Floors moestuin een eenvoudig handboek voor het zaaien, planten en oogsten.
Thuisleven.com > Boeken & Films (volwassenen) > Floors moestuin een eenvoudig handboek voor het zaaien, planten en oogsten.

Floors moestuin een eenvoudig handboek voor het zaaien, planten en oogsten.

Een moestuin is een geweldige manier om gezond voedsel te verbouwen, verbinding te maken met de natuur en te ontspannen na een drukke dag. Maar waar moet je beginnen als je nog nooit eerder een moestuin hebt gehad? ‘Floors moestuin’ kan de perfecte oplossing zijn. In dit boek vind je informatie over alles wat je nodig hebt om te weten over het starten van een moestuin, van het kiezen van de juiste locatie tot het kweken van verschillende soorten groenten en fruit. Het is een handige gids die je stap voor stap door het proces leidt, met tips en adviezen. Met dit eenvoudig handboek kun je het hele jaar door genieten van de smaak van verse, gezonde en biologische groenten en fruit uit je eigen tuin!

Floors moestuin.

In ‘Floors Moestuin’ worden verschillende aspecten van het moestuinieren behandeld, van het kiezen van de juiste locatie en bodemtype tot het selecteren van de juiste zaden en het oogsten van de gewassen. Het boek bevat ook handige tips en trucs voor het oplossen van veelvoorkomende problemen in de moestuin, zoals ongedierte en ziektes. Daarnaast is het boek prachtig geïllustreerd met foto’s en tekeningen, waardoor het niet alleen een nuttige, maar ook een mooie toevoeging aan je boekenkast is. Kortom, ‘Floors Moestuin’ is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn eigen groenten en fruit wil kweken en wil genieten van de vele voordelen van een eigen moestuin.

Floors moestuin een eenvoudig handboek voor het zaaien, planten en oogsten.

Wat vinden wij ervan?

Vorig jaar zijn wij begonnen met het verbouwen van onze tuin. We hebben nu verhoogde borders, die uitermate geschikt zijn voor een moestuin. Vorig jaar waren er al een paar bakken klaar en heb ik de munt erin gezet (schrik niet, ik weet dat munt ontzettend woekert en dus staat deze in een aparte bak waar de wortels niet verder de tuin in kunnen gaan). In een andere bak had ik al aardbeien gezet. In weer een andere moestuinbak stonden vorig jaar de tomaten. Die hebben enorm veel tomaten opgeleverd. Dit jaar wil ik het toch iets beter aanpakken met meer diversiteit en hoop op een succesvolle moestuin-toekomst. Dit boek kwam dan ook als geroepen, aangezien ik haast geen ervaring heb.

Informatie.

Floors moestuin.
Auteur: Floor Korte.
ISBN: 9789043626263.
Uitgever: Kosmos Uitgevers.

Lees ook:

Welke groenten en/of fruit staat er bij jullie in de tuin?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

10 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics