Selecteer een pagina

Om in 2017 budgettair goed voor de dag te komen wilde VoucherAlarm een gastblog voor Thuisleven schrijven met een aantal Bespaartips voor 2017. Veel mensen hebben zich voor het komend jaar voorgenomen om minder geld uit te geven. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Ik geef je hieronder daarom vijf bespaartips om te zorgen dat jij komend jaar je goede voornemens wel gaat waarmaken.

Maak een huishoudboekje

Geld besparen begint bij je inkomsten en uitgaven in kaart brengen. Op internet staan veel voorbeelden van huishoudboekjes. Het kost even doorzettingsvermogen om al je uitgaven op te schrijven maar doordat je bewuster met je geld omgaat, geef je ook minder uit. Na één maand kun je al een stuk overzichtelijker zien waar je geld naartoe gaat. Vaak zie je dan dat je onbewust veel geld uitgeeft aan bijvoorbeeld koffie buiten de deur.

Vergelijk alles wat je koopt

Op Internet is voor bijna elke productsoort wel een vergelijkingswebsite te vinden. Door producten te vergelijken op een vergelijkingswebsite kun je elk product voor de laagste prijs krijgen. Voor elektronica vind ik Tweakers erg handig en voor verzekeringen Independer. Naast deze twee websites zijn er nog veel meer websites die je kunt gebruiken. Google dus voordat je wat koopt even het soort product + vergelijken.

Vraag alle toeslagen en subsidies waar je recht op hebt aan

Veel mensen hebben niet alle toeslagen en subsidies waar zij recht op hebben aangevraagd. Via de website van de belastingdienst kun je heel gemakkelijk zien op welke toeslagen en subsidies jij recht hebt en hoe je die aanvraagt. Bijvoorbeeld huurtoeslag of een andere toeslag waar je nog geen gebruikt van maakt.

Los als eerste de schulden met de hoogste rente af

Bekijk eens goed waar je schulden hebt en bekijk over welke schuld je het meeste rente betaald. Los deze schuld vervolgens als eerste af. Creditcard schulden zijn vaak erg duur omdat creditcard verstrekkers veel rente vragen. Heb je op dit moment geen geld om bijvoorbeeld je creditcard schuld af te betalen? Maar kun je nog wel bij je bank rood staan? Leen dan goedkoper bij de bank om je duurdere lening af te betalen en zeg je creditcard op. Dit kan je gauw al tientallen euro’s op jaarbasis besparen. Heb je toch een creditcard nodig? Neem dan een gratis prepaid creditcard van Neteller of open een Paypal rekening. Zo voorkom je in de toekomst dat je opnieuw veel rente betaald aan een creditcardmaatschappij.

Neem goed de tijd voor je belastingaangifte

Door goed de tijd nemen voor je belastingaangifte en deze zorgvuldig in te vullen kun je veel geld besparen. Maak je bijvoorbeeld wel gebruik van alle aftrekposten waar je gebruik van mag maken? En doe je dit wel op een goede manier? Het kan je veel geld schelen om hier eens goed naar te kijken. Vooral voor net gestarte ondernemers (waaronder zzp’ers) zijn er veel aftrekposten waar je gebruik van mag maken. Het zorgvuldig doen van je belastingaangifte kan echter een hele klus zijn. Vraag als je er zelf niet uitkomt om hulp aan iemand die er meer van af weet.

Lees ook:

Welke bespaartips heb jij voor ons?

Geverifieerd door ExactMetrics