Ontbijtgranen-dispenser ook handig voor nootjes, koffiebonen enzovoorts
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Ontbijt, brunch en lunch > Ontbijtgranen-dispenser ook handig voor nootjes, koffiebonen enzovoorts

Ontbijtgranen-dispenser ook handig voor nootjes, koffiebonen enzovoorts

Ik ontbijt echt elke dag. Niet alleen omdat ik weet dat het velen malen gezonder is. Je lichaam komt immers op gang door de eerste maaltijd. Maar ook omdat ik anders flauw van van de honger. Ofschoon je je kunt afvragen of wij tegenwoordig wel echte honger kennen…
Afijn zoals gezegd ontbijt ik dus elke ochtend en heb daarin mijn vaste ritueel. Twee beschuitjes met wat boter en gekleurde hagelslag of gekleurde muisjes (roze of blauw). En een kop thee maken het geheel af.

Tussendoortjes en middageten

De hele dag door eet ik. Een grote maaltijd in een keer vind ik te veel maar op twee beschuitjes trek ik het ook niet tot aan de middag. Een stuk fruit gaat er een uur later in en weer een uur later trakteer ik mezelf op een koekje. De thee is in de ochtend vaak ook niet aan te slepen. In de middag haal ik de kinderen van school en eten we gezamenlijk 2 of meer boterhammen. Een enkele keer pak ik hierna een kommetje met wat Cruesli.

Tussendoortjes en avondeten

Ook in de middag eet ik er rustig op door. Wederom een stuk fruit en een koekje. Als avondeten eten we gevarieerd. En voor mijzelf vegetarisch. Als toetje nemen we meestal een schaaltje yoghurt of een ijsje. In de avond snoep ik bijna niks meer en laat ik mijn lichaam zijn werk doen. Het regelmatig bloed laten prikken wijst dat ik op een gezonde manier bezig ben, qua eten, voor mijn lichaam want er zijn tot nu toe geen tekorten gevonden. Ik laat mijn bloed prikken zodra ik vermoeider ben dan normaal i.v.m. een eventueel B12 tekort (vegetarisch).

Ontbijtgranen-dispenser voor muesli en zo

Zoals gezegd eet ik graag Cruesli, eerder stond dit in het pak in een kast. Met een knijper hield ik het pak dicht. Later werd dit een speciale voorraadbak wat vooral onpraktisch was. Tegenwoordig zit het in deze handige dispenser. Deze is makkelijk in elkaar te zetten en nog handiger in gebruik. Onder en boven zitten een afsluitbare dop waardoor de Cruesli ook echt lang krokant blijft. De dop onder eraf trekken, een draai aan de knop en de Cruesli komt in het bakje terecht. Hierna is de dop er weer makkelijk op te klikken. Aan de bovenkant is makkelijk bij te vullen.

Niet alleen is deze dispenser handig voor de Cruesli ook met nootjes op een verjaardag geeft het een leuk effect. Zeker als je een groot feest geeft en je niet iedereen met zijn of haar handen in de bakjes wilt hebben. Een paar van deze dispenser op een rij en een kleine lekkernij erin. Zolang het maar niet te groot en te plakkerig wordt kan het prima.

Lees ook:

Welk ontbijt neem jij meestal?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics