Thuisleven.com
Pasen tulpen
Thuisleven.com > Lifestyle > Bloemen en planten > Vrolijk Pasen met: Takken en tulpen

Vrolijk Pasen met: Takken en tulpen

Het is weer bijna Pasen! Tijd om gezellig met z’n allen te ontbijten of brunchen. Tulpen, met hun eivormige bloemen, zorgen daarbij voor extra vrolijkheid. Je kunt natuurlijk aan de bloemist vragen om een fraai paasboeket samen te stellen maar… in een handomdraai maak je zelf ook kleurrijke decoraties.

tulpen met pasen

Paasvaas

Een grote bos gele tulpen zorgt direct voor paassfeer, maar je kunt ze net zo eenvoudig in een groep mini-vaasjes bij elkaar zetten. Dat geeft een speels en luchtig effect doordat elke bloem in zijn eigen richting zoekt. Je kunt ze ook combineren met takken. Een paar  Forsythiatakken zorgen bijvoorbeeld voor extra hoogte in het boeket. Een stevige Paastak (kronkelwilg of hazelaar) kan tevens dienen als frame waarin je decoratieve eieren ophangt of kleine buisjes met in elk een kort afgesneden tulp.

Buigen

Tulpenstelen kunnen eenvoudig in bijzondere vormen worden gebogen. Het maakt daarbij niet uit welke soort tulp je daarvoor gebruikt. De truc is om de tulp ‘droog te leggen’. Door de bloem een nachtje geen water te geven, wordt de steel slap en buigzaam. Als je het in de gewenste vorm hebt gebogen, geef je weer water. De tulp behoudt dan de kromme vorm.

pasen en tulpen

Blij ei

Heb je iets meer tijd en zin in een delicaat klusje? Maak dan voor elke tafelgenoot een ‘blij ei’. Prik voorzichtig (met een naald) een klein gaatje in het ei. Met de punt van een scherp mesje maak je het gaatje iets groter. Vang vervolgens de inhoud van het ei op in een kom, want dat gebruik je later om bijvoorbeeld een omelet of hartige taart van te maken. Aan de onderzijde maak je eveneens een gaatje. Vervolgens kun je er een tulp door heen steken. Schrijf vervolgens naam (of initialen) op het ei.

Verzorgingstips

Tulpen zijn supermakkelijke bloemen. Belangrijk is een schone vaas en helder water. Snij de stelen schuin af zodat ze het vocht goed kunnen opnemen en controleer regelmatig het waterpeil in de vaas. Vul indien nodig bij. Lees meer over Tijd voor tulpen- 10 tips, weetjes en ideetjes

Tulpen zijn tot en met mei verkrijgbaar bij onder meer bloemist, marktkraam en supermarkt. Volg voor meer inspiratie Tuliptime.info op Instagram.

pasen tulpen ei
Blij met een ei

Lees meer

Ben jij ook zo dol op tulpen?

Fotocredits: TPN/iBulb

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics