5 x vlees in de Airfryer
Thuisleven.com > Eten en drinken > 5 x vlees in de Airfryer.

5 x vlees in de Airfryer.

Als vegetariër heb ik heel wat moeite om vlees op een juiste manier te bakken. Waarschijnlijk vooral omdat ik geen geduld heb bij een pan of hartstikke afgeleid wordt door 4 loslopende projectielen (lees kinderen). Dankzij de Airfryer is dat probleem verleden tijd want sinds dat ding in huis staat bak ik er alles in wat los en vast zit (bij wijze van spreken dan). Na het succes van 5 keer gebakken aardappelen uit de Airfryer bij deze vijf vlees producten uit de Airfryer:

Kip met kruiden uit de Airfryer.

Aangezien kipfilet toch een stuk goedkoper is dan kipfiletreepjes of blokjes neem ik deze meestal in de winkel. Daarna snijd ik ze zelf met met en vork in kleinere stukken en kruid ze vervolgens met kipkruiden of met BBQ kipkruiden op smaak. Even goed mengen, olie is niet nodig en het kan in de Airfryer. 15 minuten op 200ºC en het is heerlijk mals.

Speklap uit de Airfryer.

Speklappen (gekruide of ongekruide) in de airfryer zijn geen enkel probleem. 15 minuten op 180ºC en ze zijn lekker knapperig. Echter geeft de Airfryer heel veel rook af zodra je het apparaat aanzet. Zet het apparaat dus in een andere ruimte (wellicht een schuur of garage) met een deur open zodat je gezonde lucht in blijft ademen.

Gourmet vlees restanten uit de Airfryer.

Nog wat vlees over van het gourmetten? Geen probleem! In de Airfryer kun je namelijk het vlees op 180 graden in 9 minuten helemaal klaar maken. Ook nu weer even de Airfryer in een andere ruimte zetten aangezien het geheel behoorlijk gaat roken en je huis binnen no-time is voorzien van een blauwe walm.

Hamburgers uit de Airfryer.

Hamburgers kun je kant en klaar kopen. Maar de allerlekkerste zijn toch wel de hamburgers die je zelf maakt. Neem wat gehakt en voeg wat zout en peper toe. De basis is nu gelegd. De een vindt het heerlijk om er een ei door hen te kneden, een ander snijdt graag een uitje fijn en mengt dit door het gehakt. Hoe je het ook wilt hebben het kan allemaal!
Als het gehakt eenmaal klaar is om hamburgers te maken dan maak je er een mooie platte hamburger van en plaatst dit vervolgens op de grillplaat in de Airfryer. 8 minuten op 180ºC laten “bakken” en intussen tijd het broodje klaar maken met wat sla, kaas, augurk en al dat wat je lekker vindt. Mocht je van een iets dikkere hamburger houden dan moet je hem even iets langer in de Airfyer laten om zo goed gaat te laten worden.

Slavinken uit de Airfryer.

De hele dag druk gewerkt en geen tijd gehad om naar de winkel te gaan? Geen probleem haal de slavinken uit de diepvries en leg ze bevroren in de Airfryer. Na 14 tot 16 minuten heeft u het vlees gaar.
Bereidingstijd: 5 minuten op 200ºC, daarna 9 minuten op 160°C. Eventueel nog 2 minuten op 200ºC afronden voor een krokanter korstje.

Zin in wat gebakken aardappelen bij het vlees? Lees dan de tips in deze blog. En wist je dat je ook fruit in de Airfryer kunt bereiden?

Lees ook:

Welk vlees bereid jij wel eens in de Airfryer?

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

10 reacties