Selecteer een pagina

Nu de lente is begonnen, begint alles buiten weer te leven. Planten krijgen bloemen, bomen krijgen knopjes en de eerste bladeren zijn zelfs al zichtbaar. Ook de dieren komen uit hun schuilplaats en het zal niet lang meer duren voor de eerste jonkies zich laten zien. Mocht jij nou iemand op de kalender hebben staan die binnenkort jarig is, dan tip ik je graag op 3 leuke en praktische cadeaus voor buiten van Cadeau.nl.

Keramisch ovaal vogelhuisje

Vogels zijn belangrijke dieren in de natuur. We denken allemaal wel eens dat vlinders en bijen planten bestuiven, maar ook vogels kunnen er wat van. Vogels bestuiven zo’n 5% van de planten en bomen wereldwijd. Dat lijkt misschien niet zoveel, maar toch zijn we er afhankelijk van.

Naast bestuiving zorgen planten ook voor een natuurlijk evenwicht als het aankomt op insecten. Zo eten koolmezen, kauwen en eksters graag de buxusmot. Koolmezen, spreeuwen, boomklevers, spechten, wielewaal, kauwen, koekoek en vinken eten graag de (eikenprocessie)rups.

En dan is er natuurlijk nog het persoonlijke aspect dat vogels op je hebben. Of je nu in de tuin zit of een (bos)wandeling maakt, zodra je vogels hoort fluiten doet dat iets met je. Vogels zien en horen is dan ook goed voor je gezondheid. Sterker nog, in veel gevallen motiveert het juist om erop uit te gaan, zeker als het zonnetje schijnt.

Kortom vogels zijn belangrijk, leuk en wil je vooral in je tuin hebben. Met het Keramisch ovaal vogelhuisje van Present Time bied je vogels een plek aan om een nestje te maken in je tuin. Het huisje heeft natuurlijke tinten, is ovaal van vorm en kan opgehangen worden op elke gewenste plek.

Kikkerland Bijenhuisje

Ik zei het net al, bestuiven is een belangrijk onderdeel in het natuurlijke proces op aarde. Door bestuiving groeien er nieuwe bomen en planten. Die bestuiving kan niet volledig door de mens worden overgenomen, juist daarom zijn bijen een belangrijk onderdeel in ons leven.

Helaas heeft de bij het niet al te gemakkelijk en daarom kunnen ze onze hulp goed gebruiken. Zorg voor een plek in de tuin waar de natuur, de natuur mag zijn en er heel wat wilde bloemen op kunnen komen zodat je bijen aan gaat trekken. En als ze eenmaal in je tuin zijn kun je ze een veilige plek geven met het Bijenhuisje van Kikkerland.

Leafriend stekjeshouder (set van 3)

Besparen kan heel makkelijk als het op planten aankomt. Bijna alle planten zijn namelijk wel te stekken, je moet alleen weten hoe. Met de Leafriend stekjeshouder, die per 3 verpakt zijn, wordt het stekken op water nog makkelijker. Je klemt de poppetjes met hun billen aan een vaasje of glas en steekt in hun handen het stekje.

Nog meer leuke cadeaus op Cadeau.nl

Op Cadeau.nl vind je heel veel leuke en praktische cadeaus als het aankomt op het buitenleven. Van stekjeshouders tot campingbestek en van een koeltas tot een prachtig vogelhuisje.

Lees ook:

Ben jij een binnen- of buitenmens?

Geverifieerd door ExactMetrics