Thuisleven.com > Buiten > Vogelvoer in een modern jasje met Outside-Wishes

Vogelvoer in een modern jasje met Outside-Wishes

Ik ben zo’n persoon die het leuk vind om vogels wel eens te voeren. Zeker als het buiten gevroren heeft en het voedsel voor de dieren moeilijker vindbaar is. Niet alleen vind ik het fijn om zo iets te kunnen betekenen maar vooral de gezelligheid van de kleine vogeltjes spreekt mij aan. Op de website van Outside-Wishes  kom ik leuke artikelen tegen die mij blij verrasten. Lees je gezellig mee?

Vogelvoeder – Appel

Een ouderwets vetbolletje in een hip design. Dat is het eerste wat in mij op kwam toen ik dit leuke appeltje uit de doos haalde. Wat me daarna opviel was toch wel de verhouding van het voer en vet. In tegenstelling tot de bolletjes die ik ken zit er hier heel weinig vet aan. Door de appelblaadjes die er aan de bovenkant in zijn gestoken is het geheel af om opgehangen te worden en te worden opgepeuzeld door de vogels. Het appeltje is hier te koop voor €2,95.
Ben je nou niet zo van de appels dan is deze er ook in peer variant voor dezelfde prijs.

Pindakaas voor tuinvogels met stukjes noot

Ik heb ze al vaker elders zien hangen: pindakaaspotten. Ik heb me altijd serieus afgevraagd of dat wel goed is voor vogels met al die zouten en toevoegingen. Toch maak ik me er bij dit potje geen zorgen over, de inhoud van deze pindakaas pot is namelijk gericht op vogels. Het glazen potje heeft een schroefdop, als je deze goed bewaart en het glas na gebruik goed schoon maakt is het potje daarna te gebruiken voor andere doeleinden. Of misschien ga je zelf wel aan de slag met ongezouten vet en zaden… Er is op de site van Outside-Wishes een ruime keuze aan pindakaas potten en bevestigingsmaterialen. Neem hier een kijkje voor het complete overzicht.

Raam vogelvoedertafel

Zowel de pindakaas alsook de “appel” vallen vast en zeker goed in smaak bij de vogels. En ofschoon ze daar zeker weten heerlijk van smullen is het nog velen malen leuker als de vogels ook dicht in de buurt komen om ze te bewonderen. Dit leuke vogelvoederhuisje is te koop voor €12,50 en kan aan het raam worden bevestigd door middel van zuignappen. Zelf ben ik hier altijd wel wat sceptisch in maar tot mijn verbazing zit het intussen al een dag, gevuld met broodrestjes, en plakt het nog steeds fantastisch aan het raam. Mocht het nou toch los laten of niet werken dan zit er ook een klein gaatje in en kun je deze ophangen aan de muur (wel even zorgen voor een haakje of iets dergelijke). Omdat het schoonmaakadvies op de doos zelf staat vond ik het nuttig om deze even over te typen.

Hoe de voedertafel/silo te reinigen en daarbij krassen op plexiglas te voorkomen:

 1. Maak de voedertafel/silo regelmatig schoon en verwijder alle oude voedselresten.
 2. Blaas het vuil en stof van de plexiglas oppervlak weg met een haardroger met koude lucht of een luchtcompressor. Laat de lucht niet direct op het oppervlak wijzen, beweeg het gewoon zachtjes van links naar rechts.
 3. Veeg plexiglas oppervlak schoon met een vochtige zacht doekje met warm water. Oefen geen druk uit als u het vuil van het oppervlak af veegt.
 4. Maak het plexiglas schoon met een spons en een mix van wasmiddel met warm water.
 5. Spoel daarna het wasmiddel weg met schoon water.
 6. Droog het plexiglas met een droge zachte doek. Niet wrijven met een doek, aangezien dit krassen kan maken.
 7. Was daarna uw handen goed schoon.
 8. Reinig uw raam en het frame regelmatig om ziekte te voorkomen.

Verwen jij de tuinvogels ook?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Miranda

Verloofd met Tom, moeder van Daan, Vera, Tim, Iris en Evi.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zal je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakanties, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

2 reacties

 • Je hebt tegenwoordig ook zo veel leuke vogel(voeder)huisjes!! Wij hebben meestal wel wat bollen hangen en een pot pindakaas. We zijn hier in huis dol op pindakaas dus dan mogen de vogels natuurlijk ook hun eigen pindakaas 😉

 • Wij voeren de vogels ook, leuk om die bedrijvigheid te zien. En fijn dat ze altijd iets te eten hebben.

  Groetjes, Jeanine.