Op mijn zestiende mocht ik stage lopen in de kraamzorg. Na een week kramen bij een fantastisch gezin namen we afscheid en kreeg ik een lepelplant (Spathiphyllum) in een houten mandje cadeau. Een plant die jarenlang bij mijn ouders in de woonkamer heeft gestaan en waar ik altijd veel vreugde van heb mogen ervaren. Toen het mandje uit een viel wisten mijn ouders er niet zo veel raad mee en verdween de plant met mand in de container.

Zodra ik op mijzelf woonde zag ik tijdens een bezoekje aan het tuincentrum de plant staan en kwamen de leuke herinneringen van de stage weer naar boven. De plant verdween dan ook in de winkelkar en kreeg vervolgens thuis een prachtige plek. Wat ik mijzelf nog niet realiseerde was dat mijn plantenliefde op dat moment begonnen was. En uiteindelijk ook de verzorging van planten.

Planten verzorging

Kamperplanten lijken nog nooit zo populair geweest als nu. Vooral de exotische varianten zijn niet aan te slepen bij tuincentra. Met de grote wisselende collectie in planten ben ik dan ook vaak in een tuincentrum te vinden. Echter na mijn laatste aankoop werd ik ook verrast met rouwvliegjes die ik er gratis bij kreeg.

En ofschoon ik normaal heel erg blij ben met een gratis artikel, was dat nu niet het geval. Want de rouwvliegjes namen al snel de entree in alle planten die ik heb. Het moment om het internet af te struinen voor tips en tricks.
En daar stond ik dan met een lepel en vork in de handen om de bovenste 5 centimeter van de grond af te halen en deze toe te dekken met een laagje speelzand. Hierin leggen de volwassen rouwvliegjes namelijk geen eitjes en is er geen levende cirkel meer in huis.

Mini Tuingereedschap in plaats van bestek

Die vork en lepel bleek een briljante ingeving en kwam daarna nog vaak terug. Want tijdens mijn speurtocht op internet kwam ik er ook achter dat de aarde met regelmaat los maken om zo de wortels van de planten beter te voorzien van zuurstof erg goed is voor de plant.

Op Ditverzinjeniet.nl kwam ik echter Mini Tuingereedschap tegen dat bestaat uit een kleine hark, kleine tuinschep en een kleine spade. Met de lengte van zo’n 22 centimeter is dat dus sinds kort dé opvolger van het bestek.
Ideaal voor al mijn kamerplanten, stekjes en kruiden in de keuken.

Voor meer cadeaus voor haar, cadeaus voor hem en zelfs een baby cadeau kun je terecht bij Ditverzinjeniet

Verzorg jij je kamperplanten wel eens?

Geverifieerd door ExactMetrics