Thuisleven.com
Thuisleven.com > Buiten > Tuin > Time to relax in een hangmat

Time to relax in een hangmat

Een wetenschappelijk onderzoek in Zwitserland heeft aangetoond dat niet alleen baby’s het heerlijk vinden om in slaap te worden gewiegd, maar ook volwassenen! Het onderzoek werd gedaan onder 12 goede slapers die twee keer 45 minuten een dutje deden in een donkere en stille kamer. De eerste eerste keer in een hangmat en de tweede keer in een gewoon bed. Terwijl ze sliepen hielden de onderzoekers de hersenactiviteit van de proefpersonen in de gaten. Time to relax!

Time to relax

En wat bleek?!? De slapers vielen gemiddeld een minuut sneller in slaap in de schommelende hangmat. Ze bereikten hun diepe slaap drie minuten eerder dan tijdens het dutje in een gewoon bed. Het tweede deel van hun diepe slaap, wat gezien wordt als het belangrijkste deel van de nachtrust, duurde maar liefst vijf minuten langer. En het stadium tussen waken en slapen was veel korter. Tel zelf maar uit hoeveel meer rust je hebt als je dit elke dag doet!

Belangrijke ontdekking

Ofschoon dit een klein onderzoek was, denken de wetenschappers toch dat ze een belangrijke ontdekking hebben gedaan die kan helpen bij het behandelen van slapeloosheid. Mocht de slapeloosheid echter chronisch zijn is het wellicht raadzaam om even langs de huisarts te gaan voor een onderzoek.

Terugkomend op het onderzoek. Schijnbaar vind de mens, jong en oud, het heerlijk om gewiegd te worden. Persoonlijk denk ik gelijk aan het wiegen vanuit de baarmoeder. Het veilige gevoel dat toch voor de rest van je leven in je zit. En als je je veilig voelt kun je beter ontspannen. Beter ontspannen is sneller in slaap vallen. Toch denken de onderzoekers hier niet gelijk aan. Zij denken namelijk dat we het wiegen fijn vinden omdat het schommelen misschien helpt om de hersengolven beter op elkaar af te stemmen. Wat de oorzaak ook mogen zijn, het is het proberen zeker waard als je moeite hebt met inslapen! Of gewoon om nog relaxter te relaxen…

Waar koop je een juiste hangmat?

Op de website van Tropilex en Hangmatgigant.nl is een breed assortiment te koop aan hangmatten. Mocht je nou geen ruimte hebben voor een hangmat maar wel graag willen hangen dan kun je een hangstoel overwegen. Deze is niet alleen erg leuk om buiten te gebruiken maar ook in huis vind je hier vast en zeker een leuke plek voor. Zo heb je elke seizoen profijt ervan. Hoe leuk is dat?

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

129 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics