dubbelzijdige tape

Strooisels in een bloembakje.

Als laatste wilden we ook iets leuks op tafel in de stijl van Pasen waar we voor de kinderen hun strooisels zoals hagelslag en hun gekookt eitje in konden doen. We hebben daarvoor geel papier gebruikt en een (siliconen) cupcake-vorm zodat het op een narcis lijkt. Maar je kunt natuurlijk elke kleur gebruiken die je maar wil. De cupcake-vorm hebben we niet aan de bloem vastgeplakt zodat iedereen het bakje zo kan pakken en weer terug kan zetten zonder dat het erg onhandig wordt.  Voor deze bloembakjes heb je het volgende nodig:

 • Mal: template bloem
 • Papier in kleur naar keuze
 • Cupcake-vorm (siliconen) in kleur naar keuze

Uiteindelijk is dit de kindertafel geworden zoals deze eruit gaat zien voor de Paasbrunch. Hopelijk vinden de kinderen het net zo mooi als wij zelf.

DIY-een gezellige tafel voor de paasbrunch..

Voor de tafel voor volwassenen hebben we een etagère gemaakt van 2 roze borden met een koffiekopje ertussen. We hebben een tafel-set van Riviera Maison gebruikt die bestaat uit placemats en servetten. Verder hebben we nog wat goedkope etagères van de Action gebruikt. Om de tafel nog een beetje aan te kleden hebben we wat paasdecoratie neergezet. Een foto  van de tafel voor volwassenen.

Lees ook:

Maak jij ook veel werk van een gedekte tafel?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics