Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Borrelhapjes / snacks > Gezonde hapjes schalen lekker voor de borrel of een feestje

Gezonde hapjes schalen lekker voor de borrel of een feestje

Eerst waren het de bakken chips, nootjes en andere ongezonde snacks die op tafel het erg goed deden. Nu zitten we volop aan de groenten en het fruit bij een feestje. Een mooie vooruitgang waarbij ik hoop dat veel meer mensen zullen volgen. Want laten we heel eerlijk zijn oud worden en gezond zijn vinden we toch allemaal belangrijk? Lees snel verder welke drie gezonde hapjes schalen bij het vorige feestje in de smaak vielen.

Fruitspies

Ik denk dat iedereen wel eens een fruitspies gegeten heeft. Best begrijpelijk ook aangezien ze makkelijk te maken zijn in vele verschillende uitvoeringen. Neem vooral wat je lekker vind en rijg dat aan een stokje. Serveren op een schaal en klaar is Kees. Of Jetje, Pietje, Jan, Miranda…
Tip: Wil je de spiesen mooi serveren neem dan de kroon van de ananas en zet deze in het midden op een rond bord. Leg daarom heen de spiesen en je krijgt een heel ander effect.

Dip-groenten op Italiaanse stijl

Neem wat groenten die je lekker vind en snijd deze in mooie stengels. Wortel, bleekselderij, paprika en komkommer zijn bij uitstek ideaal hiervoor. Deze groente stengels leg je op een ronde schaal en in het midden zet je een bakje met olijfolie en wat zout erdoor heen. Lekker, gezond en vooral heel makkelijk.
Wil je het graag wat meer Hollands aanpakken dan laat je de olijfolie weg en zet je een heerlijke frisse, zelfgemaakte dipsaus neer.

Tomaat met mozzarella

Tomaten en mozzarella bij wie is het geen favoriet? Ik serveer het alleen niet op de gebruikelijke manier maar maak er een mooie schaal van.
Op een ronde schaal leg je wat lange prikkers neer. Dan zet je in het midden een klein kommetje neer. Naast het kommetje leg je de plaat vol met  tomaten. Hierover heen leg je wat mozzarella bolletjes. Je strooit wat gedroogde basilicum over het geheel heen en maakt het af met een aantal verse basilicum bladeren. Het kommetje vul je met balsamico en hierin steek je een stengel met basilicum bladeren.
Van de drie schalen werd dit het minst gegeten, maar vond ik het wel het mooiste om naar te kijken. En nog steeds ben ik erg trots op de foto en het resultaat!

Lees ook:

Maak jij wel eens gezonde hapjes schalen voor een feestje?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

  • Ha wat leuk dat jij hier ook asn doet. Ik doe het al jaren, wel nog met nootjes of chips erbij. Zo kan iedereen iets pakken wat hij wilt. Hier zijn de dippers met humus populair;)

  • Leuke hapjesschalen, ideaal voor bij dit warme weer 🙂
    Dippen in olijfolie met zout is een goed idee!

  • Oh wat ziet dat er allemaal heerlijk uit. Hier zijn de kids dol op groente en fruit, dus dit zou zeker in de smaak vallen.

  • Lekker hoor. Ik houd van dit soort dingen op tafel, de kids gelukkig ook. We eten geregeld na school rauwkost met hummus dip, heerlijk!

  • Nog steeds zet ik niet snel gezonde hapjes neer, raar eigenlijk, want de meeste mensen willen dit wel graag. Ik vind de tomaat er zo heel leuk uit zien! En met de fruitspiesjes doe ik mijn kinderen ook veel plezier. Over een paar weken komt de familie, ik denk dat ik dit gewoon eens op tafel zet. Vrolijk en kleurrijk en gezond.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics