Thuisleven.com
Flammkuchen met raapstelen pesto van Ekomenu
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > Flammkuchen met raapstelen pesto van Ekomenu

Flammkuchen met raapstelen pesto van Ekomenu

Ekomenu helpt je een handje om lekkere en makkelijke gerechten met veel groenten op tafel te zetten, die perfect passen bij de wensen van jouw gezin of huishouden. Ekomenu weet namelijk dat het best een uitdaging kan zijn om dit zelf te doen. Pér maaltijd bepaal jezelf voor hoeveel personen je bestelt. Ekomenu bezorgt vervolgens jouw maaltijdbox met biologische ingrediënten bij jouw thuis. Via de Foodybox ontvingen wij de Flammkuchen met raapstelen pesto voor 2 personen en testen het meteen voor je uit. Lees in dit artikel meer over dit heerlijke gerecht en wat wij vinden van Ekomenu.

Flammkuchen met raapstelen pesto voor 2 personen

Ingrediënten:

  • Flammkuchendeeg (2 stuks).
  • 1 bos radijsjes.
  • 1 courgette.
  • 25 gram zadenmix.
  • 1 bos raapstelen
  • 100 gram cottage cheese.
  • 4 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge.
  • Zout en peper op smaak.

Bereidingswijze:

Ekomenu box

Verwarm de oven voor op 230 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 2 – 3 minuten onder in de hete oven. Haal het deeg uit de oven en leg opzij.

Was de radijsjes en snijd in dunne plakjes. Dor de radijsjes in een kom, breng op smaak met zout en besprenkel met azijn en water. Schep door elkaar en zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken. Giet daarna de marinade weg.

Was de courgette en snijd met een kaasschaaf, dunschiller of scherpe met een aantal lange dunne linten van de zijkant. Leg de linten opzij voor later. Het binnenste deel snijd je in kleine blokjes. Verhit olie in een bakpan en bak de courgetteblokjes goudbruin op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.

Was de raapstelen en pureer ze met de zadenmix en olijfolie extra vierge fijn in een keukenmachine (of gebruik een blender of staafmixer). Schept de cottage scheese erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de raapstelen persto en de gevakken courgetteblokjes over de flammkuchenbodems en drapeer de courgettelinten erop. Bak nog 10-15 minuten boven in de hete oven. Serveer de flammkuchen met een schep frisse radijsjes erop. Of serveer als salade ernaast.

Onze ervaring

Ik ben dol op koken. Maar soms is de inspiratie voor een (nieuw) gerecht ver te zoeken. Laat staan om iets te maken met ingrediënten waarvan ik alleen ooit eens de naam van heb gehoord. Juist voor die dagen ben ik blij met kant en klare pakketten en ditmaal is dat met een Ekomenu.

Alle ingrediënten die nodig zijn zitten op goede hoeveelheid in de zak. De groenten zijn genoeg voor de dagelijkse hoeveelheid groenten die aanbevolen zijn, ook weer een zorg minder.
De bereidingswijze zit goed en duidelijk in elkaar waardoor iedereen, dus ook jij, het gerecht makkelijk kan maken. Op de receptenkaart staat ook voor 1, 2, 3 en 4 personen de hoeveelheid ingrediënten vermeld. Mocht het gerecht bevallen dan valt het nog altijd eens na te maken als je de kaart bewaard.

Anway, de bereidingswijze is makkelijk te volgen, toch geef ik iedereen de tip om te pureren met een staafmixer. Ik heb het zelf met de keukenmachine geprobeerd maar dat mengt zich toch niet zo lekker en dan moet je steeds ingrijpen. Ook is het verstandig om de raapstelen voor het mixen even goed uit te laten lekken zodat er niet te veel water in de pesto komt. Verder een verrassend lekker gerecht dat we hier zeker nog eens gaan maken.

Lees ook:

Heb jij al eens gekookt met raapstelen?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics