Thuisleven.com
Hoe serveer je hapjes voor je gasten.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Borrelhapjes / snacks > Hoe serveer je hapjes voor je gasten?

Hoe serveer je hapjes voor je gasten?

Begin van de maand april krijg ik van Tom een uitnodiging voor zijn verjaardagsborrel met collega’s. Na zo’n uitnodiging ben ik gelijk helemaal in mijn nopjes want ik houd er wel van om een feestje te organiseren. Tom vertelt mij dat er zo’n 10 mannen / vrouwen komen en dat het gaat op een drankje met een hapje. Het eerste waar ik aan dacht bij dat nieuws was, arme gasten! Hebben ze de hele dag gewerkt en krijgen ze slechts een hapje. Alleen al bij dat idee gingen mijn nekharen overeind staan. Kortom dat hapje werd een feestelijk en uitgebreid hapje.

Op een verjaardag mag het gebak, zeker als Limburger, niet ontbreken. Ik heb er dan ook voor gekozen om een taartplateau te vullen met soesjes, tompouce en aardbeien. Verder heb ik als eye-catcher een schaal opgemaakt met diverse soorten kaas en een andere schaal met diverse soorten vlees. Eromheen heb ik wat tapenades erbij gezet en kleine andere hapjes, zoals borrelnootjes, tomaten enzovoorts. Maar hoe maak je nou zulke schalen?

Hoe maak je een kaasplank

Als eerste ga je naar een winkel met een goed kaas-assortiment. Hier koop je minimaal 3 verschillende luxe kazen (ik heb gekozen voor brie, Fourmè d’ambert en Saint-Nectaire. Om te beginnen heb ik de schaal eerste goed schoongemaakt. Daarna heb ik de plaat bedekt met Alfalfa. Vervolgens heb ik de drie kazen in kleinere stukken gesneden. Met wat Soma brood en stroop van Frutesse heb je dan gelijk een mooie aanvulling op de kazen. Het middelste gedeelte is opgevuld met blokjes oude en jonge kaas. En waar nog wat plek over was heb ik amandelen en walnoten gelegd. Dit geeft de kaasplank meteen een chiquere uitstraling.

Hoe maak je een vleesschaal

Als echte vegetariër heb ik nooit een idee van wat lekker is en wat niet lekker is. Daarom is de borrelafdeling bij de supermarkt dan ook mijn favoriete plek met dit soort evenementen. In kant en klare bakjes is een ruim assortiment aan hapjes te koop. Uit de koeling heb ik van Kips nog wat kipstokjes meegenomen. Bij thuiskomst een mooie glazen schaal uit de kast genomen, schoon gemaakt en de diverse vleessoorten op gelegd. Eenvoudiger kan niet.

Decoratie en nog wat hapjes

De grote 3 schalen zijn de pronkstukken op de tafel. Tijd om dat aan te vullen met andere kleine hapjes. Zo hebben we wat tapenades erbij gezet (voor het stokbrood dat er later bijgekomen is op de tafel), een paar schaaltjes gevuld met tomaten, gedroogde tomaten en olijven. Een schaaltje met vorkjes en 2 serveerglazen met nootjes.

Ook hebben we nog 3 pizza’s gebakken als warm hapje tussendoor. Op een ronde houten plank hebben we de pizza gesneden en zijn zo rond gegaan met de plank zodat iedereen een stukje kon pakken. Dat viel erg goed in de smaak.

Om het groen van onze bank en stoelen aan de eettafel naar voren te laten komen, ben ik naar de lokale bloemist gegaan. Hier heb ik gezocht naar twee exact dezelfde vaasjes en deze heb ik op laten maken met een mooie witte bloem en veel groen erbij. Zie hieronder het resultaat. Ook leuk om te weten, dit geheel koste €8,10 (dus vaasjes, bloemen en opmaak). Dat vind ik nog eens de moeite waard.

Waar zijn de spullen gekocht, of van welk merk is het?

Taartplateau: Ditverzinjeniet.nl
Notenhouten plateau: Villeroy en Boch – Artesano
Schaaltjes: Villeroy en Boch – New Wave
Wegwerpvorkjes: ooit eens gekocht bij een goedkope uitverkoop zaak in Roermond
Serveerglazen waar de nootjes in zitten
Glazen schaal voor het vlees: Leonardo
Hapjes en drankjes: Jan Linders en Albert Heijn
Bloemen in vaasjes: Hendriks Bloemen in Beek (Limburg)
Tafel: Sanders meubelstad in Heerlen
Bank en stoelen: merk Musterring

Lees ook:

Mocht je nog specifieke vragen hebben dan hoor ik dat natuurlijk graag!

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics