Thuisleven.com
Vul de leegte van de kerstboom op met GROTE kamerplanten
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Bloemen en planten > Vul de leegte van de kerstboom op met GROTE kamerplanten

Vul de leegte van de kerstboom op met GROTE kamerplanten

Ons hele gezin is in de kerstvakantie geveld door de griep en terwijl Nederland al weer volop fris aan de gang is in januari, zieken wij nog verder uit. Ik lees op internet wat over mensen die een enorme leegte ervaren nu de Kerstboom het huis uit is en ik zeg tegen manlief: “We laten de boom nog zeker een week staan hoor!” Trouwens dat afbreken kan ik er nu niet bijhebben. De hoge koorts van de jongst wil maar niet zakken. De meisjes hoeven pas op 9 januari weer naar school en we rommelen maar wat aan. De oudste gaat de avond maaltijden koken, alleen het afgieten doen wij zelf. Dat gaat hartstikke goed en is een enorme ontlasting. Ze doet ook de verse boodschappen en knapt enorm op van deze verantwoordelijkheden. De jongsten ruimen de vaatwasser uit en dekken de tafel en zo komen we er samen wel.

Kerstboom eruit, grote kamerplant erin

‘Hoe zou je het vinden, om een grote kamerplant te kopen”, knikt manlief richting de Kerstboom. Hij komt aanlopen met zijn tablet en ik zie een beeldscherm vol groene grote kamerplanten. “Hoe kom je hier nu weer terecht?”, vraag ik verbaasd. “Gewoon op Google ‘grote kamerplant’ ingevuld’, zegt hij.

De keuze is overweldigend, gelukkig is het zoekgebied enorm in te perken: kamerplanten- grote kamerplanten-  hoogte groter dan 1.50 en zelfs je budget is af te bakenen. Er blijven 85 planten over, dus toon er maar 100 per pagina en scrollen maar. De grote kamerplanten staan gesorteerd op populariteit en al snel valt mijn oog op een iets lichter groene plant dan anderen. Als ik die aanklik zie ik ook een afbeelding van de plant in een interieur, dat staat mooi.

Vissenstaartpalm

Ik lees de bijzonderheden:

Caryota Mytis
Levertijd:1-2 werkdagen
Hoogte: 180 cm
Diameter: 32 cm

De Nederlandse naam voor Caryota Mitis is vissenstaartpalm. De plant dankt deze naam aan de in het oog springende driehoekige bladeren die lijken op de staart van een vis. De plant is afkomstig uit Azië en kan daar een hoogte tot wel 12 meter bereiken. De Caryota Mitis kan het beste in een schaduwrijke omgeving gehouden worden. De plant heeft veel water nodig, maar mag niet in een plas water staan. U zou de plant bijvoorbeeld elke 5 dagen water kunnen geven. Om de watergift goed te reguleren kunt u gebruik maken van een watermeter en hydrokorrels.

Vul de leegte van de kerstboom op met GROTE kamerplanten

Deze kamerplant voldoet aan onze wensen en verlangens en we bestellen. Twee dagen later gaat de deurbel en staat er een hoge doos voor onze neus. Snel uitpakken, de Kerstboom aan de kant schuiven en hup op zijn plekje. Vanmiddag uit school hebben de meisjes weer wat te doen en dan vanavond maar eens rustig naar een mooie pot kijken. Manlief heeft er al één gezien met een watermeter er al in, reuzenhandig …

Lees ook:

Ervaar je ook een leegte na het opruimen van de Kerstboom?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

  • Hahaha ik laat mijn kerstboom maanden staan 😉 voor de gezelligheid 🙂 zo leuk met de lichtjes erin…brengt sfeer 🙂 en steeds een kerstgevoel…:-)

  • Kerstboom weg gaf hier meer ruimte 🙂 Dat ding stond echt gruwelijk in de weg. Gaan we volgend jaar anders doen. (en waarschijnlijk is dan de box weg en past de kerstboom weer wel in de kamer)

  • Inderdaad , Kerstboom weg , leeg gevoel .
    Ik ga wel niet vlug voor een grote plant , verschillende krukjes bijeen plaatsen
    en daar een plantenverzameling op uit stellen vind ik erg gezellig staan .

  • Dat is een prijzige plant zeg. Nu stond ik dus te kijken in het tuincentra naar dezelfde plant. Alleen hij zou hier op een lichte plek komen. Goed dat ik dit lees.

  • Ik zou mijn plant toch graag zelf uitzoeken, ik zie in een tuincentrum regelmatig planten staan die er niet zo heel erg best meer uit zien. Op de foto te zien heb jij een mooie grote, gezonde plant gekregen

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics