Thuisleven.com
Gevulde tomaten tulpen.

Gevulde tomaten tulpen

Op ieder verjaardagsfeestje willen we iets anders serveren. Zo leren onze dochtertjes andere dingen proeven en blijven we niet hangen in veel van hetzelfde. In onze zoektocht komen we op internet een recept voor gevulde Roma tomaatjes tegen maar dan leuk opgemaakt als een bosje tulpjes. Eenvoudig met de kinderen te maken.

Aan de slag met de Tomaten Tulpen

De ochtend voor de visite komt, nog voor het netjes aankleden, gaan we beginnen. Eerst de handjes wassen en dan een snijplankje of bord voor de neus. De een wast de tomaatjes, de ander snijdt de Roma tomaatjes tweemaal in en de oudste lepelt het vruchtvlees eruit. Gelukkig staat er tomatensoep op het vuur, dan hoeven we het niet weg te gooien. De bieslook wordt geoogst van de kruidenplant op het aanrecht en het ruikt direct anders in huis. Lekkere lange sprieten kunnen we gebruiken, de korte snijden we in nog kleinere stukjes om door de roomkaas te scheppen.

De vulling

Met een grote satéprikker prikt de oudste een gaatje onderin het tomaatje. Het vullen van de tomaatjes met de bieslook roomkaas doe ik zelf. Dat kan met een spuit maar het wordt wel een boterig troepje. Dochterlief steekt een bieslooksteel onderin het tomaatje en ze legt het tulpje voorzichtig op de schaal. Het is moeilijk werken zonder knoeien maar we doen onze uiterste best. Wanneer alle tulpjes op de schaal liggen, bind ik met bieslook alle steeltjes bijeen tot een bosje. Trots proeven we zelf de tomaatjes die niet door onze strenge keuring komen: goedgekeurd! En we maken foto’s van het resultaat.

De visite

’s Middags presenteren we vol trots onze traktatie, de tomaten tulpen, aan de visite. Iedereen reageert verheugd en proeft een tulpje. Het valt in de smaak, ze zijn lekker fris en de visite waardeert de extra moeite die we hebben genomen. Als dan ook nog uitkomt dat de kinderen hebben geholpen is het feest compleet!

Lees ook:

Maak jij ook wel eens feestelijke creaties als tomaten tulpen?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics