Selecteer een pagina

Op internet staan een heleboel reviews over de Philips Airfryer, waarom is deze dan anders? Dat zal ik je vertellen.
Ik heb namelijk de afgelopen week de nieuwste Airfryer van Philips getest. Krieltjes die je gewoon in de winkel koopt, frietjes van diverse merken en geen oven snacks en ik heb in deze Airfryer gebakken. De meeste reviews vertellen alleen of het knapperig is, niet of het ook daadwerkelijk lekker is en over het gemak.

Review-Philips XL Avance collection Airfryer inhoud en reiniging

De nieuwste airfryer van Philips komt uit de avance collection en heeft in plaats van 800 gram een inhoud van 1,2 kg. Dat is een heel verschil, hierin kan ik voor het hele gezin in een keer de snacks en frietjes bereiden. De mand is groot en er kan veel in. De teflon laag zit overal netjes op en hij is zeer gemakkelijk schoon te maken. Beetje afwasmiddel op een nat doekje, afnemen, afdrogen en klaar.

Nu moet ik zeggen dat ik er bijna geheel blind in ben gestapt. Ik had nog nooit iets uit de airfryer gegeten, geen frietje, geen snack in de winkel, niets. Wel heb ik al weken voor de aankoop op internet reviews gelezen en filmpjes bekeken. Ik kon bijna geen slecht reviews vinden. Maar men kijkt niet altijd naar de dingen waar ik graag op let bij de aanschaf van een nieuw product.

Hij is mooi, hij is groot, maar dat was mijn friteuse ook. Maar in mijn friteuse kan ik geen cupcakes bakken. Krieltjes met kruiden doe ik ook in een grote koekenpan en niet in de frituur. De friteuse kwam bij mij eigenlijk alleen op zondag uit de kast.

Test 1: cupcakes

Cupcakes bakken. Het is vrijdag middag en de kinderen willen bakken. Tijd om de Airfryer uit te testen. De cakemix gaat in de vormpjes, de vormpjes in de bak. (ik heb niet de nodige bak accessoires gekocht voor de Airfryer)
Ik zet Airfryer aan, die gaat opwarmen, hij piept en dan zet ik de timer op 10 minuten. Na 10 minuten doe ik de lade open en zie hierboven mijn resultaat.
De cupcakes zijn zacht, goed vochtig dus niet droog, gaar en erg lekker. Het huis ruikt heerlijk, net als wanneer ik mijn oven had gebruikt. Dus heb je niet een hele fijne oven dan kan je met gemak de Airfryer gebruiken voor cake e.d.

Test 2: snacks

Snacks en dan niet de snacks die speciaal voor in de oven zijn want die vind ik niet tellen. Ook bevatten die al een beetje meer vet om goed krokant uit de oven en Airfryer te komen, dus dat is misschien vals spelen? Vandaag willen ze een kaassoufflé, een kroket en een frikadel proberen. Papa krijgt een pittige Mexicano erbij. Zoals je ziet op de foto is de frikadel gebarsten (niet erg wordt toch een speciaal) ook de kaassoufflé heeft een gaatje opgelopen en lekt wat kaas, de kroket is ook niet heel maar heeft zijn inhoud binnen gehouden. De Mexicano is ongeschonden en mooi bruin. Het belangrijkste van de test, is het lekker en krokant? Ze zijn allemaal goed door de smaaktest heen gekomen. Het is knapperig, misschien iets minder dan we gewend zijn uit de frituur, maar lekker en vooral zonder dat druiperige vet. Ik hoef ze niet eerst af te deppen met keukenpapier. Scheelt tijd en verbrande handen.

Test 3: frietjes

Frietjes. we hebben twee varianten gebruikt, de gewone licht gekruide potato wedges en oma’s smulfriet. Oma’s friet heeft op de achterzijde een bereiding advies voor de Airfryer staan, ze is up to date die oma!
Bij de beschrijving die je bij het apparaat krijgt staat dat je ze tussen door een keer moet husselen, dat hebben we op de helft van de baktijd gedaan. De licht gekruide wedges zijn het lekkerst uit de Airfryer. Blijkbaar zijn opa’s frietjes speciaal voor de oven en komen er nog speciale Airfryer frietjes op de markt.
Ook deze test is voor ons gezin geslaagd, kan mama weer de winkel in om meer zakken wedges te halen.

Mijn bevindingen met de Philips XL Avance collection Airfryer

De Philips XL Advence collection Airfryer is gemakkelijk te verplaatsen, gemakkelijk in gebruik, makkelijk en zeer snel schoon te maken en wat ik erin stop komt er lekker knapperig en gaar uit.
Enige minpunt dat ik heb ervaren is de gebruiksaanwijzing. Ik heb de eerste keer moeten aanrommelen om hem goed op de verwarm tijd in te stellen. Misschien heb ik verkeerd gelezen, maar hij moet dus eerst opwarmen. Na het opwarmen, (hij laat een beschaafd pingetje horen als hij warm is) kan je de tijd instellen. Veel reviewers klagen over het geluid, ik vind zelf het geluid heel netjes. Zelfs mijn man vind het geluid niet vervelend. De frituur maakt bij het laten zakken van het mandje vol friet of snacks meer lawaai.
Ik ben blij met mijn nieuwe Airfryer.

Lees ook:

Dit artikel is niet gesponsord, ik heb hiervoor geen product ontvangen.

Geverifieerd door ExactMetrics