Thuisleven.com > Eten en drinken > Ontbijtgranen-dispenser ook handig voor nootjes, koffiebonen enzovoorts

Ontbijtgranen-dispenser ook handig voor nootjes, koffiebonen enzovoorts

sam_5511-225x300Ontbijt: Ik ontbijt echt elke dag. Niet alleen omdat ik weet dat het velen malen gezonder is. Je lichaam komt immers op gang door de eerste maaltijd. Maar ook omdat ik anders flauw van van de honger. Ofschoon je je kunt afvragen of wij tegenwoordig wel echte honger kennenā€¦
Afijn zoals gezegd ontbijt ik dus elke ochtend en heb daarin mijn vaste ritueel. Twee beschuitjes met wat boter en gekleurde hagelslag of gekleurde muisjes (roze of blauw). En een kop thee maken het geheel af.

Tussendoortjes en middageten: De hele dag door eet ik. Een grote maaltijd in een keer vind ik te veel maar op twee beschuitjes trek ik het ook niet tot aan de middag. Een stuk fruit gaat er een uur later in en weer een uur later trakteer ik mezelf op een koekje. De thee is in de ochtend vaak ook niet aan te slepen. In de middag haal ik de kinderen van school en eten we gezamenlijk 2 of meer boterhammen. Een enkele keer pak ik hierna een kommetje met wat Cruesli.

Tussendoortjes en avondeten: Ook in de middag eet ik er rustig op door. Wederom een stuk fruit en een koekje. Als avondeten eten we gevarieerd. En voor mijzelf vegetarisch. Als toetje nemen we meestal een schaaltje yoghurt of een ijsje. In de avond snoep ik bijna niks meer en laat ik mijn lichaam zijn werk doen.
Het regelmatig bloed laten prikken wijst dat ik op een gezonde manier bezig ben, qua eten, voor mijn lichaam want er zijn tot nu toe geen tekorten gevonden. Ik laat mijn bloed prikken zodra ik vermoeider ben dan normaal i.v.m. een eventueel B12 tekort (vegetarisch).

Ontbijtgranen-dispenser voor muesli en zo
Zoals gezegd eet ik graag Cruesli, eerder stond dit in het pak in een kast. Met een knijper hield ik het pak dicht. Later werd dit een speciale voorraadbak wat vooral onpraktisch was. Tegenwoordig zit het in de dispenser van Radbag. Deze is makkelijk in elkaar te zetten en nog handiger in gebruik. Onder en boven zitten een afsluitbare dop waardoor de Cruesli ook echt lang krokant blijft. De dop onder eraf trekken, een draai aan de knop en de cruesli komt in het bakje terecht. Hierna is de dop er weer makkelijk op te klikken. Aan de bovenkant is makkelijk bij te vullen.

Niet alleen is deze dispenser handig voor de Cruesli ook met nootjes op een verjaardag geeft het een leuk effect. Zeker als je een groot feest geeft en je niet iedereen met zijn of haar handen in de bakjes wilt hebben. Een paar van deze dispenser op een rij en een kleine lekkernij erin. Zolang het maar niet te groot en te plakkerig wordt kan het prima.

Welk ontbijt neem jij meestal?

Miranda

Vriendin van Tom en moeder van Daan (14), Vera (12), Tim (10) en Iris (8).
Houdt van: vakantie's, dagje uit, winkelen, de zon, luieren in de tuin met mooi weer, gamen, kinderboeken (voor) lezen, koken, D&D spelen met vrienden en meer.

7 reacties