Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > Alcoholvrije drankjes voor volwassenen- Limonade

Alcoholvrije drankjes voor volwassenen- Limonade

Bij Limonade denk je waarschijnlijk al gauw aan wat water met een smaakje erdoor. Logisch want Limonade of ranja is een zoete drank die wordt gemaakt door een concentraat, limonadesiroop, aan te lengen met water. Oorspronkelijk werd er aangezoet citroenwater geproduceerd, dat de naam limonade (verwijzend naar de Latijnse naam voor de citroen, Citrus limon) droeg en er was een variant op sinaasappelbasis met de naam ranja. Tegenwoordig worden beide termen nog wel gebruikt om diverse soorten smaken (fris)drank mee aan te duiden.

Limonade

Zoet, zuur, fris, pittig, kruidig en hartig zijn de zes smaken die in dit boek aan bod komen. Bovendien staan de websites vermeld waar je o.a. de kruiden, specerijen en theesoorten kunt bestellen. Ook de adresjes om je producten zo mooi mogelijk te serveren (denk aan weckfles, theedoek, kaasdoek) zijn beschreven in het boek. Kortom je hebt geen enkel excuus om het boek in de kast te laten staan.

Elk recept is voorzien van de items die je nodig hebt (benodigdheden). Ook de omschrijving van hoe je het drankje maakt staat keurig beschreven. Met de bijbehorende tips en trucs.

Tip:
Geef je dit boek cadeau (met Moederdag bijvoorbeeld) en wil je graag iets meer geven dan alleen het boek, zoek dan wat adresjes op om een aantal ingrediënten bij elkaar te krijgen voor de eerste alcoholvrije drankjes. Niet alleen een leuke bezigheid met Moederdag maar ook een heerlijke aanvulling bij het avondeten.

Mijn mening

In het boek Limonade leer je met natuurlijke ingrediënten alcoholvrije drankjes te maken. Maar een goed glaasje fris serveer je niet in een of ander plastic bekertje uit de kast. Nee, een goed drankje serveer je op de juiste manier met de juiste looks. Ook dat is in dit boek perfect omschreven. Bovendien laten de foto’s je al zoveel sfeer zien dat je meteen dorst krijgt. Ik ga in elk geval binnenkort aan de slag en zal mijn drankjes op Instagram tonen.

Info en waar te koop

Limonade
The Holy Kauw Company
ISBN: 9789463140423
Uitgever: Snor
Limonade is te koop bij uitgeverij Snor.

Lees ook:

*Voor het schrijven van deze recensie ontvingen wij een recensie-exemplaar*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics