Selecteer een pagina

Binnenkort is het weer Vaderdag. Met 4 tieners en een baby in huis zijn alle standaard Vaderdag cadeaus wel de revue gepasseerd. Van zelf geknutselde bierviltjes tot aan een compleet barbecue pakket. Ditmaal gaan we dan ook voor de Beerpong Tafel in origineel wedstrijdformaat van Ditverzinjeniet.nl. Leuk voor vader maar ook voor de tieners in huis maar dan zonder alcohol!

Beerpong tafel

De Beerpong tafel is makkelijk in en uit te klappen zodat je het na gebruik makkelijk op kunt bergen. Wel zo handig want eenmaal uitgeklapt neemt de tafel toch wel wat ruimte in beslag. Het in- en uitklappen gaat hartstikke eenvoudig: tafel delen uitvouwen, vervolgens de poten uitvouwen en de tafel rechtop neerzetten. Het meest handige is om dit met twee mensen te doen, maar indien nodig zou het ook in je eentje kunnen.

Ga je het spel spelen dan heb je naast de tafel nog wel minimaal 12 en maximaal 20 bekertjes* nodig die niet kapot kunnen gaan. Ook balletjes en een Wash Cup* mogen niet ontbreken tijdens het spel.

* Er zijn speciale Beerpong bekertjes te koop. Deze zijn iets groter dan wegwerpplastic bekertjes en bovendien zijn ze steviger en uitwasbaar. Wel zo handig.
** Een Wash Cup is een emmertje of bakje waarin schoon water zit. Dit water wordt gebruikt om de bal te reinigen of om het balletje nat te maken zodat deze niet zo snel uit het bekertje gaat.

Beerpong team(s)

Beerpong is een vrij eenvoudig spel dat gespeeld wordt met minimaal 2 teams van elk minimaal 2 spelers. Je kunt het spel dus ook spelen met 4 teams van elk 4 personen. Zodra het spel begint gaan 2 teams tegen elkaar aan de slag. Alle spelers van dat team staan achter elkaar in een rij, eventuele andere teams staan er naast om aan te moedigen. Zodra de ronde klaar is wisselen de spelende teams met een ander team.

Beerpong spelregels

Aan elke kant van de tafel wordt een 4-3-2-1 opstelling (voor geen, 0% of lichte alcohol) gemaakt of een 3-2-1 opstelling (zwaardere alcoholische drankjes). Zodra de eerste worp wordt gemaakt, mag de hand op het moment van het loslaten van de bal niet over de rand van de tafel komen. Gebeurt dit toch dan telt de worp niet en gaat het spel gewoon verder. Het kan ook gebeuren dat een worp zodanig wordt gedaan dat de bal de tafel raakt. Dit noemen we een stuiterbal. Een stuiterbal mag echter… na het moment van stuiteren mag de Beer Pong bal van tafel weggeslagen worden. Komt de bal achter de tafel, dan mag deze gewoon worden aangeraakt.
Zodra een bal wordt onderschept door de tegenpartij voordat die een cup of de tafel raakt, of als de bal over de tafel heen schiet (Lompe Geit), dan moet er een cup worden leeggedronken. PROOST!

Beerpong tafel voor het leukste (non) alcoholisch drankspelletje.
4-3-2-1 opstelling

Gooi technieken:

  • Het boogje: De bal wordt met een boog gegooid richting de cup van de tegenstander.
  • De snelle bal: Strakke worp richting de cup van de tegenstander. Dit is met name een gunstige worp als er al een bal in de cup van de tegenstander zit.
  • De stuiterbal: De bal wordt met een stuit richting de cup van een tegenstander gegooid, zie eerder in dit artikel. Bereikt de bal een cup, dan telt de worp dubbel en moeten er twee cups worden leeggedronken. Maar… de tegenpartij mag de bal na een stuiterbal nog steeds vangen of wegslaan en dan heeft het geen gevolgen voor het spel.

Einde spel

Het laat zich raden dat het spel is afgelopen zodra één van de ploegen alle cups leeggedronken heeft. De verliezende partij moet daarna alle overgebleven cups van de tegenpartij leegdrinken. Succes!

Kings Ball

Je bent de koning van het spe als je het spel in één keer weet te beëindigen. Dat doe je door een van de volgende twee dingen te doen:

  1. Twee ballen in dezelfde cup gooien.
  2. Zodra de bal beland in een cup van een onoplettende speler waar nog drank in zat.

De verliezende partij moet de HELE tafel leegdrinken! Heel veel succes…

Wat vinden wij ervan?

Bij Ditverzinjeniet.nl raken we nooit teleurgesteld. De kwaliteit van de Beerpong tafel is namelijk super te noemen. Maar naast de Beerpong tafel hebben we ook een leuke “DAD You Are My Father” mok, een houten stapelspel met kleuren en drie bottlelitghts mee besteld zodat we een leuke spelletjes avond kunnen hebben waarin papa centraal staat.

Lees ook:

Waar gaan jullie papa geven?

* voor het schrijven van dit artikel hebben we review artikelen ontvangen.

Geverifieerd door ExactMetrics