goedkoop alternatief abonnement
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Financiën > Telefoon en Abonnementen > Besparen op abonnement of lidmaatschap met alternatieven

Besparen op abonnement of lidmaatschap met alternatieven

Het kan geen kwaad om op gezette tijden je uitgaven eens tegen het licht te houden. Je zult zien dat er een aanzienlijk deel van je betalingsverkeer uit afschrijvingen van abonnementen en lidmaatschappen bestaat. Denk eens rustig na over het nut en de noodzaak van deze kosten. Ik zet er een aantal alternatieven tegenover.

Telefoonkosten

Ik sluit al jaren een tweejarig abonnement met een nieuw Samsung telefoontoestel af. Dit toestel gaat eigenlijk langer dan twee jaar mee, dus ik ga mezelf eens verdiepen in sim only. De kans is aanwezig dat ik de tijd kan overbruggen naar een nieuw telefoonabonnement. En hoeveel belminuten en data gebruik ik eigenlijk per maand? Heb jij daar wel eens naar gekeken? Wellicht ben ik met een prepaid abonnement nog veel goedkoper uit dan maandelijks een vast bedrag af te laten schrijven. Betalen voor wat je verbruikt kan goedkoper zijn dan een vast maandelijks tarief. Dat verschilt per persoon.

Televisie, films kijken

Wij kijken graag naar films, het liefst iedere avond. Voor ons loont het om lid te zijn van een streamingdienst. Alhoewel,… Binnen ons televisiepakket hebben we een extra filmpakket afgesloten. Dat kreeg je bij het afsluiten van het abonnement zoveel maanden gratis en dat loopt nu ongemerkt door. Misschien toch eens het hele televisiepakket ontleden. In plaats van het filmpakket maandelijks af te laten schrijven kunnen we ook een film huren vanuit huis bij dezelfde aanbieder of een platform als Pathé Thuis. Dan betalen we net als bij prepaid by simyo alleen voor wat we afnemen. Het enige verschil is dat prepaid vooruit betaald dient te worden.
Als alternatief wil ik ook wijzen op een onbeperkt films kijken bij je lokale bioscoop. Dat kost soms maar twee tientjes per maand. Het zal wel iets moeilijker worden om te besparen op de popcorn en de M&M’s in de bioscoop.

Tijdschriften en kranten

Toen ik in verwachting was van onze eerste heb ik alle abonnementen op tijdschriften en kranten opgezegd. Ik had net ontslag genomen om thuis te kunnen blijven bij de baby. Zo probeerde ik alvast wat geld te besparen. Ik heb het niet gemist. De regionale krant valt iedere week gratis in de bus. Via onze Facebookgroep Tips en Acties van Thuisleven worden er regelmatig proefabonnementen op tijdschriften en kranten gedeeld. Het uitgelezen tijdsschrift doe ik weer bij een buurvrouw in de bus en soms krijg ik een blaadje terug. Ook zag ik in de bibliotheek tijdschriften te leen liggen. Onze kinderen vinden het trouwens ook leuk om er een familiefilm te lenen!

Lidmaatschappen

Terwijl ik alle afschrijvingen naloop, zie ik wat (steun)lidmaatschappen van omroepen. De afschrijving is eens per jaar en dat valt dus niet zo op. Ook gaat het maar om zo’n 6 a 7 euro per omroep. Toch is het bij elkaar genomen wel weer de moeite waard. Ik ben in het verleden lid geworden omdat je dan eens per jaar goedkoop naar een ledendag in een groot pretpark kunt gaan. Zo haalde ik het lidmaatschap er weer makkelijk uit. Ik heb er de laatste jaren niet meer aan deelgenomen, dus ik neem even de moeite om het op te zeggen.

Lees ook:

Heb jij nog ongemerkte lidmaatschappen lopen?

*dit artikel is geschreven binnen een samenwerking met Simyo*
Afbeelding van kconcha via Pixabay

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Nee ik heb geen ongemerkte abonnementen lopen. Een paar jaar geleden alles opgezegt wat onnodig was. Ik bel al jaren sim only en als ik een nieuwe telefoon nodig heb ben ik tevreden met een goedkope variant. Ik hoef geen peperdure telefoons waarvan ik het merendeel wat er op zit nooit gebruik. Mijn abonnement kost me nu 8 euro in de maand en ik red het er prima mee.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics