Vegan party

Ben jij op zoek naar heel wat vegan recepten voor alle feestdagen? Dan is het boek Vegan party zeker iets voor jouw!

Vegan party

Vegan party is een veganistisch kookboek met meer dan 70 recepten voor de feestdagen. De gerechten zijn modern en klassiek te omschrijven. Ook vindt je in het boek heel wat Engelse klassiekers zoals “Beef’ Wellington, gevulde “kalkoen’, maar ook gebakken “spek’ om een Engels ontbijt mee te maken.

Het boek is keurig ingedeeld met in elk geval recepten voor:

  • feestontbijt
  • partyhapjes & lichte maaltijden
  • hoofdgerechten
  • extra’s
  • restjes
  • nagerechten
  • eetbare cadeautjes

De gerechten zijn allemaal duidelijk omschreven met sfeervolle foto’s. Ook staat er bij elk recept omschreven wat de bereidingstijd is, de moeilijkheidsgraad, het aantal personen waar het gerecht voor is bedoeld en of het glutenvrij is.

Niet elk recept is makkelijk te maken, dat komt vooral door de verschillende ingrediënten en het aantal stappen die je moet doorlopen om het gerecht te maken. Laat het je echter niet weerhouden om het eens uit te proberen en probeer eerst eens de makkelijke gerechten en werk je zelf zo op naar meer en beter. Het kan nog net voor Kerst!

Conclusie

Wat mij het allermeeste aanspreekt aan dit boek is toch wel de inspiratiefoto’s. Het zijn niet enkel de gerechten namelijk die de sfeer met Feestdagen naar voren laten komen. Maar het is het hele pakketje. Dat wordt ook duidelijk zichtbaar gemaakt op de foto’s. Kleed bijvoorbeeld de tafel aan met wat kaarsjes, leg wat dennentakjes op de tafel of versier het gerecht met wat seizoensdingetjes. Mooi en praktisch boek waar ik zeker vaak iets uit zal gaan maken.

Informatie

Auteur: Gas Oakleys
Foto’s: Simon Smith en Peter O’Sullivan
ISBN: 978-90-452-1744-4
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.

Kook jij wel eens vegan?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Ik kook regelmatig vegan, of op zn minst vegetarisch. Heb ook al een aantal recepten van het youtubekanaal van Gas geprobeerd, met succes. Ben benieuwd naar het boek.

  • Wij stappen steeds vaker over op vegetarisch en veganistische leefstijl. We merken dat we veel meer energie hebben hierdoor. Uitbreiding in feestmaaltijden zou zeker leuk zijn. Dit boek komt dan ook mijn verlanglijst voor Kerst te staan.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics