Selecteer een pagina

Nadat ik met het opruimen van onze bijkeuken de pasta- en raviolimaker tegen kwam werd het werd het hoog tijd om er weer eens mee aan de slag te gaan. Dit keer maakte ik met mijn dochter een vegetarische ravioli met zongedroogde tomaten, mozzarella en basilicum.

Ingrediënten

Voor de pasta:

 •  500 gram De Cecco Semola di grano duro rimacinata
 • 5 grote eieren
 • griesmeelbloem (om mee te bestrooien)
 • Tip: als je meer mensen te eten krijgt, maak je meer pasta door per persoon 100 gram bloem en 1 ei extra te rekenen.
Voor de vulling:
 • 1 handvol Parmezaanse kaas, fijn geraspt
 • 1 flinke handvol vers basilicum, alleen de blaadjes, in stukjes gescheurd.
 • 12 zongedroogde tomaten, grof gehakt
 • 2 bolletjes mozzarella, grof gehakt

En voor de pastasaus:

 • 1 blikje Mutti Polpa au basilic
 • 1 teentje knoflook
Extra:
 • olijfolie
 • zout
 • zwarte peper uit de molen

Voorbereiding

eieren breken

De pasta: Maak van de bloem een bergje op het schone aanrecht, maak een kuiltje in het midden en doe daar de eieren in.

Vegetarische ravioli met zongedroogde tomaten, mozzarella en basilicum

Roer de eieren voorzichtig door elkaar met een vork. Roer er geleidelijk steeds wat meer bloem doorheen zodat er een deeg ontstaat. Zodra het deeg halzacht is, ga je verder met de handen.
Vegetarische ravioli met zongedroogde tomaten, mozzarella en basilicum
Kneed het deeg stevig, ongeveer 3 minuten, of totdat het glad, zijdeachtig en elastisch is. Pak het in huishoudfolie en laat het ongeveer een uur in de koelkast rusten.
zongedroogde tomaten, mozzarella en basilicum

De vulling: Snijd de mozzarella en tomaten in kleine stukjes en scheur of hak de basilicum fijner. Meng het vervolgens met de parmezaanse kaas in een kom en voeg er wat zout en peper op smaak aan toe.

Bereidingswijze

Pak het deeg uit de koelkast en haal er een klein bolletje deeg vanaf. Haal dit een paar keer door de Marcato Atlas 150 pastamachine om hem schoon te maken. Gooi het kleine bolletje deeg daarna weg. Neem vervolgens het overige deeg en maak er 2 porties van. Haal een portie nu een paar keer door de rollers heen zodat er een “lasagneblad” uit komt. Herhaal dit met de andere bol en plak de “lasagnebladen” nu op elkaar. Haal het vervolgens nog een of twee keer door de pastamaker zodat je een mooie en lange pastadeeg hebt van zo’n 1 tot 2 millimeter dik.

Marcato Accessoire Ravioli - Atlas 150

Zet nu het Marcato opzetstuk ravioli op de pastamachine en leg het deeg zodanig neer dat het midden van het deeg in het opzetstuk komt te zitten.

Vegetarische ravioli met zongedroogde tomaten, mozzarella en basilicum

Vul nu de deegkommetjes met de raviolivulling. Haal het witte opzetstukje eraf en draai voorzichtig terwijl je ondertussen de vulling in de ravioli blijft drukken, je wilt er namelijk geen lucht in hebben. Is de vulling op, dan schep je er wat bij tot het deeg op is. Aan de onderkant komt er nu een raviolistrook uit.

maak de eventuele openstaande randjes dicht met een vork

Scheur de ravioli stukjes los va het deeg en waar nodig maak je de ravioli nog wat dicht met een vork als deze nog iets open staat. Zeker de eerste keren zal dit het geval zijn, niks om over te paniekeren!

Kook de ravioli in zachtjes kokend water met wat zout in 3-4 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken.

Pastasaus

Terwijl de ravioli aan het koken is, is het tijd om de pastasaus te maken. Pers 1 teentje knoflook (of meer als je dat lekkerder vind) en meng deze in een pannetje door de Mutti Polpa au basilic breng de tomatensaus vervolgens aan de kook.

Serveren

vegetarische pasta

Maak in een pastabord een bodem pastasaus. Leg hier een aantal stukjes ravioli op en garneer de ravioli met een paar blaadjes basilicum (bijvoorbeeld het topje van een basilicumsteel).

Haal het beste uit je pastamachine door ook andere pasta’s te maken.

Eet smakelijk!

Geverifieerd door ExactMetrics