Selecteer een pagina

Ben jij op zoek naar heel wat vegan recepten voor alle feestdagen? Dan is het boek Vegan party zeker iets voor jouw!

Vegan party

Vegan party is een veganistisch kookboek met meer dan 70 recepten voor de feestdagen. De gerechten zijn modern en klassiek te omschrijven. Ook vindt je in het boek heel wat Engelse klassiekers zoals “Beef’ Wellington, gevulde “kalkoen’, maar ook gebakken “spek’ om een Engels ontbijt mee te maken.

Het boek is keurig ingedeeld met in elk geval recepten voor:

  • feestontbijt
  • partyhapjes & lichte maaltijden
  • hoofdgerechten
  • extra’s
  • restjes
  • nagerechten
  • eetbare cadeautjes

De gerechten zijn allemaal duidelijk omschreven met sfeervolle foto’s. Ook staat er bij elk recept omschreven wat de bereidingstijd is, de moeilijkheidsgraad, het aantal personen waar het gerecht voor is bedoeld en of het glutenvrij is.

Niet elk recept is makkelijk te maken, dat komt vooral door de verschillende ingrediënten en het aantal stappen die je moet doorlopen om het gerecht te maken. Laat het je echter niet weerhouden om het eens uit te proberen en probeer eerst eens de makkelijke gerechten en werk je zelf zo op naar meer en beter. Het kan nog net voor Kerst!

Conclusie

Wat mij het allermeeste aanspreekt aan dit boek is toch wel de inspiratiefoto’s. Het zijn niet enkel de gerechten namelijk die de sfeer met Feestdagen naar voren laten komen. Maar het is het hele pakketje. Dat wordt ook duidelijk zichtbaar gemaakt op de foto’s. Kleed bijvoorbeeld de tafel aan met wat kaarsjes, leg wat dennentakjes op de tafel of versier het gerecht met wat seizoensdingetjes. Mooi en praktisch boek waar ik zeker vaak iets uit zal gaan maken.

Informatie

Auteur: Gas Oakleys
Foto’s: Simon Smith en Peter O’Sullivan
ISBN: 978-90-452-1744-4
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.

Kook jij wel eens vegan?

Geverifieerd door ExactMetrics