Thuisleven.com > Buiten > Buitenkeuken (BBQ) > Een gezellige avond buiten

Een gezellige avond buiten

Zodra ik wakker word check ik meestal het nieuws en het weerbericht. Aangezien ik het liefst met de fiets naar het werk ga, vind ik het prettig om te weten hoe ik mij moet kleden. Droog aankomen aankomen vind ik namelijk wel zo fijn. Gelukkig kan ik vandaag tussen de paar buien door van locatie naar locatie en blijf ik de gehele dag droog. Ook lees ik in het weerbericht dat het komend weekend 20 graden zal worden. Twintig graden! Voor mij voelt dat aan alsof de zomer voor de drempel ligt en nog even een duwtje nodig heeft om zichzelf weer te laten zien.

De hele dag ben ik al blij van dit nieuws. Ik krijg meteen zin in de echte warme dagen waarbij de temperatuur van 20 graden pas rond middernacht in valt en ik de avonden in de tuin door kan brengen. Het liefst natuurlijk met de vuurkorf aan en het kabbelend water van de waterval, die in de vijver terecht komt, op de achtergrond.

Buiten eten

Nu ik het toch over de vuurkorf heb. Op Lionshome heb ik een Farmcook Driepoot Viking + Gietijzeren Ketel gezien (zie afbeelding). Hoe leuk is het om een rijkelijk gevulde soep of stoofpot te maken en deze met wat broodsoorten ’s avonds op te puzzelen in het gezelschap van vrienden.
Zo’n soep is natuurlijk makkelijk zelf te maken. Water in de ketel, een paar bouillonblokjes, verschillende soorten groente niet te fijn en niet te grof gesneden en wat vermicelli. Indien jij niet vegetarisch bent kun je er ook nog wat gehaktballetjes of ander vlees aan toevoegen.

Loungen

Nu weet ik dat er heel wat loungebanken in omloop staan en je echt helemaal hip bent als je zo’n prachtig exemplaar in je tuin hebt staan. Ik zal de laatste zijn die zegt dat je dit niet aan moet schaffen, ze zijn namelijk niet alleen mooi maar ook nog eens erg handig. Echter voor een avond met een kampvuur waarbij ik eten warm maak in een ketel is voor mijn gevoel zo’n loungeset echt een no-go. Juist dan wil ik heerlijk knus bij het vuur zitten. Dat kan makkelijk door middel van een paar dekens waar ik kussens op gooi. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor outdoor zitzakken. Om een heerlijk intiem sfeertje te creëren verschuif ik wat plantenbakken richting de kussens om zo meer groen erbij te krijgen.

Lees ook:

Hoe breng jij graag de avonden buiten door?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics