Esschert Design Kweekset
Thuisleven.com > Eten en drinken > Kweek zelf je eigen kruiden met de Esschert Design Kweekset.

Kweek zelf je eigen kruiden met de Esschert Design Kweekset.

Een heerlijke (groente)soep maken of een lekker eitje bakken en ik heb al gauw kruiden nodig om het gerecht net dat beetje extra te geven. Ofschoon ik met een potje kruiden al heel ver kom is deze toch op de meest onverwachte momenten leeg. Immers sta ik niet alleen in de keuken en maken mijn kinderen en/of man er ook gretig gebruik van. Om het probleem van “opperdepop” te voorkomen bedacht ik me dat eigen kruiden kweken niet zo’n slecht idee zou zijn. Zodra je kruiden moet gebruiken kun je zo iets van de verse kruiden afknippen en dit gebruiken (de kruiden die ik nog heb staan verstop ik zodra de eerste verse kruiden te gebruiken zijn. Deze potjes zijn dan voor noodgevallen).

Esschert Design Kweekset voor kruiden.

In de webshop van Outsides-Wishes, waar ik al eens eerder vogelvoer in een modern jasje onder de loep nam, kwam ik een leuke kweekset voor kruiden tegen van Esschert Design. In het groene kratje staan vier tuinmokken die tegenwoordig helemaal hipperdepip zijn. Deze tuinmokken zijn gevuld met goede bodem (teelaarde) voor de kruiden, er zit een zakje kruiden in per potje, een schroefdekseltje, een ander dekseltje om de tuinmokken af te kunnen sluiten en een beschrijving over hoe je de kruiden moet kweken en gebruiken. Elke soort heeft zijn eigen behoeften lees daarom de boekjes een voor een door alvorens je begint met zaaien.

In de komende dagen/weken zal ik met regelmaat een foto nemen en zodra de eerste kruiden te gebruiken zijn zal ik hier een update-blog over schrijven.

Waar te koop?

De Esschert Design 4 tuinmokken kweekset in krat is bij Outside-Wishes te koop voor €18,95. De zaden zijn voor: munt, bieslook, basilicum en peterselie. Op de pot kun je op het zwarte vakje schrijven wat je in de pot hebt zaait.
Materiaal: Glas, tin, vermiculiet, zaad, metaal.
Afmetingen:  22 x 18 x 14,5 cm.

Lees ook:

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

3 reacties