Thuisleven.com
5 keer gebakken aardappelen uit de Airfryer
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > 5 keer gebakken aardappelen uit de Airfryer

5 keer gebakken aardappelen uit de Airfryer

Mijn ouders kookten elke dag aardappels, groente en vlees. Gezond, gevarieerd en makkelijk klaar te maken. Echter als je geen vlees eet zijn de maaltijden erg saai en ging ik op zoek naar alternatieven. Uiteraard kun je eens pasta maken, een salade en nog meer. Maar ook met aardappelen zijn er leuke, creatieve oplossingen. Zeker als je een Airfryer in huis hebt. Daarom bij deze vijf alternatieven voor gekookte aardappelen, in een krokant jasje.

Gebakken aardappel blokjes met bieslook en rozemarijn

Pak een hoeveelheid aardappelen en schil deze. Snijd ze vervolgens in dobbelsteentjes / blokjes. Probeer ze allemaal op een zelfde grootte te snijden.
Maak tussentijds in een grote kom, waar alle aardappeltjes in passen, een mengsel van olijfolie, bieslook en rozemarijn. Was de aardappeltjes en voeg ze bij het kruidenmengsel in de kom en hutsel dit goed door elkaar. Leg de aardappels hierna in het mandje van de Airfryer en bak ze 20 minuten op 200°C (bij een kleine hoeveelheid iets korter). Schud halverwege de tijd de aardappeltjes even om.

Zelfgemaakte aardappelstaafjes

Neem de hoeveelheid aardappels die je graag wenst te gebruiken. Schil daarna de aardappels en snijd ze vervolgens in aardappelstengels. Was ze daarna goed en sprenkel er wat olijfolie overheen. Voeg eventueel wat kruiden toe (zoals ik gedaan heb, zie foto’s). Plaats de aardappelstaafjes vervolgens in het mandje en bak ze 18 minuten op 200°C (bij een kleine hoeveelheid iets korter). Schud halverwege de tijd de aardappelstengels even om.

5 keer gebakken aardappelen uit de Airfryer

Aardappelschijfjes

Men neme een aantal aardappelen. Schil vervolgens de aardapels en haal alle putjes of andere oneffenheden eruit. Was de aardappels hierna goed af en snijd ze vervolgens in gelijke plakjes. Sprenkel wat olijfolie over de aardappels heen en meng dit goed zodat op elk schijfje wat olie zit. Plaats de aardappelschijfjes vervolgens in het mandje en bak ze 18 minuten op 200°C (bij een kleine hoeveelheid iets korter). Schud halverwege de tijd de aardappels even om.
Wil je de aardappelschijfjes gekruid hebben dan kun je dit toevoegen nadat de olijfolie over de aardappels heen is gegoten. Meng de kruiden goed met de aardappelen.

Aardappelpartjes met schil

Neem een aantal kleine aardappels. Was de aardappelpartjes en dep ze goed droog. Snijdt de aardappels vervolgens in 4 partjes. Meng in een kom eventueel wat paprikapoeder, kipkruiden of andere gewenste kruiden en wat olie. Voeg de aardappels vervolgens toe in de kom en schep het geheel goed om. Schep goed om en doe ze dan in de pan van de airfryer. Zet de airfryer aan op 200°C en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Schud eventueel halverwege een keer om.

Zoete aardappelen uit de Airfryer

Schil 3 grote zoete aardappels en snijdt deze vervolgens in frietstengels van 5 bij 5 cm. Verdeel ongeveer een eetlepel olijfolie over de frietstengels. Plaats de stengels vervolgens in het mandje van de Airfryer en bak ze 17 minuten op 180°C graden. Schud het tussendoor een paar keer om zodat alles lekker krokant is. Serveer de zoete aardappel stengels met was mayonaise of fritessaus.

Nog meer aardappelen uit de Aifryer…

Je hebt ze vast en zeker wel eens ergens gezien, de aardappel spiralen. En nu kun je ze ook makkelijk zelf maken. kijk maar eens in mijn geschreven review over de aardappel spiraalsnijder.

Lees ook:

Maak jij wel eens aardappel uit de Airfryer?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

14 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics