Thuisleven.com
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Moestuinieren met kinderen

Moestuinieren met kinderen

Moestuinieren in de winter? Je zult vast en zeker een beetje verbaasd zijn. Zeker als ik je vertel dat je het beste nu al met de moestuin van start kunt gaan. Zo kun je de grond tijdig klaarmaken voor het volgende seizoen,  de zaden bestellen en het teeltplan maken.  Om te leren hoe je dit het beste met je kinderen aan kunt pakken bestaat er een online moestuincursus met natuurweetjes en recepten. Op Thuisleven besteed ik er graag wat meer aandacht aan.

Online moestuincursus

Kinderen zijn erg nieuwsgierig en zitten boordevol energie. Goed dus om het een met het ander te combineren en kinderen te betrekken in de wereld van een moestuin. Zo leren ze hoe iets groeit, hoe ze moeten oogsten en met welke acties je de beste resultaten boekt. Zodra je op internet en in boeken gaat zoeken ben je al snel een paar uur verder. Chantal Overgaauw besloot dan ook dat dit veel makkelijker zou moeten kunnen en heeft heel wat energie en tijd gestoken in een online cursus. En het mooie van deze cursus is nog wel dat je hiermee je kinderen op een leuke manier mee naar buiten neemt, de groene omgeving in. Gezond voor jou en je kind(eren), maar dat hoef ik jou niet te vertellen. Toch?!?

Moestuinieren

Chantal bied je een cursus aan waarmee je kinderen op een leuke manier mee naar buiten neemt. Of dat nu met je eigen kinderen is of met de kinderen van school, de opvang of wellicht zelfs van een leuke vereniging in de buurt.

Moestuinieren met Kinderen is een jaarronde online moestuincursus. Gedurende 36 weken ontvang je elke week een module met moestuintips, een kinderactiviteit, recept en natuurweetje en kun je aan de slag. Je leert niet alleen de basistechnieken van moestuinieren, maar ze vertelt je ook allerlei leuke wetenswaardigheden over natuur. Hoe kun je het weer voorspellen? Hoe ziet een kikker in zijn winterslaap eruit?

Zo is de moestuin een ingang voor nog meer natuurbeleving!

Informatie

 • De cursus wordt met een besloten Facebookgroep gehouden, hier kunnen cursisten vragen stellen aan elkaar en aan mij.
 • De lessen die je hier leert zijn waardevol voor de rest van je leven.
 • Voor deze cursus is 9 m² genoeg (groter mag ook natuurlijk).
 • Goede oogst uit de tuin is een gezonde maaltijd op tafel.
 • Gezond eten en veel bewegen is voor iedereen goed, maar pas echt leuk als er kinderspelletjes in verwerkt zijn. Geen zorgen de cursus is leuk voor jong en oud!

Lees ook:

Heb jij nog een plekje over voor een moestuintje?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

 • Dat lijkt me leuk om es uit te proberen. De moestuintjes en kruidencheffies zijn hier ook altijd een succes!

 • Heerlijk: moestuinieren..
  Als kind ging ik met mijn vader ’s avonds naar ‘het land’ ..
  Vlakbij huis.. Met sloot.
  Heerlijk worteltjes uit de grond trekken en meteen opeten. Enz..

  Dat zou voor ieder kind mogelijk moeten zijn.

  Steeds leer ik weer nieuwe dingen.
  Maar zo’n cursus zou erg aan mij besteed zijn
  Nog meer info om door te geven aan kids !!

 • Lijkt me echt een leuke en gezonde cursus voor ons gezinnetje met twee jonge kids. Lekker samen bezig zijn! Hopelijk krijgen we dan wat meer uit de tuin dan wat aardappelen….

 • Wat een leuke win actie!! Afgelopen jaar waren we met al het verhuisgeweld eigenlijk te laat voor de moestuin, maar we hebben inmiddels wel her en der mooie plekjes voor onze nog te realiseren moestuin gevonden. Onze oudste vindt werken in de tuin fantastisch (en hij zit nu lekker in de ‘hoe werkt dit’ fase…), de jongste vindt het eten in de tuin fantastisch.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics