Selecteer een pagina

Al eens appel gegeten en daarna een allergische reactie gekregen? Mij gebeurt het dus echt elke keer als ik een appel eet. De gevolgen zijn een jeukend gehemelte die soms lang kan aanhouden. Erg vervelend. Nu kreeg ik een tijd geleden de tip om eens appel warm te eten. Daarmee schijn je het stofje waar je allergisch voor bent uit te schakelen. Ik was met stomheid verslagen nadat het dus echt werkt. Sindsdien gaat er meer fruit uit de Airfryer. Niet alleen omdat ik er allergisch voor ben, maar ook omdat het hartstikke lekker is! Lees snel verder voor wat recepten met fruit uit de Airfryer.

Appels

Te beginnen bij appels uiteraard. Wil je een appel uit de Airfryer dan kies je een lekkere appel uit in de winkel. Zelfs vind ik de rode, zoete appels het lekkerste. Bij thuiskomst was je de appel goed. Heb je een appelboor dan verwijder je het klokhuis en snijd je daarna de appel in gelijkmatige plakken (stuk of 6).
Ik eet ze meestal zonder toevoegingen, maar in de koude periode van het jaar vind ik een warme appel met wat suiker en kaneel erover heen heerlijk. Dit kun je doen voor het in de Airfryer gaat, dan trekt het lekker in, of juist erna. Wat jij lekker vind. Bak de appelschuiven 10 minuten op 160° in de Airfryer en je zult verstelt staan van de smaak.

Heb je een feestje, snij de appelschijven dan in kwarten en serveer de appelstukjes (die gebakken zijn met wat kaneel en suiker) met een prikkertje en een beetje hagelslag erover heen. Weer eens wat anders dan een bak chips op tafel!

Ananas

Ananas is niet alleen een heerlijke vrucht maar ook een genot om naar te kijken. Je ziet de ananas dan ook niet voor niets op een kaart, shirt of telefoonhoesje verschijnen. En dat de ananas alleen koud lekker is, is absoluut niet waar en dat ga ik bewijzen (met wat hulp van jou en de Airfryer).
Als eerste neem je een goed uitziende ananas. Deze maak je vervolgens schoon door de schil eraf te snijden en de kroon. Hierna haal je de grote klok uit de ananas. Ik snijd meestal aan de zijkant de ananas eraf aangezien ik toch de ananas in stukjes wil hebben. Heb je geen zin in dat gedoe met een verse ananas, neem dan blikjes ananas.
Heb je de ananas eenmaal in mooie, gelijkmatige stukken gesneden dan spies je ze aan een spiesje of je legt ze op de grillplaat in de Airfryer. 10 tot 12 minuten op 200° in de Airfryer en je ananasstukken zijn lekker warm.
Probeer ze maar eens!

Variatietips op fruit uit de airfryer

Sprenkel eens wat kokosschaafsel over de ananas. Ook wat honing over warme ananas is heerlijk en wat dacht je van kaneel? Nog niet gesproken over combinaties hiervan…

Lees ook onze blogs over aardappelen uit de Airfryer, vlees uit de Airfryer en frietjes met snacks uit de Airfryer.

Heb jij al eens Fruit uit de Airfryer gegeten of heb je nog lekkere tips?

Geverifieerd door ExactMetrics