Een goede fles wijn, boormachine of parfum. Vaderdagcadeaus zijn vaak hetzelfde en weinig creatief. Maar met een Michaelis heren sjaal van HemdvoorHem verras jij jouw vader echt. En van een tijdloos exemplaar heeft hij jarenlang plezier!

HemdvoorHem sjaal

Links: de parasian knot – midden: cadeaudoosje HemdvoorHem – rechts: de fing

Een sjaal voor de man

Een sjaal dragen kennen we voornamelijk van de functionaliteit: het warm houden van de nek. Toch is een sjaal meer dan alleen maar functioneel, het is namelijk ook een accessoire die de outfit compleet kan maken. Zeker als de sjaal op een sierlijke manier gedragen wordt. Bij deze dan ook 5 manieren waarop je een sjaal kan dragen met uitleg:

 • Artic tuck
  Als je de sjaal op een warme en stijlvolle manier wilt dragen dan wikkel je de sjaal eenmaal om de nek. Je zorgt ervoor dat de uiteinden op de borst eindigen en stopt deze terug in de sjaal. Op die manier krijg je een zogenoemde col.
 • Ascot knot
  Wil je de (zijden) sjaal onder je overhemd knopen en dragen naar een chique gelegenheid dan is de ascot knot zeker iets voor jouw. Sla de sjaal om je nek, waarbij een van de twee uiteinden iets langer is dan het andere uiteinde. Leg daarna een knoop in de sjaal. Dit doe je door het lange uiteinde over het korte uiteinde te slaan en het lange uiteinde vervolgens achterlangs door de ontstane lus te trekken. Drapeer vervolgens de lange uiteinde over het korte uiteinde en stop beide uiteinden onder de overhemd.
 • De classic traditional
  Wellicht de eenvoudigste manier om de sjaal te dragen is toch wel de classic traditional. Hiermee leg je de sjaal om de nek en zorg je dat beide uiteindes even hoog hangen. Verder doe je er niks mee, behalve dragen. Simpel, effectief en mooi!
 • De parasian knot
  Dit is toch wel de favoriet van mijn aanstaand. Neem beide uiteinden van de sjaal in een hand en het gedeelte met de lus in de andere hand. Leg de sjaal vervolgens om de nek heen en stop de uiteinden door de lus en trek het even aan zodat de sjaal zo strakker komt te zitten. Vooral bij een sjaal met meerdere kleuren, zoals de Michaelis heren sjaal, geeft dit een prachtig effect.
 • De fing
  Erg populair in de zomer. Drapeer de sjaal eenmaal om de nek en zorg dat een uiteinde voor en de andere uiteinde op de rug eindigt.

Michaelis heren sjaal

HemdvoorHem sjaalAls je een sjaal draagt als accessoire is het goed om een sjaal te kiezen die bij de man hoort. HemdvoorHem.nl heeft heel wat sjaals in het assortiment en er is voor ieders wil dan ook wel iets te vinden. Zelf vind ik de Michaelis heren sjaal, navy blauw – bordeaux rood onwijs mooi. Deze heeft namelijk een mooie kleurschakering die prachtig tot zijn recht komt bij het dragen. Zeker als de man kiest voor een witte overhemd en de kleuren nog meer naar voren komen.

De sjaal is gemaakt van 100% acryl en heeft een afmeting van 30 bij 184 cm. Lang genoeg dus om op verschillende manieren te dragen.

Op welke manier draagt jouw vader een sjaal?

Geverifieerd door ExactMetrics