Vandaag had ik behoefte aan een echt hangmomentje. Kennen jullie dat? Even onthaasten na een hectische dag? Ik stond namelijk vanmorgen al om 8 uur voor de garage voor een onderhoudsbeurt aan mijn wagen. Dus ik moest er vroeg uit en daar ben ik niet specifiek goed in. Om 9 uur stond ik op de werkvloer. Meeting in, meeting uit. Veel werk. Het was een overvolle dag. Meer nog dan normaal. Met name omdat vandaag ons nieuwe R&D gebouw op de Chemelot campus officieel geopend werd en er van mij allerlei extra activiteiten verlangd werden zoals ontvangen van VIPs, het geven van rondleidingen, mede toezien op de veiligheid, etc. Kortom een erg drukke dag. Veel drukker dan de al gemiddeld vrij drukke dagen. Het was dan ook tot mijn groot genoegen dat ik bij thuiskomst ver na zeven uur nog mocht constateren dat het door het zonnetje het in de serre van mijn huis nog ruim boven de 20 graden was. Een perfect temperatuurtje om even een heerlijk hangmomentje in te lassen. Letterlijk dan wel te verstaan.

Hangmat.

Lekker rondhangen in de hangmat!1

Ik heb namelijk van Hangmatgigant een geweldige hangmat met de toepasselijke naam “Summer” ter review ontvangen. Dit ding had ik eerder vorige week al in elkaar geschroefd en vol verwachting op warmer weer in de serre gezet. Het in elkaar sleutelen stelt overigens niets voor. Met de bijgeleverde sleuteltjes, schroef je de 5 hoofddelen van het frame gemakkelijk in elkaar. De twee armen waar uiteindelijk de hangmat aan komt te hangen, steek je zonder verder schoefwerk op het frame en voilà, na het inhaken van het doek heb je 2.10 x 1.20 meter hanggenot in een frame van ruim 3.10 meter.

Meer dan groot genoeg voor 2 volwassenen (of 3 tot 4 kinderen als je ze gestapeld krijgt) mits je het maximale gewicht van 180 kg niet overschrijdt. En zoals gezegd staat dit gevaarte momenteel bij mij in de serre te wachten op net zo’n dag als vandaag.
Overigens heb ik hem daar alleen maar gezet omdat ik hem graag zo snel mogelijk eens wil uitproberen. Het frame is namelijk van hoogwaardige materialen gemaakt en gecoat met een stevige laag die ook tegen het slechtere Nederlandse weer prima opgewassen is. Mocht het gaan regenen, verwijder je het doek uit de haken, rolt het op en binnen 15 seconde is het opgeborgen.

Hoe dan ook, die hangmat was meteen mijn doel toen ik in de auto stapte en richting huis reed. Daar aangekomen heb ik snel wat eten in de magnetron opgewarmd (niet heel gezond, maar wel makkelijker dan koken) en ben met een zucht met magnetronbakje en een goed boek in deze XL hangmat “Summer” gaan liggen. Even heerlijk ontspannen.

Hangmoment.

Even een hangmomentje inlassen. Maar veel heb ik niet gelezen in dit hangmomentje, want probeer jij maar eens je ogen open te houden als je zo ligt te ontspannen in het zonnetje na vroeg te zijn opgestaan en zo’n lange dag werken. Maar ik kan me geen betere manier voorstellen om even te onthaasten en te genieten van de laatste warme stralen van de ondergaande zon. Een aanrader voor iedereen. En als je snel bent, kun je hem nu bij Hangmatgigant bestellen met 20 euro korting voor het bedrag van 139 euro. In mijn ogen een prima bedrag voor zo’n hoogwaardige hangmat die je vele jaren hangplezier zal bezorgen.

Lees ook:

Heb jij al eens in een hangmat gelegen?

Geverifieerd door ExactMetrics