Thuisleven.com > Eten en drinken > Een zomerse salade met Cumelo en Filippo Berio olijfolie uit de Foodybox

Een zomerse salade met Cumelo en Filippo Berio olijfolie uit de Foodybox

Zul je zien. Ga je op vakantie en ontvang je de nieuwe Foodybox. Gelukkig nam mijn vriendin de box in ontvangst, zodat ik de producten kan testen. Het meest verrassende uit de box was toch wel de Cumelo. Lees snel verder om meer te weten te komen over deze zomerse vrucht, maar eerst even het recept van mijn zomerse salade

Zomerse salade

Ingrediënten:
– hele krop ijsbergsla (fijn gesneden)
– 1 rode uit (in halve maantjes)
– halve Cumelo (in stukjes gesneden)
– feta kaas (blokjes)
– 1 rode paprika (in stukjes gesneden)
– 2 wortels (julienne gesneden)

Bereidingswijze:
Alles goed schoonmaken en snijden zoals hierboven benoemd. Dan laag voor laat opmaken in een mooie serveerschaal. Serveer het geheel met extra vierge olijfolie van Filippo Berio en een balsamico om de salade een heerlijke extra smaak te geven.

Cumelo

In Italië wordt hij Barattiere genoemd, maar bij ons ligt hij in de winkel onder de naam Cumelo. Qua uiterlijk heeft de Cumelo veel weg van een meloen en zo kun je hem dan ook snijden. Echter heeft de Cumelo een verrassende frisse licht zoete smaak die ook wat weg heeft van een komkommer. Deze vrucht is daarom bijzonder geschikt om als snack op te eten, zoals je bij een meloen zou doen. Maar ook ideaal in een salade!

De Cumelo wordt uitsluitend geteeld in Italië (Puglia, ook bekend van de heerlijke Primitivo wijnen) en is daar een echt streekproduct. Het seizoen van de Cumelo loopt van mei tot september. De Cumelo is bij een temperatuur van 8 – 10 graden circa 10 dagen houdbaar.

Je kunt de Cumelo kopen bij Jumbo voor €1,49. Op onze Instagram account vind je meer inspiratie om de Cumelo te nuttigen.

Filippo Berio extra vierge olijfolie

Olijfolie is een gezonde toevoeging bij een maaltijd, dat komt omdat olijfolie voor ongeveer 70% bestaat uit voornamelijk enkelvoudig onverzadigde vetzuren (Onverzadigd vet staat bekend om de gunstige gezondheidseffecten. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol. Op die manier verkleint onverzadigd vet het risico op hart- en vaatziekten). Bovendien heeft olijfolie een hoog gehalte aan vitamine E. Ook leuk om te weten, olijfolie zorgt voor een betere absorptie (opname) van andere voedingsstoffen. Dus een scheutje extra over de salade kan geen kwaad!

Let wel op! In olijfolie zit verschil. Zo heb je de Filippo Berio Classico Olijfolie (deze heldere, goudgee olijfolie is prachtig in balans met een milde arome en een hint van olijven) voor warm gebruik, de Filippo Berio extra vierge olijfolie (deze olijfolie heeft een uitgesproken rijke smaak, en is daarnaast aromatisch en goed uitgebalanceerd met een diep groen-gouden kleur) voor koud gebruik en er bestaat een Filippo Berio bio extra vierge olijfolie (deze intens fruitige olijfolie is biologisch gecertificeerd en heeft een groen-gouden kleur) ook voor koud gebruik.

Filippo Berio Extra Vierge is verkrijgbaar bij Albert Heijn voor €4,93 ( 500 ml).

Heb jij al eens gehoord van een Cumelo?
En waar gebruik jij olijfolie voor?

#foodybox

Miranda

Verloofd met Tom en moeder van Daan, Vera, Tim en Iris.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zul je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakantie's, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

3 reacties