Selecteer een pagina

Ondertussen is het een jaarlijks terugkerend fenomeen volgens mij. De AH moestuintjes!

De AH Moestuintjes

Mijn kinderen, die de folder zagen, riepen meteen luid dat er weer tuintjes aan gingen komen, of ze die dan Asjeblieeeefff ook weer mochten.
Nu heb ik er van vorig jaar nog een heleboel over en ik ben dan ook voor hen meteen weer gaan zaaien zodra het kon. Dus de wortel, de bietjes en de radijs staan al in de tuin. Want kom op, die zon gaat toch niet meer weg de komende tijd?

Moestuintjes van Albert Heijn

Vanmorgen vroeg was het dus zover, de tuintjes worden weer flink uitgedeeld in de winkel. Bij verschillende aanbiedingen , die ik toch al wilde hebben, kreeg je nog extra moestuin artikelen erbij.
De treetjes waarin alles weer mooi opgekweekt kan worden zijn dus weer in huis en zo ook vier nieuwe potjes voor de kinderen.
Maar voor mama, staat op de zonnigste plek stiekem ook de paprika, die zit dit jaar niet in het pakket van de AH en ook mijn eigen bloemkool en spruitjes niet. Betekent niet dat de kinderen die niet ook in een potje krijgen, als ze dat willen tenminste.

De oogst van afgelopen jaar

Mijn oogst van vorig jaar was enorm! Zag ik op Facebook verpieterde plantjes voorbij komen, bij mij in de tuin stonden de tomatenplanten metershoog en vol tomaten. Die zodra er wat rood aan zat door de kinderen geplukt en opgegeten werden. Waar ik dacht “dat wordt binnenkort bakken vol tomatensoep” bleef dat door die reden uit. De radijs werd ook super opgegeten en dus daarom dat ik die al de grond in heb gedaan. Ik ben benieuwd wat er dit jaar allemaal goed gaat slagen. Albert Heijn geeft ons dit jaarcherrie tomaatjes, die zijn hier in huis helemaal populair, dat komt wel goed.

Nieuw dit jaar bij de moestuintjes zijn de bloemetjes!

Er zijn 20 verschillende varianten moestuinpotjes:
Groenten: Radijs, Wortel, Spinazie, Rode Biet, Komkommer, Cherry tomaat, Paksoi, Cavolo Nero, Peultje, Rucola.
Kruiden: Kaneelbasilicum, tuinkers, Dille, peterselie en tijm.
Bloemen: Zonnebloem, Goudsbloem, Groot kaasjeskruid, Phacelia, Juffertje in het groen.

Een paar hele leuke nieuwkomers, de paksoi bijvoorbeeld en de Cavolo Nero. Een paar oude vertrouwde, zoals de Tijm, Rucola en de Rode biet.
Ik ben ook erg benieuwd naar de kaneelbasilicum.

De AH Moestuintjes app

Ook nieuw, de AH moestuintjes app, voor op je telefoon. Kan je helemaal los gaan met alle tips en tuin artikelen. Steeds een melding als er wat de grond in kan, verpot moet worden of natuurlijk als het tijd is om te oogsten!

Moestuintjes van Albert Heijn

Het is dus weer sparen geblazen en dat kan vanaf 27 maart tot 16 april! Bij elke 15€ aan boodschappen krijg je 1 moestuin en per week zijn er acties waarbij je een extra tuintje krijgt om sneller te sparen. Bij sommige actie producten krijg je zelfs 2 extra tuintjes erbij, dat is super snel sparen.

Lees ook:

Gaan jullie ook sparen en tuintjes ruilen met de kinderen in de buurt?

Geverifieerd door ExactMetrics