Vogelvoer in een modern jasje
Thuisleven.com > Buiten > Dieren > Vogelvoer in een modern jasje

Vogelvoer in een modern jasje

Ik ben zo’n persoon die het leuk vind om vogels wel eens te voeren. Zeker als het buiten gevroren heeft en het voedsel voor de dieren moeilijker vindbaar is. Niet alleen vind ik het fijn om zo iets te kunnen betekenen maar vooral de gezelligheid van de kleine vogeltjes spreekt mij aan. Online kom ik leuke artikelen tegen die mij blij verrasten. Lees je gezellig mee?

Vogelvoeder – Appel

Een ouderwets vetbolletje in een hip design. Dat is het eerste wat in mij op kwam toen ik dit leuke appeltje uit de doos haalde. Wat me daarna opviel was toch wel de verhouding van het voer en vet. In tegenstelling tot de bolletjes die ik ken zit er hier heel weinig vet aan. Door de appelblaadjes die er aan de bovenkant in zijn gestoken is het geheel af om opgehangen te worden en te worden opgepeuzeld door de vogels. Ben je nou niet zo van de appels dan is deze er ook in peer variant voor dezelfde prijs.

Pindakaas voor tuinvogels met stukjes noot

Ik heb ze al vaker elders zien hangen: pindakaaspotten. Ik heb me altijd serieus afgevraagd of dat wel goed is voor vogels met al die zouten en toevoegingen. Toch maak ik me er bij dit potje geen zorgen over, de inhoud van deze pindakaas pot is namelijk gericht op vogels. Het glazen potje heeft een schroefdop, als je deze goed bewaart en het glas na gebruik goed schoon maakt is het potje daarna te gebruiken voor andere doeleinden. Of misschien ga je zelf wel aan de slag met ongezouten vet en zaden… Er is een ruime keuze aan pindakaas potten en bevestigingsmaterialen.

Raam vogelvoedertafel

Zowel de pindakaas alsook de “appel” vallen vast en zeker goed in smaak bij de vogels. En ofschoon ze daar zeker weten heerlijk van smullen is het nog velen malen leuker als de vogels ook dicht in de buurt komen om ze te bewonderen. Dit leuke vogelvoederhuisje kan aan het raam worden bevestigd door middel van zuignappen. Zelf ben ik hier altijd wel wat sceptisch in maar tot mijn verbazing zit het intussen al een dag, gevuld met broodrestjes, en plakt het nog steeds fantastisch aan het raam. Mocht het nou toch los laten of niet werken dan zit er ook een klein gaatje in en kun je deze ophangen aan de muur (wel even zorgen voor een haakje of iets dergelijke). Omdat het schoonmaakadvies op de doos zelf staat vond ik het nuttig om deze even over te typen.

Hoe de voedertafel/silo te reinigen en daarbij krassen op plexiglas te voorkomen

 1. Maak de voedertafel/silo regelmatig schoon en verwijder alle oude voedselresten.
 2. Blaas het vuil en stof van de plexiglas oppervlak weg met een haardroger met koude lucht of een luchtcompressor. Laat de lucht niet direct op het oppervlak wijzen, beweeg het gewoon zachtjes van links naar rechts.
 3. Veeg plexiglas oppervlak schoon met een vochtige zacht doekje met warm water. Oefen geen druk uit als u het vuil van het oppervlak af veegt.
 4. Maak het plexiglas schoon met een spons en een mix van wasmiddel met warm water.
 5. Spoel daarna het wasmiddel weg met schoon water.
 6. Droog het plexiglas met een droge zachte doek. Niet wrijven met een doek, aangezien dit krassen kan maken.
 7. Was daarna uw handen goed schoon.
 8. Reinig uw raam en het frame regelmatig om ziekte te voorkomen.

Lees ook:

Verwen jij de tuinvogels ook?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

 • Wij hebben een mezenhuisje. Steeds als ik er voer neer leg komen er meesjes, musjes en merels. Het is strooivoer en gedroogde wormen. Heerlijk vinden ze het. Geweldig om te zien. Jammer alleen nog geen jonkies in het huisje gehad. Maar we wachten af. Het is alleen al een plezier om te zien dat er een varia aan vogels komen, heel soms komt er een bonte specht bij. Wij zijn er blij mee.

 • Je hebt tegenwoordig ook zo veel leuke vogel(voeder)huisjes!! Wij hebben meestal wel wat bollen hangen en een pot pindakaas. We zijn hier in huis dol op pindakaas dus dan mogen de vogels natuurlijk ook hun eigen pindakaas 😉

 • Wij voeren de vogels ook, leuk om die bedrijvigheid te zien. En fijn dat ze altijd iets te eten hebben.

  Groetjes, Jeanine.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics