Eerst waren het de bakken chips, nootjes en andere ongezonde snacks die op tafel het erg goed deden. Nu zitten we volop aan de groenten en het fruit bij een feestje. Een mooie vooruitgang waarbij ik hoop dat veel meer mensen zullen volgen. Want laten we heel eerlijk zijn oud worden en gezond zijn vinden we toch allemaal belangrijk? Lees snel verder welke drie gezonde hapjes schalen bij het vorige feestje in de smaak vielen.

Fruitspies

Ik denk dat iedereen wel eens een fruitspies gegeten heeft. Best begrijpelijk ook aangezien ze makkelijk te maken zijn in vele verschillende uitvoeringen. Neem vooral wat je lekker vind en rijg dat aan een stokje. Serveren op een schaal en klaar is Kees. Of Jetje, Pietje, Jan, Miranda…
Tip: Wil je de spiesen mooi serveren neem dan de kroon van de ananas en zet deze in het midden op een rond bord. Leg daarom heen de spiesen en je krijgt een heel ander effect.

Dip-groenten op Italiaanse stijl

Neem wat groenten die je lekker vind en snijd deze in mooie stengels. Wortel, bleekselderij, paprika en komkommer zijn bij uitstek ideaal hiervoor. Deze groente stengels leg je op een ronde schaal en in het midden zet je een bakje met olijfolie en wat zout erdoor heen. Lekker, gezond en vooral heel makkelijk.
Wil je het graag wat meer Hollands aanpakken dan laat je de olijfolie weg en zet je een heerlijke frisse, zelfgemaakte dipsaus neer.

Tomaat met mozzarella

Tomaten en mozzarella bij wie is het geen favoriet? Ik serveer het alleen niet op de gebruikelijke manier maar maak er een mooie schaal van.
Op een ronde schaal leg je wat lange prikkers neer. Dan zet je in het midden een klein kommetje neer. Naast het kommetje leg je de plaat vol met  tomaten. Hierover heen leg je wat mozzarella bolletjes. Je strooit wat gedroogde basilicum over het geheel heen en maakt het af met een aantal verse basilicum bladeren. Het kommetje vul je met balsamico en hierin steek je een stengel met basilicum bladeren.
Van de drie schalen werd dit het minst gegeten, maar vond ik het wel het mooiste om naar te kijken. En nog steeds ben ik erg trots op de foto en het resultaat!

Lees ook:

Maak jij wel eens gezonde hapjes schalen voor een feestje?

Geverifieerd door ExactMetrics