Green Egg bbq
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Kookbenodigdheden > Kies jij voor de OFYR of de Green Egg bbq?

Kies jij voor de OFYR of de Green Egg bbq?

Nadat we de eerste lente dagen achter de rug hebben en al veel binnen zitten dankzij Covid-19 kan ik mij best voorstellen dat je juist nu het liefst in de tuin of op het balkon zit. En als we dan toch eenmaal lekker buiten zitten is het ook zo gezellig om daar te genieten van een lekkere barbecue maaltijd. In dit artikel leg ik je graag de verschillen uit tussen een OFYR en Green Egg bbq zodat jij de juiste keuze maakt bij aanschaf.

Green Egg bbq

Als eerste is het natuurlijk leuk om te weten dat de Green Egg bbq de allereerste kamado is (hieronder meer daarover). Het verhaal van de Green Egg begon meer dan 40 jaar geleden en ze mogen zich dan ook met recht The Original noemen. Immers kan geen ander merk tippen aan de originaliteit, kwaliteit, service en garantie van dit Amerikaanse merk. Big Green Egg heeft maar liefst 7 modellen in het assortiment dat uit te breiden is met maar liefst meer dan 125 accessoires.

Maar nog veel leuker: je kunt ook je eigen Green Egg BBQ samenstellen. Dit doe je op de website van Kamado Express met de Konfigurator. Als eerste kies je een set uit die je vervolgens personaliseert met bijvoorbeeld een Multi Level Rack, half gietijzeren Rooster, Pizzasteen, etc.

Klinkt allemaal heel mooi natuurlijk, maar ik kan mij indenken dat je je afvraagt wat een kamado nou precies is. Daarom even een korte cursus “wat is een kamado”.

Wat is een kamado?

De kamado is na de Tweede Wereldoorlog vanuit Japan overgewaaid naar de VS. Hier won hij in de jaren 70 de populariteit en sinds de laatste jaren wordt het steeds vaker in Europa gezien. Dat we hem steeds vaker hier aantreffen komt doordat de kamado ontzettend goed hitte kan reguleren en vasthouden. Hierdoor zijn falende barbecues verleden tijd. Maar wat kan een kamado nog meer? Hieronder een klein optelsommetje:

 1. Volledig afsluitbaar
  Handig voor de hitte, rook én lekkere barbecue smaak.
 2. Veelzijdig
  Roken, slow cooking, braden, grillen, stomen en bakken.
 3. Barbecueën het hele jaar door
  Omdat je de kamado af kunt sluiten is hij geschikt voor elk weerstype. Of jij zin hebt om tijdens een storm zo nu en dan naar buiten te lopen is een tweede, maar het kan wel!
 4. Hoogwaardige materialen
  De kamado’s zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals gietijzer en RVS. Hierdoor gaat hij jarenlang mee.

En, bijkomend voordeel is dat een kamado veel minder houtskool verbruikt dan een gewone houtskool barbecue.

OFYR

 

OFYR bbq barbecue

Waar je de Green Egg bbq altijd dicht gebruikt is de tegenstander hiervan de OFYR. Je ziet het natuurlijk ook al aan het model van hierboven. Een mooie grote “kom” waar je open op kunt barbecueën. Dankzij het unieke design is het niet alleen erg gezellig om er met zijn allen omheen te staan/zitten, maar is het ook een echte blikvanger.

Met een OFYR barbecue kook je op een bakplaat rondom de vuurschaal. Na het eten haal je het rooster eraf en vul je de vuurschaal met hout waardoor er een gezellig kampvuur ontstaat. Heerlijk voor de avonden waarbij het ’s avonds afkoelt en je toch graag samen buiten wilt zijn.

Welk type barbecue heeft bij jou de voorkeur?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

 • De green egg, laatst bij vrienden getest en wij zijn fan. Misschien vakantiegeld daar maar voor gebruiken. Zal manlief niet erg vinden denk ik zo

 • Gave bbq’s! Ooit willen wij ook weer een goede. We hadden een grote kogel bbq maar die is na zoveel jaren echt overleden. We kochten voor op de camping een cobb bbq. Een klein ding maar wel erg fijn. Voor die paar keer dat wij de bbq aansteken eigenlijk ook zat. Ook veel accessoires en erg goed van kwaliteit.

 • Wij hebben nog zo’n ouderwetse bbq, zo’n ronde zwarte. Werkt op zich ook prima, maar als ik ooit heel veel geld heb, zou ik voor een big green egg gaan.

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics