Thuisleven.com
Groente spiesen uit de Airfryer, van de BBQ of grill (1)
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > Groente spiesen uit de Airfryer, van de BBQ of grill

Groente spiesen uit de Airfryer, van de BBQ of grill

In de Foodybox lente editie 2022 tref ik chunks aan. Dit zijn visvervangers van het merk NoVish. Ideaal voor iedereen die van kibbeling houdt maar niet meer de echte kibbeling wilt eten. De chunks zijn heerlijk gekruid zoals echte kibbeling dat ook is. Een leuk feitje over dit product is dat het voor bijna 40% gebaseerd is op rijst! Door het gebruik van rijst is de textuur bijna niet te onderscheiden van echte kibbeling. De chunks zijn daarbij ook nog eens vrij van soja, net als alle andere producten van NoVish. Naast de chunks zie ik een graffiti aubergine liggen van Verse Oogst. De graffiti aubergine is een aubergine specialty. Een nieuw ras wat opvalt door haar unieke uiterlijk, het mooie gestreept patroon. Deze aubergines zijn erg decoratief en combineren goed in gerechten waar kleur nodig is. De smaak is nagenoeg hetzelfde als die van gewone aubergine: vrij neutraal en iets vlezigs van structuur. Ik zie vooral 2 prachtige producten voor heerlijke groente spiesen uit de Airfryer, of nog beter met dit weer: van de barbecue!

Groente spiesen maken

Om een lekkere groente spies te maken hoef je natuurlijk niet de meest geniale kok in de wereld te zijn. Neem een aantal lekkere groenten die goed te combineren zijn. Maak ze schoon, snijd ze in grove stukken en rijg ze aan een spies. Hieronder een paar variaties:

  • Groente spiesen:
    Graffiti aubergine, courgette, paprika en uien.
  • Groente spiesen met halloumi:
    Graffiti aubergine, courgette, paprika, uien en halloumi.
  • Groente spiesen met chunks:
    Graffiti aubergine, courgette, paprika, uien en chunks.

De volgende groentes zijn een heerlijke aanvulling of vervanging: champignons, kerstomaten en mais.

Baktijd

Grill:

Verwarm de grillpan en voorzie de grillpan van een laagje olijfolie. Bak vervolgens de groentespiesen aan alle kanten tot deze gaar zijn en een mooie gegrilde kleur hebben.

Barbecue:

Maak de barbecue op temperatuur en leg vervolgens een groenterooster op de bbq. Voorzie de groente spiesen met een kwastje van een laagje olijfolie. Zo blijven de groente spiesen niet plakken aan het rooster tijdens het bakken. Bak de spiesen tot deze gaar zijn en een mooie gegrilde kleur hebben.

Airfryer:

Verwarm de Airfryer voor op 200 graden. Pak ondertussen een groente spies en spray deze in met olijfolie. Plaats de spiesen in de Airfryer een beetje van elkaar af zodat de hitte overal goed kan komen. Bak vervolgens de spiesen 8 minuten in de oven.

Groente spiesen uit de Airfryer, van de BBQ of grill (1)

Lees ook:

Eet smakelijk!

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics