Thuisleven.com
Huttentutolie - olijfolie uit eigen land (1)
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Ingrediënten > Huttentut olie – olie uit eigen land

Huttentut olie – olie uit eigen land

Waar onze tieners met regelmaat thuis komen om te zeggen hoe goed ze waren in de Kahoot op school, kwamen wij thuis om te vertellen hoeveelste we waren geworden in galgje. Galgje was een leuke afsluiter van de les waarin de moeilijke woorden dan voorbij kwamen. Een enkele keer mochten we zelf ook een woord verzinnen. Zo ook die ene keer dat mijn vriendin aan de beurt was. Op het bord verschenen er heel wat streepjes en het raden kon beginnen. Met de H, de U en de E werden heel veel letters gezet. Tot een in de klas het woord raadde: huttentuttententententoonstelling. Nadat ik het persbericht van Kroon op het Werk ontvang over de Huttentutolie moet ik er gelijk weer aan denken en tegelijkertijd ook een stevige lach onderdrukken… Ik bedoel Huttentut olie, wie verzint het?

Land van Ons lanceert eigen huttentut olie

Land van Ons lanceert eigen huttentut olie van biodiverse Nederlandse bodem. De olie is afkomstig van het historische, bloemrijke gewas huttentut dat na persing van de zaden een veelzijdige olie geeft met een nootachtig timbre. Deze olie is superzacht en je schenkt een beetje geschiedenis op je bord.

Vers van de pers

Afkomstig van het historische, bloemrijke gewas huttentut dat na persing van de zaden een veelzijdige olie geeft met een nootachtig timbre. Met deze olie schenk je en beetje geschiedenis op je bord. De plant tierde al welig in de ijstijd. Het gewas bezit hoogwaardige voedingsstoffen zoals omega3 vetzuren en antioxidanten. Ook de bijen zijn er gek op vanwege de hoeveelheid nectar die de bloem levert. Met zijn magnetische aantrekkingskracht op insecten zorgt de huttentutplant voor een enorme toename in de biodiversiteit! De huttentutolie is onlangs in ons land geperst en kenners melden dat de olie zijdezacht is. Gebruik het in salades, mooie pastagerechten of, heel puur, op een stukje stokbrood!

Waar is Huttentut olie voor te gebruiken?

Deze olie is perfect voor koud gebruik. Denk hierbij aan dressings voor een salade, om brood in te dippen, pasta, salade, vinaigrettes en door tapenades. Bakken is mogelijk maar laat het niet te heet worden, de olie kan snel verbranden en haar smaak daardoor verliezen.

Onze ervaring

Huttentutolie - olijfolie uit eigen land (1)

Een flesje Huttentut olie bevat 100 ml olie. Omdat ik graag de pure smaak wil ervaren maken we wat broodjes klaar en halen de olijfschaaltjes uit de kast. In het ene schaaltje strooi ik wat zout, in de andere niet. Vervolgens schenk ik in beide de Huttentut olie en haal de broodjes uit de oven. Het dippen kan beginnen.

De olie heeft inderdaad een bijzondere maar o zo lekkere smaak. Ik geef dan ook de voorkeur aan Huttentut olie zonder zout om zo de pure smaak van de olie te proeven.

Lees ook:

Dip jij wel eens brood in olie?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics