Engels beeldwoordenboek
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Engels beeldwoordenboek

Engels beeldwoordenboek

Een vreemde taal leren doe je als kind (maar ook als volwassene) door dingen te zien en te ervaren. En dat is nou net de bedoeling van dit boek vol met tientallen afbeeldingen. Voor je in het diepe wordt gegooid begint het boek met een prachtige inleiding. Je kunt hier lezen dat de Engelse taal de moedertaal is van bijna 350 miljoen mensen en dat de letters uit het alfabet exact hetzelfde zijn als bij ons in Nederland. Weet jij hoe je de TH uitgesproken moet worden? Ook dat krijg je geleerd in Engels Beeldwoordenboek.

FROM A TO Z!

Elke letter van het alfabet staat garant voor 2 (over)volle pagina’s van afbeeldingen met daarbij het Engelse woord. Om het woord ook in het Nederlands te begrijpen staat de Nederlandse vertaling in het klein erbij. Er staan veel woorden bij die je wellicht al kent, maar er staan ook veel woorden bij waarvan ik gemerkt hebben dat ze het niet eens in het Nederlands wisten zoals zee-engel.

Wat mij ook opvalt aan het boek is dat het niet alleen maar woordjes leren is, zo kun je bij de letter B het BED – bed vinden op het dekbed zijn twee B’s te vinden. En elke tweede pagina sluit af met een zogenoemde “verborgen woord”. Dit is een woord dat zich verbergt in een ander woord. Dit is vooral een briljant stukje van het boek omdat het niet alleen laat zien wat het Engelse woord is maar ook de letterlijke vertaling laat zien. Denk maar eens aan “clownfish”, “kittenheel” en “snowleopard”. Bovendien is er op elke pagina een lang woord zichtbaar dat goed opvalt tussen alle andere illustraties. Kortom je raakt niet uitgekeken/uitgeleerd.

Als je denkt dat je bij Z de laatste pagina gehad hebt uit het boek dan heb je het mis! Het boek gaat namelijk nog door met de dagen van de week, de seizoenen, cijfers en een paar uitdrukkingen en gezegden. Dit boek staat met veel trots in de kast en zal er nog heel vaak bij gehaald worden voor de Engelse les van de oudste twee kinderen. Maar ook om even te lachen bij de letterlijke vertalingen van woorden.

Waar te koop en productspecificaties:

Nieuwsgierig geworden? Het Engels Beeldwoordenboek is o.a. te koop bij Bol.com
Auteur: Anna Ribbing Mia Nilsson
ISBN: 9789021676241
Uitgeverij: Ploegsma

Lees ook

Leer jij je kinderen Engels?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • wat leuk daar ga ik eens naar kijken! Ik had een heel leuk ander boek van het voorjaar willen bestellen, maar deze werd niet meer uitgegeven. Nog niet een ander leuk boek gevonden, thanks voor de tip

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics