De kerstboom heeft plaatsgemaakt voor grote GROTE kamerplanten. En waar voorheen dochterlief eenmaal per week alle planten binnen eens langs ging met haar gietertje 1-2-3- tellen volgens Rob de Tuinman, hebben we nu eens gekeken naar de specifieke behoeften per plant. De resultaten waren schrikbarend. Van de plant waarvan we dachten dat die weinig water nodig had, bleek van veel vocht, maar niet van natte voeten te houden. Vandaar dat deze plant zijn blad loslaat.

Thirsty Light

Het is niet alleen dat we onze investering willen koesteren, maar ook zouden we graag onze planten (en dieren) liefdevol verzorgen. Manlief vond online een gadget: Thirsty Light. Deze plantensteker gaat knipperen wanneer de plant dorst krijgt, want voor ons is het gewoonweg niet te zien of de plant met zijn wortels in het nat staat en om nou iedere keer je vinger er helemaal in te steken …

Wat vinden wij ervan?

Eenvoudig besteld is het afwachten op de pakketbezorger. We voeren alvast een nieuw planten-water-geven-schema in. En ja hoor, daar is de digitale Thirsty Light. Eerst uitpakken, één van de vijf levels kiezen en direct erbij steken, het LED lampje begint direct dubbelop te knipperen. Hoe kan dat nou? Heeft die plant nu nog niet genoeg water. We geven de plant nog een plons en ons televisie-avondje vangt aan. Nog geen twee uren later geeft de vochtmeter een enkelvoudig lichtsignaal, het lijkt wel een vuurtoren. Het is gelukt, ik heb het op foto, maar kan je nagaan. Wij maar denken dat de plant voorzien is van zijn natje en droogje. Blijkt het vocht al opgenomen te zijn. De plant richt zich daags later ook meer op en laat zijn bladeren niet meer hangen.

Het is een geruststellende gedachte zo’n Thirsty Light, het is ook al een paar dagen rustig aan het front. Zou het lichtje na vijf dagen gaan seinen? Precies zoals in de water-geef-instructie staat? Tips: Geef je planten rondom water. De droogte daalt van bovenaf in, krijg je te vaak lichtsignalen, steek dan de vochtmeter iets dieper. Zorg ook dat je de steker kunt zien, wanneer het lichtje knippert, anders heb je er niet veel aan. En verwar de lichtsignalen niet met elkaar, want ook bij battery leeg, wordt er geknipperd. Maar dan driemaal knipper met lange tussenpauze.

Lees ook:

Hoe controleer jij of de planten water moeten hebben?

Geverifieerd door ExactMetrics