Selecteer een pagina

Zodra ik wakker word, check ik meestal het nieuws en het weerbericht. Aangezien ik het liefst met de fiets naar het werk ga, vind ik het prettig om te weten hoe ik me moet kleden. Droog aankomen vind ik namelijk wel zo fijn. Gelukkig kan ik vandaag tussen de buien door van locatie naar locatie gaan en blijf ik de gehele dag droog. Ook lees ik in het weerbericht dat het komende weekend 20 graden zal worden. Twintig graden! Voor mij voelt dat als de zomer voor de deur staat en nog even een duwtje nodig heeft om zichzelf te laten zien.

De hele dag ben ik al blij met dit nieuws. Ik krijg meteen zin in de echte warme dagen waarbij de temperatuur van 20 graden pas rond middernacht daalt en ik de avonden in de tuin kan doorbrengen. Het liefst natuurlijk met de vuurkorf aan en het kabbelende water van de waterval, die in de vijver uitkomt, op de achtergrond.

Buiten eten

Nu ik het toch over de vuurkorf heb, op Lionshome heb ik een Farmcook Driepoot Viking + Gietijzeren Ketel gezien (zie afbeelding). Hoe leuk is het om een rijkelijk gevulde soep of stoofpot te maken en deze met wat soorten brood ’s avonds op te dienen in het gezelschap van vrienden? Zo’n soep is natuurlijk makkelijk zelf te maken. Water in de ketel, een paar bouillonblokjes, verschillende soorten groenten niet te fijn en niet te grof gesneden en wat vermicelli. Indien je niet vegetarisch bent, kun je er ook nog wat gehaktballetjes of ander vlees aan toevoegen.

Loungen

Nu weet ik dat er heel wat loungebanken in omloop zijn en je echt helemaal hip bent als je zo’n prachtig exemplaar in je tuin hebt staan. Ik zal de laatste zijn die zegt dat je dit niet aan moet schaffen, ze zijn namelijk niet alleen mooi maar ook nog eens erg handig. Echter, voor een avond met een kampvuur waarbij ik eten warm maak in een ketel, voelt zo’n loungeset echt als een no-go voor mij. Juist dan wil ik heerlijk knus bij het vuur zitten. Dat kan makkelijk met een paar dekens waar ik kussens op gooi. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor outdoor zitzakken. Om een heerlijk intiem sfeertje te creëren, verschuif ik wat plantenbakken richting de kussens om zo meer groen erbij te krijgen.

5 veelgestelde vragen en antwoorden

 1. Hoe kan ik mijn buitenruimte gezellig maken voor een avondje buiten?
  Om uw buitenruimte gezellig te maken, kunt u gebruik maken van buitenverlichting zoals lantaarns, kaarsen en tuinlampen. Voeg comfortabele zitplaatsen toe met kussens en dekens en creëer een warme sfeer met vuurkorven of een buitenhaard.
 2. Welke gerechten zijn geschikt voor een gezellige avond buiten?
  Barbecues, stoofpotten, soepen, gegrilde pizza’s en hapjes zoals kaasplankjes en geroosterde groenten zijn perfect voor een gezellige avond buiten. Deze gerechten zijn makkelijk te bereiden en te delen met vrienden en familie.
 3. Hoe kan ik mijn tuin warm houden tijdens een koude avond?
  Gebruik vuurkorven, terrasverwarmers, dekens en warme drankjes zoals glühwein of hete chocolademelk om uw tuin warm te houden tijdens een koude avond. Deze creëren een warme en gezellige sfeer, zelfs als het buiten koud is.
 4. Wat zijn enkele leuke activiteiten om buiten te doen tijdens een gezellige avond?
  Bordspellen spelen, een filmavond onder de sterren organiseren, barbecueën of kampvuren houden, en genieten van een avondwandeling in de tuin zijn enkele leuke activiteiten om buiten te doen tijdens een gezellige avond.
 5. Hoe kan ik mijn buitenruimte beschermen tegen insecten tijdens een avondje buiten?
  Om uw buitenruimte te beschermen tegen insecten, kunt u insectenwerende kaarsen of lampen, citronellakaarsen, muskietennetten en natuurlijke insectenwerende planten zoals lavendel, munt en rozemarijn gebruiken. Deze helpen om vervelende insecten op afstand te houden tijdens uw avond buiten.

Lees ook:

Hoe breng jij graag de avonden buiten door?

Geverifieerd door ExactMetrics