Fonteyn haarden en BBQs voor alle jaargetijden.
Thuisleven.com > Buiten > Buitenkeuken (BBQ) > Fonteyn haarden en BBQs voor alle jaargetijden

Fonteyn haarden en BBQs voor alle jaargetijden

Als je aan barbecue (BBQ) denkt, denk je waarschijnlijk aan warme, lange zomernachten met vrienden over een koud drankje. Maar er is een reden waarom we in de zomer BBQen. Met name vanwege het feit dat een traditionele BBQ vanwege geur en rook buiten moet staan en dan meteen wat aandacht vraagt. En die aandacht geef je het liefst als het warm is en niet als het regent en koud is.

BBQ in ieder jaargetijde

Toch is het prima mogelijk om ook in de minder warme jaargetijden lekker een gebarbecued stukje vlees te genieten. Met een beetje moderne technique, is BBQen in de herfst of zelfs winter, niet alleen mogelijk, maar zelfs heel eenvoudig. Een moderne barbecue is namelijk meer dan een bak waar je kolen in gooit met een rooster erboven. Bij Fonteyn vindt je barbecues die niet alleen gemakkelijk te ontsteken zijn, maar die ook nog eens temperatuur gecontroleerd zijn en zelfs via een app op je mobiel uit te lezen zijn. Aangebrand eten is dan verleden tijd.

Nooit te koud met de juiste terrasverwarmer

En ook in de herfst of winter kun je ook je stukje vlees en gegrilde groenten prima buiten genieten. Omwille van het milieu, zou ikzelf nooit een terrasverwarmer gewoon onder een overkapping hangen. Want dan ben je eigenlijk de buitenlucht aan het verwarmen. En dat is met de huidige gasprijzen ook niet meer helemaal van deze tijd. Maar toch kun je een tuinkamer best knus en warm krijgen met een elektrische terrasverwarmer zonder je helemaal blauw te betalen aan de energierekening.

Kosten en CO2-neutraal verwarmen

Er zijn ook een hoop mensen die kiezen voor een terrashaard waar ze dan stammetjes hout in verbranden. Dat geeft ook veel warmte en een lekker knus gevoel. Echter echt goedkoper dan met gas of stroom verwarmen is het vaak niet. Als je een grote tuin hebt , kun je ook gedroogde dikke takken en stammen van gesnoeide struiken en bomen stoken. Dit is in principe CO2 neutraal en kost niets. Toch is deze optie minder wenselijk dan wellicht gas of elektriciteit, omdat het gepaard gaat met geuroverlast en een hele slechte luchtkwaliteit voor je directe omgeving. Dan is een terrasverwarmer met een dekentje wellicht een beter idee.

BBQ buiten, feestje binnen

En als al deze opties je niet bevallen, kun je natuurlijk ook gewoon de BBQ buiten hebben en het feestje binnen. Een heerlijke gegrilde steak met gegrilde groenten zijn net zo geschikt voor de dinner tafel op Kerstavond als de typische kalkoen of rollade. En misschien nog wel veel lekkerder en onverwachter.

Lees ook:

Wat is jullie beste barbecue gerecht voor de koudere maanden van het jaar?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics